Комендантської години та блокпостів на Закарпатті наразі не буде, але треба мати при собі документи – брифінг в ОДА (ФОТО)

Які зміни будуть у повсякденному житті закарпатців у разі запровадження в Україні надзвичайного стану через агресію Російської Федерації – сьогодні інформували на брифінгу у Закарпатській обласній адміністрації, відповідали на запитання журналістів.

Комендантської години та блокпостів на Закарпатті наразі не буде, але треба мати при собі документи – брифінг в ОДА (ФОТО)

Голова Закарпатської ОДА Віктор Микита наголосив: ідеться про запровадження в усій Україні, крім Донецької та Луганської областей, надзвичайного стану на 30 днів. Віктор Микита відзначив, що саме надзвичайного стану, а не воєнного, а він більш гнучкий і вводиться лише, аби не допустити внутрішню дестабілізацію. Запровадження надзвичайного стану дає можливість більш посилено працювати правоохоронцям, обмежувати пересування, здійснювати перевірку людей і транспорту, але загалом для людей нічого особливо не зміниться, життя триватиме таке, як раніше.

Голова Закарпатської ОДА сказав, що у Донецькій та Луганській областях не вводитиметься надзвичайний стан, бо там продовжується операція об’єднаних сил. Рішення про введення надзвичайного стану має бути прийнято Верховною Радою України, протягом 48 годин після рішення Ради національної безпеки та оборони. На його думку, воно буде прийнято вже сьогодні, якщо будуть якісь інші деталі – про це буде додаткове інформування.

Додав, що сьогодні відбулася селекторна нарада за участю міністра оборони, працівників правоохоронних органів, міських голів тощо щодо організації діяльності територіальної оборони на місцях, планується створити штаб, який постійно координуватиме роботу для недопущення якихось деструктивних дій на території області.  

Повідомив, що підтримує зв’язок із  керівниками інших регіонів України, наразі немає проблем із тим, що хтось зі сходу України хоче купити чи орендувати у нас житло, у разі потреби для інформування про це створять координаційний центр. Віктор Микита вважає, що область може прийняти до 50 тисяч переселенців.

На запитання, чи потрібна військовослужбовцям допомога і яка саме, Віктор Микита запевнив, що місцеві ради, зокрема й обласна, виділили і продовжують виділяти кошти для військових, є резервні фонди, зараз вивчається, як їх освоювати, що потрібно закупити, як бути із визначеними для закупівель термінами. Забезпечені і підрозділи територіальної оборони. «Наразі немає необхідності закривати якісь потреби, але ніколи не відмовимося від допомоги волонтерів, вони неодноразово відігравали важливу роль у забезпеченні захисту нашої держави», – сказав голова ОДА.

Міський голова Ужгорода Богдан Андріїв наголосив: місто, всі заклади, працюють як зазвичай.

Командир військової частини А7080 майор Олександр Чуйко відзначив, що до територіальної оборони Закарпаття триває набір, є достатньо людей для проведення навчань і проводиться підготовка – тактична, вогнева, з домедичної допомоги, скажімо вже 25 лютого в області буде єдиний стрілецький день.

За словами начальника ГУ Нацполіції у Закарпатській області Ярослава Колесника, поліція переведена на посилений режим несення служби, має достатньо сил і засобів, ситуація в краї залишається спокійною: «Ніяких причин для хвилювання наразі ми не бачимо».  

Повідомив, що комендантська година на Закарпатті поки що не вводиться, ніяких блокпостів не буде, але людям треба мати при собі документи, бо можливі перевірки. Правоохоронці просто більш прискіпливо нестимуть службу, виконуватимуть свою роботу. Пункти пропуску працюють теж як зазвичай, передумов, щоб когось кудись пускати чи не пускати – немає.  

Наразі люди не повинні відчути якогось дискомфорту, – переконаний начальник управління СБУ у Закарпатській області Іван Рудницький. Він попросив бути пильними, у разі якихось провокацій інформувати Службу безпеки. Запевнив, що будь-які загрозливі дії щодо будь-яких людей, незалежно від національності, будуть жорстко припинятися, щоб не допустити паніки, провокацій, дестабілізації.

23 лютого 2022р.

Теги: комендантська година, блокпости, документи, брифінг

Коментарі

Соня 2022-02-23 / 19:19:04
А указ Президента ???????????

НОВИНИ: Соціо

23:51
30 родин із прифронтової Харківщини оздоровилися та відпочили на Закарпатті за час дії програми "Турбота"
23:19
Словаччина хоче відновити пасажирське залізничне сполучення із Ужгородом, яке припинилося 80 років тому
18:22
"Укрзалізниця" ще цьогоріч планує запустити потяг "Київ – Кошиці"
15:29
/ 3
Як "танець з бубном" за вітряки на Руні гудуть сільрада, лісівники та закарпатська влада
14:15
/ 1
Приватний поїзд "Прага – Чоп" сьогодні здійснив свій перший рейс
11:22
/ 3
Запис мого діда і сепаратне святкування Паски
11:11
/ 1
У Ракоші Вишківської громади попрощалися з полеглим Героєм Святославом Корнійчуком
20:19
/ 4
В Ужгороді на об'їзній депутати-"слуги" планують "роздерибанити" понад 1 га землі із заниженням вартості в 10 разів
21:59
/ 20
На Закарпатті було зроблено спробу дестабілізації шляхом перекриття доріг "через мобілізацію". Поліція звільнила проїзд
18:44
/ 36
Головою Ужгородського міськрайонного суду переобрано Віктора Данка
18:38
На війні поліг Віталій Петах зі Страбичова Мукачівської громади
02:00
/ 29
Комбат Руслан Каганець: "Без людей виграти цю війну неможливо. Ми не зробимо мільйон роботів із штучним інтелектом, які за нас воюватимуть"
00:32
/ 1
Відсьогодні на Закарпатті розпочалася нерестова заборона
21:48
Біля Солотвинського солерудника виявлено смітники, пластикові пляшки в карстових проваллях і забруднення потоку Глод
16:44
/ 3
В Ужгороді пойдуть чемпіонат України з велоспорту-МТБ та чемпіонат області
11:26
/ 4
На війні з росією поліг Ігор Сакало з Горінчова Хустського району
10:53
У лютому споживчі ціни на Закарпатті в цілому не зросли – статистика
11:15
"Щасливі діти" запускають новий цикл відновлювальних ретритів для мам із дітьми "Сила Карпат"
10:56
/ 6
В Усть-Чорній на Тячівщині попрощалися з полеглим Героєм Октавіаном Коненком
22:53
/ 3
У понеділок в Сваляві проведуть в останню дорогу полеглого 21-річного Героя Василя Томащука
22:20
/ 2
У Великій Копані попрощалися з Віталієм Чонкою, що загинув на Запоріжжі ще торік у червні
15:31
У лютому в порівнянні з торішнім груднем ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
14:57
Торік на Закарпатті прийняли в експлуатацію житла на 17,8% більше, ніж у 2022-му
14:10
/ 1
Кабмін перерозподілив освітню субвенцію на 2024 рік: місцеві бюджети Закарпаття втратили 2,4 млн грн
23:00
/ 3
На війні поліг ровесник Конституції України Василь Цьока з Крайникова Хустської громади
» Всі новини