Система мікроклімату: як створити комфортні умови в будинку, квартирі

Система мікроклімату: що це, як облаштувати в будинку, квартирі

Однією з умов проживання в будь-якому житлі, неважливо, приватний будинок це або квартира, є оптимальне співвідношення тепла, вологості і сухості повітря в приміщенні - тобто, система мікроклімату. У будівництві даний параметр регламентується ДСТУ, і повинен відповідати встановленим в зазначеному стандарті, показниками.

Wg4mCA0uEN-qKaKQkJVpMxhx3ulM8XlDa1gb2B7Y1hCkuJbiMfSTcEifsCeSb42aX5Y-LLAxmO7aSSS6CF-uuWj4jEXHyxm2aVbC79sshfznI9JeN6PuSsCs3wKAEAzttvr8xk7Z_iy6gsmXCA=s1600


Поняття домашнього мікроклімату

Ідеально збалансована система мікроклімату створюється за допомогою спеціального обладнання. Познайомитися з найбільш затребуваними і актуальними моделями для домашнього використання можна за посиланням в Alter Air. Якщо в процесі вибору з'являться питання - звернутися до консультанта, і отримати вичерпну інформацію по кожному цікавить приладу.

Так що ж таке система домашнього мікроклімату? Якщо коротко, це стан внутрішнього середовища, що впливає на самопочуття людини. Коли система мікроклімату в квартирі характеризується як оптимальна - мешканці відчувають себе комфортно і затишно.


Що входить в систему мікроклімату будинку

Система мікроклімату в будинку визначається певними фізичними величинами.

Температура повітря

Наскільки слід прогрівати або охолоджувати приміщення - кожен домовласник визначає сам. Більшість людей відчуває себе комфортно при температурі від + 20 до + 22 ° С. Згідно ж з нормативами, повітря в спальні для дорослих повинне бути прогріте до + 16 ... + 18 ° С, в дитячій кімнаті - до +23 ° С. На кухні - до + 15 ° С, в ванних і душових - до + 24 ... + 25 ° С.

Рівень вологості

Оптимальним рівнем вологості є показник 40-60%. Допустимі невеликі коливання (до 10%) в кожну сторону. Якщо ж рівень вологості починає виходити за межі зазначених параметрів, людина відчуває певний дискомфорт. При сухому повітрі - відчуває неприємну сухість слизових дихальних шляхів і шкіри. При надмірно зволоженому - скаржиться на вогкість.

Якість повітря

Під якістю повітря мається на увазі достатня насиченість його киснем, відсутність пилу, чадного газу (в момент опалювального сезону) та інших шкідливих для здоров'я домішок.


Як забезпечити комфортний мікроклімат

Сучасна система «розумний будинок», наприклад, передбачає встановлення повного комплекту обладнання для забезпечення оптимального для життя мікроклімату, де кожна кімната прогрівається, охолоджується і провітрюється відповідно до заданих параметрів. Як бути у випадках, коли з якихось причин переоснастити будинок повністю не видається можливим? Звернути увагу на найважливіші системи життєзабезпечення житла, і, при необхідності, відкоригувати їх роботу.

WbGdQY_4EvlE-FGDvX4fgylL8od2ku1Pla5HNY0OA7l1fDWynBheUL2O4iddDdF2y5Aap_EBgJc89jFlbgShNX9nNtA9-l0K6ChrbulmQrQ_zH5G-r6yuuhg0hOL_gilew2aqrLWOXe3a9VBLA=s1600

Система опалення

Встановити автоматику на котел або, що ще краще, на кожен радіатор. Процедура дозволить регулювати рівень тепла в приміщеннях і значно економити витрати теплоносія.

За допомогою автоматики вдасться уникнути різких перепадів температури всередині приміщення в зв'язку з погодними коливаннями, і утримувати рівень температурних показників в рамках оптимальних значень.

Система кондиціонування повітря

Питання кондиціонування вирішується установкою спеціального обладнання. Це може бути як найпростіша спліт-система, так і багатофункціональні канальні прилади-кондиціонери з додатковим очищенням повітря до заданих значень.

Системи зволоження / осушення повітря

Позбутися зайвої вологості легко елементарним провітрюванням і підняттям температури опалення. Що стосується боротьби із занадто сухим повітрям, тут можна піти наступними шляхами - купити спеціальний прилад-зволожувач, встановити великий акваріум або обзавестися кімнатними квітами.

Системи вентиляції

Оптимальний мікроклімат і вентиляція - таке ж нерозривне поняття, як і попередні чинники. Грамотно облаштовані повітроводи в будинку вирішують безліч проблем, включаючи приплив свіжого повітря з вулиці і регулювання температури всередині приміщень.

25 жовтня 2021р.

Теги: мікроклімат, вологість, сухість

НОВИНИ: Різне

16:56
Як готувати спаржу правильно: кілька хороших порад
01:16
Європарламент вважає, що угорщина "не зможе надійно виконувати" свою роль на чолі Ради ЄС
22:23
Як доглядати за алюмінієвою велосипедною рамою?
21:28
Європарламент закликав не вважати "перевибори" путіна легітимними і висловив жаль з приводу вітання орбана
18:09
5 ключових факторів, які варто врахувати при виборі кондиціонера для дому
16:55
Як дізнатись реальну вартість власної нерухомості в Україні
16:39
Роль вітаміну C у зміцненні імунної системи вагітних жінок
10:57
Тример зуботехнічний - секрет досконалого протезування
10:44
Сенат США проголосував за виділення допомоги Україні
13:34
Підкремлівські "мантри": сійярто пообіцяв блокувати гроші на зброю Україні через "полювання" на угорські компанії
12:29
Підкремлівські "мантри": сійярто каже, що ЄС "готується до світової війни" поставками зброї в Україну
11:47
Чому так важливо підтримувати чистоту в офісному приміщенні?
14:39
Що таке PPC (Pay per Click)
21:28
ДЦВ — додатковий захист для автовласників: чи варте воно того?
14:38
Як правильно вибрати упаковку для різних видів квітів - троянди, лілії, тюльпани
13:47
Переваги та особливості сучасних воріт
00:13
Яким має бути універсальний похідний ніж пішого мисливця та туриста?
23:49
Палата представників підтримала конфіскацію заморожених активів рф для України
21:58
У Конгресі США підтримали допомогу Україні
14:51
Правила підбору одягу для тривалих велопрогулянок
15:36
Гербіциди: основні типи, принцип дії та застосування в аграрній практиці
16:17
Холодильник Samsung No Frost — ідеальний варіант для кухні
22:13
Щоби "промивати мізки" угорцям, росіяни створили спеціальний сайт і Telegram-канал
20:18
Весілля мрії у Німеччині з агентством AlexShow
17:19
Чи можна використовувати паронітові прокладки для води
» Всі новини