В Україні воно є рідкісне. Росте на Закарпатті під лісовим масивом Гат (до 10-12 дерев) біля сіл Доробратово, Арданово та Негрово. До 8-ми екземплярів, що плодоносять є в приватних господарствах в с. Доробратово. Також скоруші ростуть в с. В. Лази Ужгородського району.
Цінність плодів скоруші на півдні Європи відома з давніх часів. Їх вживають як десерти, використовують в кулінарії, рекомендують при захворюваннях травної системи як ефективний регулятор травлення. Високий вміст мінеральних солей і амінокислот (у плодах міститься 17 видів амінокислот, причому незамінні складають 41-42%.) робить їх корисною для всіх вікових груп,особливо для підлітків і людей похилого віку, а також ослаблених хворобами для зміцнення імунітету.
Дякую 2022-10-13 / 07:33:31
Дайте єдну грушку з'їсти!
Вubu 2022-10-13 / 02:29:00
Виглядає так наче грушка дичка , плоди з якої є наголовнішим у приготуванні святкового узвару .
Володимир 2022-10-12 / 21:35:30
Із скорушу,наскільки я знаю женуть прекрасний унікальний самогон
Володимир 2022-10-12 / 21:33:39