Єврокомісія рекомендує покарати Угорщину на суму 7,5 млрд євро через брак верховенства права

Європейська комісія в неділю рекомендувала не виділяти Угорщині 65% коштів за трьома програмами з ключового фонду ЄС через проблеми з верховенством права.

Єврокомісія рекомендує покарати Угорщину на суму 7,5 млрд євро через брак верховенства права

Про своє рішення Європейська комісія повідомила у неділю, пише "Європейська правда".

"Сьогоднішнє рішення є чіткою демонстрацією рішучості Комісії захистити бюджет ЄС і використовувати всі наявні інструменти для досягнення цієї важливої ​​мети", - заявив Єврокомісар з питань бюджету Йоганнес Ган.

У заяві Єврокомісії йдеться, що вона пропонує "призупинити 65% зобов’язань для трьох операційних програм у рамках політики згуртованості", а також "заборону укладати юридичні зобов'язання з трастами суспільного інтересу за програмами, що реалізуються в прямому та опосередкованому управлінні".

За оцінкою угорських ЗМІ, йдеться про блокування суми у приблизно 7,5 млрд євро на бюджетний період до 2027 року.

Водночас, Єврокомісія заклала основу для можливого компромісу, який дозволить Будапешту зберегти гроші. Остаточне рішення повинна протягом місяця ухвалити Рада ЄС, щоб кваліфікованою більшістю вирішити, чи вживати такі заходи. За виняткових обставин цей період може бути продовжений максимум на два місяці.

Тим часом Єврокомісія стежитиме за ситуацією та інформуватиме Раду ЄС про будь-які елементи, які можуть вплинути на її поточну оцінку. Єврокомісар Ган сказав, що остання обіцянка Угорщини відповісти на критику з боку ЄС є значним кроком у правильному напрямку, але вона все ще має бути перетворена в нові закони та практичні дії, перш ніж ЄС буде абсолютно переконаний. Останніми тижнями уряд Орбана запропонував створити нове агентство по боротьбі з корупцією.

Угорщина зобов’язалася повністю поінформувати Єврокомісію про виконання ключових кроків імплементації до 19 листопада.

Для Брюсселя рекомендація Раді ЄС застосувати це покарання проти Угорщини є наступним кроком у процесі санкційного механізму, який він запустив проти Угорщини в квітні через проблеми з верховенством права. Механізм дозволяє Брюсселю накладати фінансові санкції на країни-члени "для захисту бюджету", якщо вони порушили основні цінності ЄС. 

Рішення накласти фінансовий штраф члени Єврокомісії ухвалили одноголосно.

Єврокомісія також блокує близько 6 мільярдів євро коштів, передбачених для Угорщини в рамках окремого пакету відновлення економіки після пандемії COVID-19 через ті самі проблеми з корупцією.

Раніше, у п'ятницю, орбан назвав "нудним жартом" заклик Європарламенту покарати Угорщину за порушення цінностей ЄС.

Про можливі наслідки покарання ЄС для прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана дивіться  у відео, або читайте в статті редактора ЄвроПравди Сергія Сидоренка Покарання для Угорщини. Коли ЄС зможе позбавити права вето антизахідний уряд Орбана.

18 вересня 2022р.

Теги: угорщина, орбан

Коментарі

Мадяр 2022-09-20 / 10:57:58
Жо пенсіонера,,увас хто не поділяє ваш погляд то любителі орбана та путлера,я як мадяр не люблю орбана а тим паче путіна.Тільки увас тугодумів світ розподілений на чорне та біле іншого не дано.

пенсіонер 2022-09-20 / 08:16:57
На жаль на Закарпатті любителів пуйла і орбана до фраса. Дуже цікаво чим їм, людям, що живуть в центрі Європи, симпатизує ординський дикун та його жо....лиз.
Адже семечки до Сибіру ніби вже не возять.

сорри 2022-09-19 / 20:26:18
Це я до Діда

сорри 2022-09-19 / 19:51:04
У вас хибить з логікою. Люди в Україні гинуть якраз завдяки позиції орбана - прихлєбали путлера. Якби він не блокував транзит зброї, якби не підтримував фінансове благополуччя країни-агресора, блокуючи нафтове і газове ембарго і т.д., це кровопролиття вже би може й скінчилося.

З якого носа ви виколупали висновок, що Польща заблокує це рішення? І що воно взагалі блокується, а не приймається більшістю голосів? Посилання на джерело інформації, яка спонукала вас до цього, можна?

