Проєкти детальних планів територій обговорили в Ужгороді на громадських слуханнях (ФОТО)

Містобудівну документацію – проєкти детальних планів територій обговорили сьогодні на громадських слуханнях в Ужгородській міській раді.

Проєкти детальних планів територій обговорили в Ужгороді на громадських слуханнях (ФОТО)

Головний архітектор міста Олег Боршовський повідомив, що до проєктів протягом місяця, визначеного на обговорення, зауважень і пропозицій майже не надходило, в одній із розробок врахували зауваження окремих підрозділів обласної влади.

Представник організації, яка займається проєктуванням, Євген Приходько, продемонстрував графічні матеріали. Зокрема, щодо проєкту  про внесення змін у детальний план території, обмеженої вулицями Возз’єднання, Миколи Бобяка, Володимирською, Михайла Драгоманова, пояснив, що йдеться насамперед про вилучення промислової зони, яку займало підприємство «Гроклін-Карпати», що згортає виробництво, натомість проєктування житлової багатоповерхової забудови, кварталів повного обслуговування, з усією інфраструктурою сервісів, послуг. Під час обговорення була пропозиція чітко закріпляти місця для майданчиків під сміттєві контейнери, бо в цьому мікрорайоні  вже тривалий час виникає проблема через їх розміщення. Цей проєкт, утім як і всі інші, винесені на сьогоднішні громадські слухання, присутні у залі підтримали, доопрацювавши згодом їх внесуть на розгляд депутатів на сесії міськради.

Під час обговорення детального плану території, обмеженої вулицями Загорською, Єньківською, Гвардійською, Юрія Нікітіна, розробник зауважив, що тут враховано виділення смуг для руху автобусів, які водночас слугуватимуть доріжками для велосипедистів.

У детальному плані території, обмеженої вулицями Олександра Бородіна, Декабристів, Олександра Можайського та колією, передбачено зведення естакади до вулиці Олександра Бородіна та до вулиці Олександра Можайського для розвантаження автомобільного руху з вулиці Юрія Гагаріна та кількох інших.

Зауваження облдержадміністрації враховані в проєкті про внесення змін до детального плану території, обмеженої вулицями Собранецькою, Чеською та територією лісів (район вулиці Запорізької), це район переважно забудови приватної та малоповерхової.

Були на слуханнях зауваження і до проєкту детального плану території, обмеженої вулицями Фріца Гленца, Івана Франка та Студентською набережною, – оскільки там передбачено криті споруди для стадіону «Авангард» та Льодовий палац, а також ця територія неподалік центру міста, – передбачити паркувальні майданчики для значної кількості машин, можливо кількарівневі. Заплановано також провести реконструкцію Студентської набережної зі зведенням гідроспоруди, яка дасть можливість дещо підняти рівень води в Ужі і за потреби захищатиме місто від паводків.

05 жовтня 2021р.

Теги: слухання, плани, обговорення

Коментарі

Читач 2021-10-06 / 11:05:51
Бородатий шарлатан Боршовський, має для вас декілька варіантів детальних планів, один варіант покажуть на слуханнях, інший затвердять, а третій дадуть викопіровку.
"Ловкость рук и никакого мошенничества :)"

Наталка Майстренко 2021-10-05 / 21:32:35
"Під час обговорення була пропозиція чітко закріпляти місця для майданчиків під сміттєві контейнери, бо в цьому мікрорайоні вже тривалий час виникає проблема через їх розміщення" - це по Боздошу, на місці Гроклін-Карпати. А щодо садочка дитячого чи школи не виникає питань в Управління містобудування і архітектури, у депутатського корпусу, у міського голови, що насамперед є відповідальним за реалізацію стратегії розвитку Ужгорода як міста, зручного для мешканців? Чи лише для забудовників (так званих інвесторів, що легалізують контрабандні та іншого незаконного походження кошти)?
Навіть вже не бреше ні один, ні другий, ані третій. І очі не опускає від незручності за невиконані передвиборчі обіцянки. І Глагола щось не пише. Але голосує.
Бідний Ужгород

НОВИНИ: Соціо

11:40
27 квітня в центрі Ужгорода можна буде безкоштовно тестувати інфекційні хвороби, вакцинуватися та виміряти тиск
11:21
Мукачево виділило 12,4 млн на безпілотники для двох бригад ЗСУ
10:53
В Ужгороді заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач поспілкувався із міжнародними перевізниками
18:05
Учителі Закарпаття проходять сертифікацію: експерти з усієї України оцінюють їхню майстерність
15:19
Мешканці Чабанівки на Ужгородщині можуть залишитися без води через глиняний кар'єр "Голден тайлу" харківського депутата
11:22
/ 1
Підтверджено загибель Михайла Бадиди з Демечів на Ужгородщині, який понад рік вважався зниклим безвісти
22:39
/ 2
На Запоріжжі поліг Петро Ганич з Кам'яниці Оноківської громади
22:00
/ 4
Командир "Граду" з позивним "Ісус"
17:33
/ 6
У Лютій Костринської громади згоріли будинок і трактор
11:12
/ 2
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
/ 2
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
» Всі новини