В Ужгороді СОС Дитячі Містечка запустили проєкт для підтримки переселенців (ФОТО)

Від початку російського вторгнення на територію України благодійна організація СОС Дитячі Містечка активно працювала та продовжує це робити, розширюючи перелік своїх обов’язків.

В Ужгороді СОС Дитячі Містечка запустили проєкт для підтримки переселенців (ФОТО)

Відтепер вона опікується не лише дітьми-сиротами та сімейними формами виховання дітей, але й допомагає всім вразливим категоріям людей, які опинилися в складних життєвих обставинах. 

Більш ніж за 50 днів війни було запущено три нові проєкти СОС Дитячі Містечка Україна: в Ужгороді, Чернігові та Кам’янському. Кожен із цих проєктів має своє особливе призначення й опікується окремою категорією людей. 

Проєкт у місті Ужгород на Закарпатті направлений на роботу з переселенцями із Харківської, Донецької, Київської, Житомирської та Запорізької областей. Тут із ними працює ціла команда спеціалістів СОС Дитячі Містечка. Наприклад, фахівці із соціальної роботи проводять бесіди з батьками задля оцінки потреб їхніх сімей. Соціальні педагоги та психологи організовують для дорослих групи підтримки, а для дітей проводять ігри за сучасними методиками. У результаті таких дій наймолодші українці вчаться взаємоповазі, згуртованості та вмінню злагоджено працювати в команді. 

Чернігівський проєкт націлений на допомогу родинам, які знаходилися в Чернігові та найближчих селах безпосередньо на момент окупації, а тому потребують невідкладної матеріальної та психологічної допомоги. Так, працівниками СОС Дитячі Містечка була організована робоча зустріч на території Борзнянської об’єднаної територіальної громади, де були присутні близько 20 родин. Під час зустрічі , окрім  надання необхідної психологічної підтримки, сім’ям запропонували виплату матеріальної допомоги у розмірі 2200 грн на кожного члена родини протягом 3 місяців. 

“Коли під час зустрічі ми запропонували допомогу сім’ям, то зрозуміли настільки вона була їм необхідною. Ми побачили, що підтримка не просто підняла їм настрій, але подарувала надію на нормальне життя. Тому ми робитимемо все можливе, аби створювати нові проєкти СОС Дитячі Містечка в різних областях України та допомагати ще більшій кількості людей. Зокрема, вже зараз ми домовляємося з регіональною владою про новий проєкт, і скоро зможемо поділитися деталями”, — поділилася Дар’я Касьянова, Програмна директорка СОС Дитячі Містечка Україна. 

Останнім став проєкт у місті Кам’янське, що на Дніпропетровщині. Його призначення — допомагати сім’ям та дітям, які проживають на території міста Кам’янське, Донецької та Луганської областей. Задля реалізації такого завдання сюди перемістилися працівники організації із Сєвєродонецька. Їхня робота включає кілька основних напрямів: підготовка до школи для наймолодших, ігрові заняття для зниження рівня стресу в дітей, а також консультації для дорослих. 

Сьогодні керівництво СОС Дитячі Містечка Україна продовжує свою активну комунікаційну діяльність із партнерами та представниками влади в багатьох містах України. Тому зовсім скоро таких СОС-проєктів, направлених на допомогу найвразливішим категоріям людей, стане більше. 

Довідка

Благодійна організація “СОС Дитячі Містечка Україна” розпочала свою діяльність у 2003 році. Вона є членом міжнародної федерації SOS Children’sVillagesInternational (SOS Kinderdorf) і працює відповідно до Конвенції ООН про права дитини.

Місія організація - це запобігання сирітству в Україні, розвиток сімейних форм виховання для дітей, позбавлених батьківського піклування та підтримка молоді, яка виходить з-під опіки.

 

 

 

 

 

20 квітня 2022р.

Теги: переселенці, підтримка

Коментарі

Марина 2022-04-20 / 15:32:43
А за якою адресою знаходиться ця організація?

НОВИНИ: Соціо

11:43
У п'ятницю в Ужгороді попрощаються з полеглим Героєм Тарасом Гаврішем
11:28
Системи супутникового інтернет-звʼязку Gilat SkyEdge, які виробляє в Ужгороді завод Jabil Circuit, масово імпортуються в росію – "Слідство.Інфо"
11:07
У Негрові Мукачівської громади прощатимуться з полеглим Героєм Миколою Батриним
19:00
/ 5
В Ужгороді суд підтримав "владний" "дерибан" понад 1 га землі із зеленими насадженнями на Кримській
16:24
/ 7
В оперативному командуванні "Захід" відреагували на заяву ФК "Хуст" щодо затримання футболіста
15:12
/ 37
Папа Франциск призначив очільником Мукачівської греко-католицької єпархії Теодора Мацапулу
11:44
/ 1
На Донеччині поліг Віталій Мацола з Лазів Тячівської громади
00:15
/ 1
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Юрієм Семиряжком
22:11
Плюси, мінуси й підводні камені річки Тиса. Відеорепортаж із берегів "Стікса для ухилянтів"
12:05
Учора в Тисі знайшли тіла ще 3-х потопельників, що не добралися до Румунії
11:58
/ 2
В Ужгороді завтра попрощаються із Євгеном Белкіним
21:14
На Закарпатті житель Золотоноші хотів потрапити до Румунії в спідниці, з перукою та паспортом сестри
20:14
/ 1
На війні з росією поліг Василь Головчак з Міжгір'я
19:53
У словацькому ПП "Вишнє Нємецьке" полагодили сканер і відновили пропуск вантажівок
09:18
/ 3
В Ужгороді у вівторок попрощаються із полеглим захисником Юрієм Семиряжком
23:45
/ 1
Українська мова у шкільництві на Закарпатті австро-угорського періоду (ДОКУМЕНТ)
21:00
/ 5
"Хуліганки" з циганського табора в Оноку вибачилися за свої дії біля ТЦК у Виноградові, а інші учасники безчинств власноруч полагодили ворота
10:50
Великоднє привітання предстоятеля ПЦУ Блаженнішого Митрополита Епіфанія
21:41
/ 1
"Вітаю вас усіх зі святом Христової перемоги", – глава УГКЦ у Великодньому привітанні
19:34
На словацькому пункті пропуску "Вишнє Нємецьке" вийшов з ладу сканер, пропуск вантажівок зупинено
15:52
/ 14
Верховний Суд визнав незаконним будівництво вітряків на Боржаві на Закарпатті
14:04
/ 56
Перелік парафій МГКЄ, які святкують Великдень з усією Україною 5 травня
17:28
Графік руху комунальних автобусів в Ужгороді на Великдень
11:04
/ 3
Графік освячення великодніх кошиків у храмах Православної церкви України в Ужгороді
10:59
У Мукачеві також відкрили центр рекрутингу української армії
» Всі новини