Як зменшити витрати пального

Протягом багатьох десятиріч власники мало замислювались над тим, скільки пального «з’їдає» їх авто. Але згодом ситуація почала змінюватись. В розвинених країнах увагу до цього питання привернуло стрімке погіршення стану навколишнього середовища, адже велика кількість вихлопних газів негативно впливає на якість повітря. В державах з більш низьким рівнем життя головною проблемою стало зростання ціни на пальне, яке і спровокувало підвищення уваги до пошуку способів зниження витрат пального. Як виявилось, економити автогаз, бензин та дизельне пальне дійсно можливо. Для цього потрібно звернути увагу на автомобіль та на самих себе

.

Технічний стан авто

Не секрет, що будь-яка техніка потребує уваги. Турботливому власнику вона віддячить стабільною роботою без неприємних несподіванок, а ще – економічністю. Як стверджують фахівці, зменшити витрати пального допоможе декілька факторів.

  • Дотримання строків заміни фільтрів

Паливний та повітряний фільтри – деталі, строк заміни яких регламентований заводом-виробником. При недотриманні встановлених норм та занадто сильному забрудненні фільтрів виникають проблеми із запуском, двигун починає працювати нестабільно. Ще один симптом – збільшення витрат пального, яке виникає через нестачу одних та надлишок інших компонентів повітряно-паливної суміші.

  • Слідкуємо за шинами

Однією з найважливіших характеристик будь-якої шини є опір коченню, який сигналізує про силу тертя між поверхнею колеса та дорожнім покриттям. Відомо, що чим нижчий цей опір, тим меншими будуть витрати пального. Серед факторів, що впливають на опір коченню слід зазначити конструкцію та розміри шин, а також матеріал, з якого їх зроблено. Крім того, спеціалісти рекомендують уважно стежити за тиском в шинах, адже його падіння нижче норми теж призводить до збільшення витрат пального.

  • Свічки запалювання та накалу

Відомо, що правильно підібрані та справні свічки запалювання гарантують стабільність утворення іскри. При виникненні будь-яких проблем запуск двигуна ускладнюється. Під час набору швидкості та на підйомах водій відчуває втрату тяги, а ще помічає, що пальне закінчується швидше. Уникнути цього можна, забезпечуючи своєчасну заміну свічок запалювання. На відміну від цього, свічки накалу, якими оснащені дизельні авто на збільшення витрат пального не впливають. Впливає їх технічний стан. Якщо підходить термін заміни, то не слід з цим затягувати. Скористайтеся для вібору рейтингом найкращих виробників свічок накалу https://boltiigayki.com.ua/blog/rejting-luchshyh-svechej-nakala-top-5/ щоб не було неприємних сюрпризів з деталями невідомих фірм.

Окрім перелічених вище факторів, необхідно контролювати якість та своєчасність розвалу-сходження.

Що ще впливає на енергоефективність?

Найголовнішим чинником, який здатний суттєво змінити витрати пального, є манера водіння. Відомо, що у кожного водія він індивідуальний. Дехто воліє до спортивного стилю, когось приваблює агресія, а хтось дотримується правила «тихіше їдеш – далі будеш». Цікаво, що в плані витрат пального дотримуватись необхідно золотої середини, а саме, намагатись їхати з крейсерською швидкістю. Є й інші фактори, які знижують енергоефективність.

  • Зайвий тюнінг нерідко порушує аеродинаміку авто. Так, деякі елементи для тюнінгу створюють аеродинамічний опір, що підвищує витрати пального.

  • Оливи з високою в’язкістю – ще один фактор впливу на витрати. При виборі матеріалів цієї категорії перевагу краще віддавати легким синтетичним та напівсинтетичним оливам.

  • Пальне з механічними домішками сприяє забрудненню фільтрів та швидкому зносу рухомих елементів двигуна. Крім того, бензин та дизель низької якості має невідповідне октанове або цетанове число, що негативно впливає на енергоефективність.

  • Перевантаження авто – один з найвагоміших чинників збільшення витрат пального. Уникнути цього можна, звільнивши багажник від зайвого вантажу та контролюючи кількість пасажирів в салоні.

На деяких ресурсах можна знайти інформацію про те, що зекономити пальне допоможе обмеження використання кондиціонеру. Дійсно, система охолодження авто потребує деяких витрат, але використовуючи у якості альтернативи кондиціонеру відкриті вікна, знизити витрати не вдасться. Причина – погіршення аеродинамічних властивостей авто, через що під час руху буде використовуватись більше пального. Тому занадто обмежувати себе не треба, адже комфорт – це запорука безпеки.

19 липня 2022р.

Теги: пальне, витрати,

НОВИНИ: Різне

16:56
Як готувати спаржу правильно: кілька хороших порад
01:16
Європарламент вважає, що угорщина "не зможе надійно виконувати" свою роль на чолі Ради ЄС
22:23
Як доглядати за алюмінієвою велосипедною рамою?
21:28
Європарламент закликав не вважати "перевибори" путіна легітимними і висловив жаль з приводу вітання орбана
18:09
5 ключових факторів, які варто врахувати при виборі кондиціонера для дому
16:55
Як дізнатись реальну вартість власної нерухомості в Україні
16:39
Роль вітаміну C у зміцненні імунної системи вагітних жінок
10:57
Тример зуботехнічний - секрет досконалого протезування
10:44
Сенат США проголосував за виділення допомоги Україні
13:34
Підкремлівські "мантри": сійярто пообіцяв блокувати гроші на зброю Україні через "полювання" на угорські компанії
12:29
Підкремлівські "мантри": сійярто каже, що ЄС "готується до світової війни" поставками зброї в Україну
11:47
Чому так важливо підтримувати чистоту в офісному приміщенні?
14:39
Що таке PPC (Pay per Click)
21:28
ДЦВ — додатковий захист для автовласників: чи варте воно того?
14:38
Як правильно вибрати упаковку для різних видів квітів - троянди, лілії, тюльпани
13:47
Переваги та особливості сучасних воріт
00:13
Яким має бути універсальний похідний ніж пішого мисливця та туриста?
23:49
Палата представників підтримала конфіскацію заморожених активів рф для України
21:58
У Конгресі США підтримали допомогу Україні
14:51
Правила підбору одягу для тривалих велопрогулянок
15:36
Гербіциди: основні типи, принцип дії та застосування в аграрній практиці
16:17
Холодильник Samsung No Frost — ідеальний варіант для кухні
22:13
Щоби "промивати мізки" угорцям, росіяни створили спеціальний сайт і Telegram-канал
20:18
Весілля мрії у Німеччині з агентством AlexShow
17:19
Чи можна використовувати паронітові прокладки для води
» Всі новини