Зеленський жорстко присоромив Орбана за антиукраїнство

Президент Володимир Зеленський оприлюднив інформацію щодо держав, які у закритих дискусіях висловлював скептицизм щодо вступу України до Євросоюзу та тих, хто вагався з цього питання.

Зеленський жорстко присоромив Орбана за антиукраїнство

Про це йдеться у статті ЄвроПравди "Від Литви до Угорщини".

У четвер президент виступив на саміті по відеозв’язку з емоційною промовою, розповівши про загиблих в результаті брутального нападу рф, а також нагадав, що реакція ЄС на дії Кремля останні 8 років майже завжди була запізнілою та попросив лідерів ЄС не схибити з рішенням про схвалення пришвидшеного вступу до Євросоюзу цього разу.

"Україна має бути в ЄС вже найближчим часом. Принаймні у вас для цього все є", - заявив він.

Після цього Зеленський перерахував усі держави ЄС, позначивши ті з них, позиція яких викликає сумніви. За даними "Європейської правди", цей список грунтується на даних закритих обговорень у ЄС, а також на переговорах Києва з окремими з цих країн.

Зеленський назвав 10 держав, які не приховують проукраїнську позицію у дискусіях щодо вступу, дозначивши їх як ті, що "за нас".

Це – Литва, Латвія, Естонія, Польща, Словенія ,Словаччина, Чехія, Болгарія, Хорватія. Окремо президент виділив Італію, яка спершу мала сумніви, але згодом, після виступу Зеленського у парламенті, прем’єр Італії Маріо Драгі заявив, що ЄС готує для України позитивні рішення. "Дякую за підтримку!" - звернувся Зеленський до Драгі.

Наступну групу з 9 країн президент виділив окрема, застосувавши щодо них також позитивні, але більш розмиті формулювання. За даними ЄП, країни, що зараховані до цієї групи, що не є чіткими прибічниками пришвидшеної процедури вступу України до ЄС, але проголосують "за" під час розгляду українських. До цієї групи увійшли Франція, Греція, Фінляндія, Мальта, Данія, Кіпр, Люксембург, Швеція та Румунія. Позиція останньої  країни особлива.

Ще 6 держав, виходячи зі слів Зеленського, є проблемними. Однак Зеленський висловив впевненість, що зможе їх переконати.

"Португалія – ну практично... Нідерланди – за раціональних, тож, знайдемо спільну мову. Іспанія – знайдемо спільну мову. Бельгія – знайдемо аргументи. Австрія – разом з українцями для вас це можливості. Ірландія – ну практично."

Окремо – перед останньою у списку – Володимир Зеленський назвав Угорщину. Як відомо, останніми тижнями з уряду Угорщини пролунала низка антиукраїнських, неприйнятних заяв. Як наслідок, чверть виборців угорської партії влади звинувачують Київ у війні. Володимир Зеленський звернувся на саміті до прем’єра Угорщини Віктора Орбана, нагадавши йому про історію Угорщини часів гітлерівської Німеччини.

"Я був в Будапешті, на вашій набережній. Я бачив меморіал "Взуття на річці Дунай" Послухай, Вікторе, знаєш, що відбувається в Маріуполі? Сходи на свою набережну, подивись на те взуття, і ти побачиш, як масові вбивства можуть повторюватись", - емоційно висловився Зеленський.

Йдеться про меморіал на березі Дунаю, на місці розстрілу фашистами угорських євреїв. Перед вбивством їх змушували зняти взуття, яке потім йшло на продаж або ж його забирали фашисти.  

Зеленський завершив виступ  згадкою про державу, яка наразі є ключовим противником інтеграції країни до ЄС – про Німеччину. 

"Ми віримо, що у вирішальний момент Німеччина також буде з нами. Слава Україні!", - сказав президент.

25 березня 2022р.