Ну і я не радуюся, а наша держава, судячи з вашого захисту орбана, не ваша

пенсіонер 2022-09-19 / 16:54:44
А на рахунок судів. Не давайте і не будуть брати. Але ж ви хочете такі рішення які вам хочеться і суєте суддям в кишені долярі.
А якщо не любиться, що вони беруть, то офіційно подайте заяву в СБУ, ДБР чи НАБУ. А тат пиз....линькати може кожний, але пальцем не кивне, щоби запхати судді долари в писок, щоби у нього в горлі застряло.
Починайте кожен із себе.
Чого із суддями мають боротися лише дурнякуваті данацки, павлови, ступачки та інші?

пенсіонер 2022-09-19 / 16:50:41
А де ти побачив діду, що соррі радується, що у нас люди вмирають. В тебе діду щось із головою некомільфо.
Шкода що не бачиш, як мадяри в Евросоюзі вий.... ся над Україною, коли вирішуються питання щодо неї.
Ти не вилизуй гу.... мадярам, а думай як допомогти щоби Україну не нищили, відпровадь на фронт синів і онуків на захист держави та допомагай ЗСУ як інші роблять.
А мадяри і без тебе себе повилизують, вони і так думають, що самі цивілізовані в Європі, ніби не прийшли колись із-за Уралу дикими гуннами.
Але прийде час навернуться вовкові зайчикові сльози.

Дідо 2022-09-19 / 13:13:32
До сорри...нищать не мадярів а українців о це біда а те що мадяри отримують ті 7,5 мілярдів чи ні то таке нічого страшного.По друге польша заблокуе рішення і все.Не бачу причину для радості у соррия.Нашу державу нищать люди вмерають а сорои радуется:))

сорри 2022-09-19 / 12:01:24
:::, Польща проти, але заяви про блокування від Моравецького нема. Бо, здається, у цьому випадку і нема права на одноосібне вето. Тому Польща лише "буде рішуче виступати" )) Натомість: "Моравецький додав, що, наскільки відомо, угорський уряд підготував план компромісу з Єврокомісією і можливо він дозволить завершити суперечку."
https://www.eurointegration.com.ua/news/2022/09/19/7147029/
Відповідно, орбанята, падайте на коліна, кайтеся, прибирайте те, що насрали, і, МОЖЕ, буде вам щастя ))
Але маю величезні сумніви, що орбан зможе виправитися. Тому готуйтеся позбутися "приблизно 7,5 млрд євро". Дві матки "ласкаве" мадярське теля ссати вже не буде. Або сосете від путіна, або дотримуєтеся того, чим живуть і на що налаштований зараз весь цивілізований світ і зокрема всі країни ЄС - перемога над путлером.
Запасаюся попкорном і наперед кайфую від того, як буде йорзати голою гузицею по рапатій дошці мадярський мінідиктатор ))

Дідо 2022-09-19 / 11:26:25
Пенсіонер на рахунок суддів розмсмішив,,,хоч яка та Угорщина але більше справедливості е там у судах це однозначно.

Патріот 2022-09-19 / 11:09:36
Щодо Угорщини, то з пенсіонером в якійсь частині можна й погодитись. Але щодо наших судів, то пенсіонер розсмішив всю читацьку аудиторію, або ти діду мабуть на іншій планеті живеш. Ти десь чув щоб Ревті без бабла якесь рішення виніс? А як Фазекошка суддею стала то один Бог знає та Злодій гісем, а ви пацани за них й далі воюйте. Вернетесь додому, вони й по вас виноситимуть такі ж "справедливі" рішення.

::: 2022-09-19 / 10:47:43
Прем'єр-міністр Матеуш Моравецький однозначно підтримав Будапешт у суперечці Угорщини з Єврокомісією. Брюссель вирішив заблокувати частину коштів ЄС для Угорщини. - Польща проти цього рішення, - сказав голова уряду ПіС.
https://wiadomosci.wp.pl/morawiecki-murem-za-orbanem-padla-deklaracja-6813797920500448a

пенсіонер 2022-09-19 / 10:43:13
Ну то якщо ти правдолюб, то будь добрий наведи приклади по Закарпаттю, коли, на твій погляд, були винесені незаконні вироки чи рішення судів.
А то так довільно гадити на Україну всі умієте, а коли треба навести приклад, чомусь мовчите.
А Угорщина це напівфашистська держава, де такий же помішаний як і пуйло, керує стадом, а вони йому рукоплещуть. А коли прозріють, будуть каятися що вони невинні, це він сам такий. Так уже було в Німеччині, коли чи не кожна бродяча німецька собачка кричала у 1945 році "Гітлер капут".

Правдолюб 2022-09-19 / 09:13:48
Я так розумію, що в Україні ніколи не було "браку" верховенства права, тому так завзято усі укромедіа звертають увагу на Угорщину, де на відміну від України в судах можна добитися справедливості без хабарів і телефонного права.

