До місцевих бюджетів області від початку року сплачено понад 11 млн грн туристичного збору (ФОТО)

Це на 78% більше, ніж минулого року. Найактивнішими виявилися Поляна, Баранинці, Ужгород, Косонь та Пилипець.

До місцевих бюджетів області від початку року сплачено понад 11 млн грн туристичного збору (ФОТО)

Про це на брифінгу щодо результатів роботи управління туризму та курортів облдержадміністрації у 2021 році повідомила начальниця підрозділу Маріанна Готра.

«Ми реалізовуємо Програму розвитку туризму і курортів у Закарпатській області на 2021-2023 роки, що сприяє підвищенню туристичної привабливості та зростанню потоків гостей до краю», — наголосила Маріанна Готра.

На втілення відповідної програми в регіоні профінансовано з обласного бюджету 1 млн 150 тис.грн. Ці кошти спрямували на просвітницьку діяльність і науково-освітнє забезпечення розвитку туризму та діяльності курортів, на маркування відрізка Закарпатського Туристичного шляху, на розвиток туристичних дестинацій та на популяризацію туристичного потенціалу Закарпаття.

Найбільшу суму виділили на популяризацію туристичного потенціалу Закарпаття – понад 1 млн грн, які використовували для випуску сувенірної та презентаційної продукції, розробки віртуальних турів, аудіогідів, зйомки промоційних відеофільмів тощо.

Також цьогоріч завершується виконання проекту регіонального розвитку в рамках програми секторальної підтримки ЄС ,,Розвиток туристичної інфраструктури Закарпатської області через покращення навігаційних елементів та встановлення туристичних стоянок”, яким було передбачено встановлення 7 туристичних стоянок вздовж автомобільних доріг та їх облаштування; виготовлення 50 дорожніх знаків типу 5.53; виконання робіт щодо виготовлення та встановлення картосхем на в’їзді в область і облаштування чотирьох майданчиків та інформаційних схем на них. Роботи з облаштування туристичних стоянок та майданчиків планують завершити до кінця року.

«Серед цікавих цьогорічних проєктів, які втілили у межах Програми, — аудіогід “Замками Закарпаття”, активне просування в соцмережах відеороликів “Туристичне Закарпаття”, “Історико-культурне Закарпаття”, “Драйвове Закарпаття”, а також випуск фільму-маршруту “Tour De Ukraine — Закарпаття”», — зауважила Маріанна Готра.

Начальниця відділу маркетингу туристичної діяльності управління туризму та курортів облдержадміністрації Іванна Попенко зосередила увагу на пріоритетних напрямках діяльності підрозділу на наступних рік.

«Плануємо зробити більший акцент на участь у міжнародних виставкових заходах у Польщі, Румунії, Австрії, Грузії, Словаччині, Угорщині. Наші сусіди зацікавлені у реалізації спільних проєктів, зокрема транскордонних маршрутів. Таким чином збільшиться кількість туристів, а про місцеву продукцію та локації знатиме все більше людей», — зауважила Іванна Попенко.

За її словами, у 2022 р. також продовжать популяризувати регіональний продукт та маркувати туристичні маршрути задля безпеки людей, які подорожують Закарпаттям. Ще у планах — проведення Міжнародного туристичного форуму в області, до якого будуть залучені колеги з усіх областей України, а також з інших країн, організація інформаційно-пізнавальних турів місцями туристично-рекреаційної привабливості для блогерів, туроператорів та ЗМІ з метою активної популяризації краю та започаткування конкурсу підтримки ініціатив громадських організацій, що спрямовані на розвиток туристичної галузі.

23 грудня 2021р.

Теги: туризм, збір, бюджети

НОВИНИ: Соціо

17:37
Пасажирам потяга з Чопа до Праги загрожують штрафи до €5000 євро
16:23
На Закарпатті торік із загального обсягу вирощених зернових та зернобобових культур 69,6% займає кукурудза, 26,1% – пшениця
11:43
У п'ятницю в Ужгороді попрощаються з полеглим Героєм Тарасом Гаврішем
11:28
Системи супутникового інтернет-звʼязку Gilat SkyEdge, які виробляє в Ужгороді завод Jabil Circuit, масово імпортуються в росію – "Слідство.Інфо"
11:07
У Негрові Мукачівської громади прощатимуться з полеглим Героєм Миколою Батриним
19:00
/ 5
В Ужгороді суд підтримав "владний" "дерибан" понад 1 га землі із зеленими насадженнями на Кримській
16:24
/ 7
В оперативному командуванні "Захід" відреагували на заяву ФК "Хуст" щодо затримання футболіста
15:12
/ 38
Папа Франциск призначив очільником Мукачівської греко-католицької єпархії Теодора Мацапулу
11:44
/ 1
На Донеччині поліг Віталій Мацола з Лазів Тячівської громади
00:15
/ 1
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Юрієм Семиряжком
22:11
Плюси, мінуси й підводні камені річки Тиса. Відеорепортаж із берегів "Стікса для ухилянтів"
12:05
Учора в Тисі знайшли тіла ще 3-х потопельників, що не добралися до Румунії
11:58
/ 2
В Ужгороді завтра попрощаються із Євгеном Белкіним
21:14
На Закарпатті житель Золотоноші хотів потрапити до Румунії в спідниці, з перукою та паспортом сестри
20:14
/ 1
На війні з росією поліг Василь Головчак з Міжгір'я
19:53
У словацькому ПП "Вишнє Нємецьке" полагодили сканер і відновили пропуск вантажівок
09:18
/ 3
В Ужгороді у вівторок попрощаються із полеглим захисником Юрієм Семиряжком
23:45
/ 1
Українська мова у шкільництві на Закарпатті австро-угорського періоду (ДОКУМЕНТ)
21:00
/ 5
"Хуліганки" з циганського табора в Оноку вибачилися за свої дії біля ТЦК у Виноградові, а інші учасники безчинств власноруч полагодили ворота
10:50
Великоднє привітання предстоятеля ПЦУ Блаженнішого Митрополита Епіфанія
21:41
/ 1
"Вітаю вас усіх зі святом Христової перемоги", – глава УГКЦ у Великодньому привітанні
19:34
На словацькому пункті пропуску "Вишнє Нємецьке" вийшов з ладу сканер, пропуск вантажівок зупинено
15:52
/ 14
Верховний Суд визнав незаконним будівництво вітряків на Боржаві на Закарпатті
14:04
/ 56
Перелік парафій МГКЄ, які святкують Великдень з усією Україною 5 травня
17:28
Графік руху комунальних автобусів в Ужгороді на Великдень
» Всі новини