Тищенко зустрівся з колективом Великоберезнянської школи-інтернату та пообіцяв підтримку "Слуг" (ФОТО, ВІДЕО)

Йдеться про обласний спеціалізований навчальний заклад в смт Великий Березний, який освітяни разом із селищними депутатами та громадськістю намагаються врятувати від закриття.

Тищенко зустрівся з колективом Великоберезнянської школи-інтернату та пообіцяв підтримку "Слуг" (ФОТО, ВІДЕО)

Сьогодні, 23 червня, в Ужгород з офіційним візитом прилетів народний депутат України, керівник Закарпатської обласної організації "Слуга народу", заступник керівника президентської фракції у Верховній Раді Микола Тищенко, який серед іншого планує взяти участь в завтрашній сесії обласної ради.

Першими з ким зустрівся в аеропорту "Ужгород" очільник президентської партії на Закарпатті, був колектив Великоберезнянської санаторної школи-інтернату та селищні депутати. Питання єдине – збереження даного навчального закладу.

М. Тищенко пообіцяв, що разом із командою "Слуг Народу" буде відстоювати збереження школи-інтернату, яку з часом реорганізують, але однозначно не дасть закрити місцевій владі. З його слів, дане питання стоїть на контролі Президента України В. Зеленського, за дорученням якого він приїхав на Закарпаття вирішити його як одне з першочергових.

Разом із Тищенком прибули літаком з Києва також народні депутати Ігор Кривошеєв та Михайло Лаба, які також планують взяти участь у завтрашньому засіданні облради.

Як повідомляло раніше, завтра, 24 червня, відбудеться третя сесія Закарпатської обласної ради, на якій депутати, зокрема, мають розглянути і питання щодо збереження школи-інтернату (відміни ліквідації) у Великому Березному.

Відповідний проєкт рішення "Про припинення процедури ліквідації Великоберезнянської загальноосвітньої санаторної школи-інтернату І – ІІІ ступенів Закарпатської обласної ради", підготований та внесений на розгляд Департаментом освіти і науки, молоді та спорту облдержадміністрації (п. 3.4. розпорядження голови облради №24-рд). Тобто має відбутись фактично перегляд рішення обласної ради №161 від 25 лютого 2021 року, яким було школу ліквідовано.

Як повідомляло Закарпаття онлайн, сьогодні, 23 червня, вранці у Великому Березному освітяни перекрили дорогу задля збереження школи-інтернату.

1 червня, До Дня захисту дітей, колектив Великоберезнянської школи-інтернату звернувся публічно до керівника закарпатських "Слуг народу" з проханням допомогти зберегти заклад. Згодом до М. Тищенка звернулись і селищні депутати. Аналогічне відеозвернення освітяни опублікували 22 червня і до депутатів Закарпатської обласної ради.

Йдеться про Великоберезнянську загальноосвітню санаторну школу-інтернат Закарпатської обласної ради, яка є спеціалізованим навчальним закладом, унікальним і єдиним на Закарпатті для навчання дітей із бронхолегеневими та серцево-судинними захворюваннями. Розташований заклад в смт Великий Березний, побудований ще в 60-х роках та розрахований на майже 300 учнів, де працює 105 педагогічних, медичних та технічних працівників. На території загальною площею 5,5 га знаходиться адміністративні, навчальні та спальні корпуси, сучасні початкові класи НУШ та комп'ютерні класи, медичний пункт, чудова кухня та їдальня, душові (окремо для хлопців і дівчат), пральня, кабінет перукарні, кімната аромотерапії, бібліотека, кабінет швеї, майстерня по ремонту взуття, котельня, сад, спортивний зал, приміщення та площадка з тренажерами, два футбольні поля (велике і мале) тощо.

23 червня 2021р.

Теги: інтернат, Березний, Тищенко

Коментарі

Смішно 2021-06-25 / 11:28:34
Кирликові , все рівно , він нічого не зробив для збереження робочих міст, переживає тільки за себе, і з своїх депутатів. Можете за нього ще раз проголосувати.

Іван 2021-06-24 / 09:46:42
Холопи зустрічали барина в аеропорту. Ні щоб барин до колективу поїхав.В цьому вся суть зеленої влади.

НОВИНИ: Соціо

11:03
/ 1
Підтверджено загибель Юрія Карпинця з Пастілок Дубриницько-Малоберезнянської громади, який майже рік вважався зниклим безвісти
04:22
Військовослужбовцеві з Хустщини, що п'яним забрав чуже авто, "апеляційно" присудили 5 років тюрми з конфіскацією
23:58
/ 4
ВАКС закрив справу проти "закарпатського" ексголови Рахункової палати Пацкана, визнавши його невинуватим
22:10
/ 9
Громада ПЦУ у селі Присліп на Міжгірщині після 5 років протидії МП увійшла до свого храму
11:40
27 квітня в центрі Ужгорода можна буде безкоштовно тестувати інфекційні хвороби, вакцинуватися та виміряти тиск
11:21
/ 1
Мукачево виділило 12,4 млн на безпілотники для двох бригад ЗСУ
10:53
В Ужгороді заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач поспілкувався із міжнародними перевізниками
18:05
Учителі Закарпаття проходять сертифікацію: експерти з усієї України оцінюють їхню майстерність
15:19
Мешканці Чабанівки на Ужгородщині можуть залишитися без води через глиняний кар'єр "Голден тайлу" харківського депутата
11:22
/ 1
Підтверджено загибель Михайла Бадиди з Демечів на Ужгородщині, який понад рік вважався зниклим безвісти
22:39
/ 2
На Запоріжжі поліг Петро Ганич з Кам'яниці Оноківської громади
22:00
/ 4
Командир "Граду" з позивним "Ісус"
17:33
/ 6
У Лютій Костринської громади згоріли будинок і трактор
11:12
/ 2
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
/ 2
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
» Всі новини