пенсіонер 2022-09-19 / 07:57:22
Михайлові
ТИ свої руські статейки засунь собі в гуз....
Поляки перші котрі будуть дерти орвана як козу-дерезу.
Нажаль цей недофюрер затягне мадярів в російську ду... як це зробив Горті, коли знюхався з Гітлером. Чим це закінчилося, знає увесь світ, Шкода нещасних мадярських гонведів, що поклали голови під Сталінградом, а інші відсиділи в комуністичному Гулазі, серед яких і мій дід.

Михайло 2022-09-18 / 22:28:01
Польша будет решительно выступать против любых действий европейских институтов, которые намерены незаконно лишить какие-либо государства-члены средств, в данном случае, в частности, Венгрию, - сказал премьер-министр Матеуш Моравецкий, отвечая на вопрос о воскресном коммюнике Еврокомиссии.

Михайло 2022-09-18 / 22:26:27
До сорри...https://wiadomosci-wp-pl.cdn.ampproject.org/v/s/wiadomosci.wp.pl/morawiecki-murem-za-orbanem-padla-deklaracja-6813797920500448a?amp=1&_gsa=1&_js_v=a9&usqp=mq331AQKKAFQArABIIACAw%3D%3D#amp_tf=%D0%98%D1%81%D1%82%D0%BE%D1%87%D0%BD%D0%B8%D0%BA%3A%20%251%24s&aoh=16635290910309&referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.com&share=https%3A%2F%2Fwiadomosci.wp.pl%2Fmorawiecki-murem-za-orbanem-padla-deklaracja-6813797920500448a

В. Піпаш 2022-09-18 / 22:06:14
Ну, слава Ти Господи, н Закарпатський краєзнавчий музей, ні інші заклади вже не отримуватимуть кошти, спрямовані на підрив української державності від Угощини (а на справді - субвенція Є). У музеї, зокрема, за "європейські" євра при Шебі та Мошачці (тоді вони ще не пересварилися, були родиною) спорудили на честь і на славу Угощини цілий велитенський (із найсучаснішим обладнанням) відділ, де не було не те що натяку, а не було спромоги, щось додати про корінних мешканців краю-укравїнців, а центром відділу є "найцінніший експонат" - муляж корони угорського короля (святого) Іштвана.
Цікаво, що навіть натяки про російських колонізаторів викорінюють. А як, щодо мадярських, спадкоємцем ідей котрих є Орбан.

сорри 2022-09-18 / 20:54:51


Можна посилання на першоджерело? Бо Угорщина заявила, що виконає всі умови ) Дивно було б, якби поляки, які зараз всюди чмирять орбана, діяли самостійно і нелогічно

https://www.pravda.com.ua/news/2022/09/18/7367997/


Михайло 2022-09-18 / 20:49:43
Польща вже заявила що блокуватиме ці намагання.

НОВИНИ: Різне

18:27
Лайфхаки догляду за комбінованою шкірою
18:17
/ 1
Підтверджено загибель у жовтні 2022 року Михайла Зейкана з Виноградова
20:55
Велика родина за святковою вечерею: як вибрати зручний стіл
21:54
Jooble – кращий сайт для пошуку роботи, і ось чому
15:05
Що таке крафт папір і яка його сфера застосування?
02:11
/ 2
Фіцо назвав "пердінням" збір словаками €4 млн для України
15:18
/ 1
Косметичний ремонт у помешканні - як підготуватися, щоб все пройшло як і годиться
14:40
Поляки розблокували всі пункти пропуску на кордоні з Україною – ДПСУ
13:08
Чи потрібен вугільний фільтр для води
20:07
Якими бувають стаканчики
16:56
Як доглядати за біговими кросівками: поради та трюки
16:30
Як купити вуличний ліхтар: особливості вибору якісного приладу
16:56
Як готувати спаржу правильно: кілька хороших порад
01:16
Європарламент вважає, що угорщина "не зможе надійно виконувати" свою роль на чолі Ради ЄС
22:23
Як доглядати за алюмінієвою велосипедною рамою?
21:28
Європарламент закликав не вважати "перевибори" путіна легітимними і висловив жаль з приводу вітання орбана
18:09
5 ключових факторів, які варто врахувати при виборі кондиціонера для дому
16:55
Як дізнатись реальну вартість власної нерухомості в Україні
16:39
Роль вітаміну C у зміцненні імунної системи вагітних жінок
10:57
Тример зуботехнічний - секрет досконалого протезування
10:44
Сенат США проголосував за виділення допомоги Україні
13:34
Підкремлівські "мантри": сійярто пообіцяв блокувати гроші на зброю Україні через "полювання" на угорські компанії
12:29
Підкремлівські "мантри": сійярто каже, що ЄС "готується до світової війни" поставками зброї в Україну
11:47
Чому так важливо підтримувати чистоту в офісному приміщенні?
14:39
Що таке PPC (Pay per Click)
» Всі новини