Теги: війна, Орбан, Угорщина, Зеленський

Коментарі

::: 2022-03-25 / 23:54:54


Коментар видалено. Адмін


сорри 2022-03-25 / 13:30:58
:::, з цією людиною зараз на рівних спілкуються світові лідери, а мужність українців повернула їх до сім'ї європейських народів. Вам би, фанатам Орбана, заопікуватися долею Угорщини, яку цей недалекоглядний чоловік знову веде у тупик. Якщо не у прірву.
Уроки співвпраці з Гітлером вас нічому не навчили. Тепер ви обціловуєтесям з іншим ізгоєм цивілізованого світу. Повторю те, що казав тут мабуть сотні разів: у тому, що, в підсумку, територія Угорщини в кращому випадку зменшиться до розміоів Морґіт-сігету, будуть винні самі угорці.
Рецепт непотрапляння в пастку такого майбутнього дуже простий: так, як росіянам треба позбутися Путіна, що геть з'їхав з котушок, угорцям треба позбутися бездумного і безвідповідального Орбана

Борис 2022-03-25 / 13:10:40
Мадярони завжди були прислужниками у фашистів. Хто це чмо взяв у Євросоюз і НАТо?

Наталка Майстренко 2022-03-25 / 12:03:16
Я думаю Вацлав Гавел ще менше розбирався в економіці і в "реаліях", бо Зєля був до президентства успішним менеджером свої корпорації, а Гавел ні, просто письменник-дисидент. Але ж став справді лідером нації. Думаю, це стосується не лише його. Зараз немає лідерів держав гатунку Маргарет Тетчер та Уїнстона Черчелля. Тому попустіться у своїх критичних "аналізах". А реалії такі, що Німеччина, керівники якої підгодовувані російськими грошиками, забула про фашизм, і Угорщина як колишній союзник фашистської Німеччини також. Тому питання до соціологів і політологів з психологами одночасно - чому? Чи лише через підкуп, зокрема політичний? Чи є ще якісь суто психологічні чинники і незакриті гештальти їх народів?

К.к. 2022-03-25 / 11:53:45
Якщо кожний наш президент думав би так за свій народ,то тепер ми не так би стояли

Айно 2022-03-25 / 10:26:25
А чому вин переживае за эвреив може зеленський теж еврей

::: 2022-03-25 / 09:12:24
Примітивний наратив примітивної людини, яка не усвідомлює дійсність того, що відбувається навколо в політиці, в економіці і взагалі в реалії.

НОВИНИ: Різне

10:57
Тример зуботехнічний - секрет досконалого протезування
10:44
Сенат США проголосував за виділення допомоги Україні
11:47
Чому так важливо підтримувати чистоту в офісному приміщенні?
14:39
Що таке PPC (Pay per Click)
21:28
ДЦВ — додатковий захист для автовласників: чи варте воно того?
14:38
Як правильно вибрати упаковку для різних видів квітів - троянди, лілії, тюльпани
13:47
Переваги та особливості сучасних воріт
00:13
Яким має бути універсальний похідний ніж пішого мисливця та туриста?
23:49
Палата представників підтримала конфіскацію заморожених активів рф для України
21:58
У Конгресі США підтримали допомогу Україні
14:51
Правила підбору одягу для тривалих велопрогулянок
15:36
Гербіциди: основні типи, принцип дії та застосування в аграрній практиці
16:17
Холодильник Samsung No Frost — ідеальний варіант для кухні
22:13
Щоби "промивати мізки" угорцям, росіяни створили спеціальний сайт і Telegram-канал
20:18
Весілля мрії у Німеччині з агентством AlexShow
17:19
Чи можна використовувати паронітові прокладки для води
15:37
Покупка військового спорядження: важливі поради від експерта
10:43
Дизельний та бензиновий генератор: який обрати?
19:42
Гідравлічні насоси: їх види та основні характеристики
15:06
44 держави у Гаазі підтримали створення спецтрибуналу та використання заморожених активів рф
21:23
П'ять аргументів на користь купівлі планшета
20:55
Оновлені можливості: Що робить DJI Mavic 3T найкращим вибором
19:29
Як змінились ціни на будівельні матеріали?
17:13
Чим може бути корисний штучний інтелект PPC-шникам?
22:46
"Заповіт" Тараса Шевченка прозвучав в угорському парламенті
» Всі новини