Захід пройшов за підтримки Чинадіївської селищної ради та громадської організації «Калган» в особі Йосипа Бартоша та Любов Керецман.
Сухе печиво з начинкою в середині підкорило серця австрійських гостей ще в часи Графа Шенборна. Точно невідомо, які кіфлики найбільше полюбляв сам Граф Шенборн, проте рецепти випікання збереглися й до нині.
Кіфлики, або кітлики – закарпатська автентична випічка, відома з часів Австро-Угорщини та Чехословаччини, яку часто готували на свята, великі храмові празники, продавали на народних ярмарках-торговицях. Кіфликами частували колядників, дякуючи за веселі коляди, пригощали поливальників на Великдень. Кожна господиня мала свій особливий секрет приготування кіфликів: мак або горіхи – запарювали молоком з цукром або медом, у піст обходилися простою водою з цукром. Зверху кіфлики щедро посипали цукром-пудрою, або змащували за допомогою гусячого пір’я, густо збитими білками, чи просто жовтками. Особливими виходили кіфлики наприкінці літа, коли їх готували з лекваром, повидла зі спеціального сорту слив – «венгерка». Такий леквар варили декілька днів поспіль на мідних казанках, постійно помішуючи дерев’яною лопаткою до темно-синього майже чорного кольору.
Під час фестивалю гості мали можливість поласувати різноманітними кіфликами та пройти майстер класи з їх приготування. Разом із тим, на святі експерт Національного реєстру рекордів України зафіксував рекорд «Найдовший в Україні кіфлик», довжина його становить 2 метри 15 сантиметрів 1 міліметр, авторка ідеї Любов Керецман. Попередній рекорд було зафіксовано в 1913 році, коли довжина кіфлика становила 73 сантиметри.