Понад 260 тис грн зібрали на благодійному аукціоні в Ужгороді (ФОТО)

Благодійний аукціон у межах Всеукраїнської акції «Серце до серця» провели в Ужгороді у п’ятницю, 30 липня. Усі зібрані під час аукціону кошти використають для придбання обладнання новонародженим.

Понад 260 тис грн зібрали на благодійному аукціоні в Ужгороді (ФОТО)

Акція «Серце до серця» уже 16 за ліком. Цьогоріч вона відбувається під гаслом «Здорові немовлята». «Мета цьогорічної акції – придбання неонатального та реанімаційного обладнання для пологових будинків, – розповідає локальна координаторка акції Марія Рущак. – Більше 130 закарпатців підтримали наш захід і стали гостями благодійного аукціону. Такий формат ми ще не пробували, це вперше. Люди скучили за хорошими заходами, коли можна поспілкуватися, відпочити і ми даруємо це нашим благодійникам, а натомість очікуємо зібрати хорошу суму для закупівлі потрібного обладнання».

Організували захід благодійний фонд «Серце до серця Закарпаття» у партнерстві із «Фондом Андрія Півня» та гостинним двором «Чарда». 

Збереження здоров'я немовляти і мами – це найважливіше, каже партнер заходу Андрій Півень. Він ділиться власним досвідом: «Я батько 3 дітей. І наймолодший синочок дався нам дуже непросто – дружина провела не один місяць у лікарні і я робив усе, щоб бути поряд. Ми не з чуток знаємо, як важливо для діток мати підтримку лікарів із відповідним обладнанням, тому вирішили підтримати цю добру ініціативу. Коли йдеться про дітей і в моїх силах допомогти, я обов’язково це роблю. Бо коли чуєш у лікарні, як плаче немовля, серце розривається».

«Усього на аукціоні представили 20 лотів і кожен із них унікальний, бо в них вкладена душа. На заклик волонтерів БФ Серце до Серця Закарпаття відгукнулися художники, хенд-мейдери, ювеліри – серед них Василь Свалявчик, Петро Свалявчик, Ольга Кашшай, Оксана Брензович, Любов Павлишин, Kochut, Тетяна Літус та багато інших. Більшість лотів нам подарували самі автори. Цікаво, що звістка про наш аукціон докотилася навіть до Києва і збірна України з футболу відреагувала на заклик Андрія Півня та передала нам футболку Андрія Ярмоленка з матчу Україна-Англія на цьогорічному чемпіонаті та футбольний м’яч», – розповіла співорганізаторка акції Анна Сабадош.

Згадана футболка Андрія Ярмоленка стала одним із найдорожчих лотів аукціону – її придбали за 30 тисяч гривень. Найдорожчим лотом, що пішов із молотка за 41 тисячу гривень, стало ґердан ручної роботи – вишите кольє від майстрині Маріанни Собран. Авторка прикраси  розповідає:

«Зазвичай люди одягають вишиванки на якісь особливі події, а мені захотілося передати етномотив нашої закарпатської вишивки на сучасний лад, щоб він став елементом щоденного стилю. На це кольє я витратила близько 42-44 годин. Це дрібна вишивка хрестиком на полотні. Тут переданий орнамент уставки жіночої вишиванки села Ясіня Рахівського району середини ХХ століття. Досі я не продавала свої вироби, бо вони для мене особливі, рідні. Тому для цієї акції з усіх своїх робіт я вибрала найкращу – велику, яскраву, репрезентативну, контрастну та цікаву».

Загалом у межах благодійного вечора зібрали 265 900 гривень. Із них 130 тисяч гривень – це внески за участь у благодійному вечорі та 135 900 гривень – кошти, які майже у повному розмірі виручені безпосередньо за придбані лоти. Загалом акція триватиме до 30 вересня, у її рамках  проводитиметься  молодіжний фестиваль, вело заїзд та інші активності, тож всі зацікавлені благодійники чи волонтери можуть бути долучені до спільної справи.

02 серпня 2021р.

Теги: аукціон, добро

НОВИНИ: Соціо

19:16
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 8
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 7
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
11:23
/ 1
Нижньоворітська громада провела у останню земну дорогу Героя Віктора Петриканина
23:00
/ 12
Ексміністр внутрішніх справ Аваков офіційно став власником 900 га плантацій фундука на Закарпатті
11:40
Зарічанську громаду сколихнула звістка про смерть Героя з Вільхівки Михайла Матіки
11:12
В Ужгороді у середу проведуть в останню земну дорогу полеглого захисника Мілана Бабілу
09:12
У Тереблі Буштинської громади попрощаються з Анатолієм Несухом, що помер через поранення
23:02
Україна та угорщина погодили відкриття нового ПП "Велика Паладь – Надьгодош" для легкового транспорту
22:29
У Великих Лучках попрощаються з полеглим Героєм Юрієм Лущаєм, що переїхав з Краматорська і поліг на Донеччині
21:54
У Великолучківській громаді встелили квітами останню дорогу Героя Віктора Микити з Кайданова
20:22
ФОТОФАКТ. До прийдешнього Великодня закарпатський кондитер Штефаньо створив нову велику шоколадну писанку
15:47
/ 1
Через фальшивий обліковий запис Instagram невідомі заблокували фейсбук екологині, що пише про ризики будівництва вітряків у Карпатах
» Всі новини