У Колочавській громаді завершився навчальний курс волонтерів-рятувальників (ФОТО)

Громадська організація «Спілка Ініціативної Молоді Закарпаття» протягом травня-червня 2021 року на території Колочавської територіальної громади реалізовувала проєкт «Активна молодь – запорука безпечної громади», який здійснювався за фінансової підтримки ГО «Товариство Лева» (м. Львів) за кошти Національного фонду підтримки демократії/ National Endowment for Democracy (м. Вашингтон, США).

У Колочавській громаді завершився навчальний курс волонтерів-рятувальників (ФОТО)

Проєкт передбачав проведення навчань для активної молоді громади, задля посилення спроможності волонтерів-рятувальників реагувати на надзвичайні випадки в горах, покращити теоретичні та практичні навички з правил особистої безпеки та виробити алгоритм дій під час кризових ситуацій.

З 8 по 10 червня 2021 року проходив навчальний курс волонтерів-рятувальників, в рамках якого 12 активних молодих людей стали його слухачами. Протягом трьох  днів тренери курсу Іван Філіпчук та Ростислав Мартинюк проводили заняття. Програмою курсу були визначені теоретичні та практичні теми, які вивчали учасники.

Так, під час проєкту тренери ознайомили учасників з основними видами, методами, порядком, організацією та тривалістю проведення аварійно-рятувальних та інших невідкладних робіт на об’єктах туристичних відвідувань в залежності від погодних умов, пори року та місцевості. Учасники переглянули документальний фільм «Приговорені Монбланом». Було проведено дискусію про залучення до рятувальних робіт волонтерів, а також необхідність створення в Україні мережі рятувальників- волонтерів на громадських засадах.

Також учасники цього курсу мали змогу ознайомитись з спеціальним спорядженням, яке використовується для порятунку людей у горах. Спеціальне спорядження, яке використовується сучасними українськими волонтерами-рятувальниками було передано за сприяння української діаспори Німеччини від служби Bergwacht округ Мюнхен, а також українськими підприємцями.

Також у ході навчань вивчали засоби (обладнання) для приготування їжі, ознайомлювалися з правилами орієнтування на місцевості за допомогою карти, компасу та місцевих предметівТакож ознайомилися з методикою визначення крутизни схилу, відстаней на місцевості, протяжності пройденого маршруту, видами перешкод на місцевості та шляхами їх обходу, порядком дій у разі втрати орієнтації на місцевості.

Серед іншого, вчилися працювати з альпіністським спорядженням на практиці, освоювали техніку спуску і підйому потерпілого використовуючи підручні засоби. Навчали слухачів і правильно вибирати та складати наплічник, а ще - основам надання долікарської допомоги.

Після завершення занять всі учасники курсу отримали сертифікати про проходження навчального курсу волонтерів-рятувальників.

Також у рамках проєкту було випущено та розповсюджено буклет «Правила поведінки туристів у горах», який містить додатково контакти гірських рятувальних служб Закарпатської, Львівської та Івано-Франківської областей. Також у буклеті є посилання для реєстрації груп, що планують похід в гори. 500 екземплярів буклетів було розповсюджено на ключових точках туристичних маршрутів, а саме туристично-інформаційні центри НПП «Синевир», відділ туризму і комунікацій Колочавської сільської ради, музей архітектури і побуту «Старе село», історико-етнографічний музей Івана Ольбрахта, агросадиба «Четніцька станіца», шале «Carpat Dream», готель «Колочава», готельний комплекс «KOLOCHAVA ECO RESORT», цілодобовий магазин «Вершина».

29 червня 2021р.

Теги: волонтери, рятувальники, курс

НОВИНИ: Соціо

11:03
/ 2
Підтверджено загибель Юрія Карпинця з Пастілок Дубриницько-Малоберезнянської громади, який майже рік вважався зниклим безвісти
04:22
Військовослужбовцеві з Хустщини, що п'яним забрав чуже авто, "апеляційно" присудили 5 років тюрми з конфіскацією
23:58
/ 8
ВАКС закрив справу проти "закарпатського" ексголови Рахункової палати Пацкана, визнавши його невинуватим
22:10
/ 10
Громада ПЦУ у селі Присліп на Міжгірщині після 5 років протидії МП увійшла до свого храму
11:40
27 квітня в центрі Ужгорода можна буде безкоштовно тестувати інфекційні хвороби, вакцинуватися та виміряти тиск
11:21
/ 2
Мукачево виділило 12,4 млн на безпілотники для двох бригад ЗСУ
10:53
/ 1
В Ужгороді заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач поспілкувався із міжнародними перевізниками
18:05
Учителі Закарпаття проходять сертифікацію: експерти з усієї України оцінюють їхню майстерність
15:19
Мешканці Чабанівки на Ужгородщині можуть залишитися без води через глиняний кар'єр "Голден тайлу" харківського депутата
11:22
/ 1
Підтверджено загибель Михайла Бадиди з Демечів на Ужгородщині, який понад рік вважався зниклим безвісти
22:39
/ 2
На Запоріжжі поліг Петро Ганич з Кам'яниці Оноківської громади
22:00
/ 4
Командир "Граду" з позивним "Ісус"
17:33
/ 6
У Лютій Костринської громади згоріли будинок і трактор
11:12
/ 2
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
/ 2
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
» Всі новини