У весільну сукню, зшиту із заварних тістечок, одяг свою наречену ужгородський кондитер. Валентин Штефаньо працював над солодким шедевром майже два місяці. Спік 5 тисяч тістечок, з яких вибрав півтори тисячі одинакових за розміром. Потім ночами нанизував їх нитками на прозору білу тканину. Аби точно підігнати розмір, наречена майже щодня приміряла вбрання.
Вікторія Штефаньо, наречена: "Одевали его много раз. Это было тяжело. Особенно было тяжело, когда его шили на мне. Страшно, что сейчас меня уколят, но все благополучно. Я очень рада результату".
10-ти кілограмову солодку сукню кондитер доповнив прикрасами з карамелі. Намисто, сережки, корону та букет наречений зліпив у переддень весілля. Каже, робота з карамеллю потребує ювелірних умінь, тепла й натхнення. Створювати смачні шедеври майстер навчився в Парижі. Тішиться, що своїм талантом дарує людям радість.
Валентин Штефаньо, кондитер: "Я хотел показать, что, в принципе, людям можно делать такие вещи, красивые, от которых получит радость масса окружающих людей, при этом приносить радость и вообще хотение жить в этом мире. Потому что в этом мире есть очень много всего красивого, просто это надо найти, надо прочувствовать".
Власниця екстравагантного одягу залюбки хизувалася перед гостями. Адже такого вбрання не мала жодна наречена в світі. Солодку весільну сукню не з`їдять, а одягнуть на манекен. Булочки без крему, тому термін придатності - не обмежений.
ICTV
28 серпня 2006р.
Теги: