В Ужгороді перевірятимуть таксистів, насамперед – на залізничному вокзалі та на площі Корятовича (ФОТО)

Чергову зустріч із керівниками та власниками служб таксі провели сьогодні в Ужгородській міській раді – за розпорядженням міського голови Богдана Андріїва діє робоча група щодо впорядкування діяльності із надання цих послуг.

В Ужгороді перевірятимуть таксистів, насамперед – на залізничному вокзалі та на площі Корятовича (ФОТО)

Начальник відділу транспорту Петро Бобик зазначив: позитивно, що зростає конкуренція на ринку перевезень на таксі в нашому місті  і, як наслідок, пасажири мають змогу отримувати якісніші послуги. Проте ключове питання – аби всі служби працювали в рівних умовах і сплачували податки, щоб захищеними були і водії, які надають послуги, і пасажири, а місто мало надходження коштів для розвитку дорожньої інфраструктури. Загалом же ситуація на ринку таксі складна, намагання протягом багатьох років врегулювати її на державному рівні не завершилися прийняттям закону, попри розробку багатьох законопроєктів.  В Ужгороді рішенням виконкому визначені місця для стоянок таксі, їх дооблаштують,  якщо буде потреба у збільшенні локацій – необхідно подавати пропозиції у міську раду.

Заступник начальника Державної податкової інспекції в Ужгороді ГУ ДПС у Закарпатській області

Василь Дюлай відзначив, що зараз податкове навантаження зведено до мінімуму, і, сплативши зовсім невеликий відсоток від заробленого, служби таксі уникають  штрафів у разі перевірок, дбають про майбутню пенсію для водіїв, сприяють ремонтам, утриманню міських доріг. За словами податківця, до них зараз дуже багато запитів із проханням підтвердити діяльність, сплату відрахувань 25-30 років тому, бо людям не вистачає стажу для виходу на пенсію, а тому кожному, навіть молодим, потрібно працювати легально і думати про своє забезпечення на схилі років. Тоді як чимало служб таксі офіційно показують, що у них працює мінімальна кількість людей або й жодного.

Заступниця начальника управління економічного розвитку міста Ужгородської міськради Олеся Афанасьєва наголосила, що за попередніми підрахунками через неналежну роботу таксистів щомісяця міський бюджет недоотримує близько 700 тисяч гривень. Водії, які працюють на власних авто, не хочуть реєструватися як ФОП, а служби не укладають із ними договори, тому складно когось притягнути до відповідальності у разі нанесення шкоди місту чи пасажирам, надання неякісних послуг тощо.

Радник міського голови, депутат міськради Григорій Шевчук акцентував: усі, на ринку перевезень таксі повинні працювати у рівних умовах, не може бути так, що  великі мережеві компанії, сервіси не сплачують в місто податки, однак при цьому користуються міськими дорогами, які постійно потрібно обслуговувати, ремонтувати.

За підсумками наради вирішили, що як і планувалося, незабаром розпочнуться  перевірки, насамперед таксистів, які працюють на залізничному вокзалі та на площі Корятовича. Нагадаємо, понад місяць тому представників служб таксі на засіданні робочої групи у міськраді Ужгорода про це попередили і просили їх упорядкувати свою діяльність. Перевізників, які працюють у  правовому полі, це жодним чином не стосуватиметься.

30 червня 2022р.

Теги: таксисти, перевірки, вокзал, Корятовича

Коментарі

Юрій 2022-07-02 / 08:33:22
Відкати, відкати,... Скільки це буде продовжуватися? Стільки доки люди будуть миритися з такою нашою владною "елітою". В країні війна, люди гинуть, а хтось "керує процесами" в тилу. За таку "діяльність" треба нести відповідальність по законам воєнного часу. Влада має служити своєму народу. А народ має не бути рабами, а як суверен (господар) контролювати та наводити лад серед своїх слуг (виборних висуванців до владних структур). І допоки буде так як є, до Євросоюзу ми не потрапимо.

пасажир 2022-07-01 / 08:00:07
Агрегатори, як Убер, Болт , Уклон , 838 та інші не такі популярні, працюють в полі законодавства і сплачують податки. В законному полі водіям, які здійснюють подібні перевезення нічого пред'явити. Питання потрібно врегульовувати на державному рівні прийняттям закону про регулювання роботи таксі агрегаторів. Подібний досвід, після масових протестів " правильних старих водіїв таксі" за останні роки прийшли всі країни європи. На даний же час є можливість перевіряти документи та притягати до відповідальності тільки автомоблі з ознаками автомобіля таксі, тобто позначення, підсвітки, написи. І це буде правильно, бо клієнт не є захищеним при користуванні подібними послугами від "вуличних" водіїв і не має змоги захищати свої права і впливати на сервіс. По факту можна сказати, що водіїв, які хочуть заробляти просто витісняють агрегатори за рахунок цін. Це звичайна політика даних сервісів. Але ціни, які вони встановлюють на даний момент,- є дійсно нелогічними для водіїв, у яких автомобль з ДВЗ. Потрібно впливати на агрегатори.

Микола 2022-06-30 / 18:18:09
відкати роблять свою справу...

НОВИНИ: Соціо

11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 8
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 8
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
11:23
/ 1
Нижньоворітська громада провела у останню земну дорогу Героя Віктора Петриканина
23:00
/ 12
Ексміністр внутрішніх справ Аваков офіційно став власником 900 га плантацій фундука на Закарпатті
11:40
Зарічанську громаду сколихнула звістка про смерть Героя з Вільхівки Михайла Матіки
11:12
В Ужгороді у середу проведуть в останню земну дорогу полеглого захисника Мілана Бабілу
» Всі новини