Андріїв, Шимон і Ко з хихотінням провалили видачу дозволу на встановлення в Ужгороді першої "законної" мініскульптурки (ВІДЕО)

А тим часом, після резонансного скандалу, заднім числом форсовано готуються документи для «легітимізації» незаконно встановленої в історичній частині Ужгорода «гітарної» «композиції»

Андріїв, Шимон і Ко з хихотінням провалили видачу дозволу на встановлення в Ужгороді першої "законної" мініскульптурки (ВІДЕО)

Попри наявність позитивних висновків відповідних структур, позитивної відповіді Департаменту міського господарства на журналістський запит до міськради та навіть підготований «позитивний» проєкт рішення, керівництво Ужгорода в особі міського голови Богдана Андріїва, заступників мера Івана Шимона та Вадима Борця, а також ексзаступника, а нині – керуючого справами виконавчого комітету Ужгородської міської ради Ігоря Фартушка на засіданні виконкому, яке відбулося в середу, 9 червня, провалило питання надання дозволу на встановлення першої мініскульптурки, ініціатори встановлення якої вирішили пройти офіційну процедуру і отримати від міської влади всі необхідні в такому випадку дозволи.

При цьому, попри долучений до проєкту рішення пакет документів, всі вищевказані чиновники продемонстрували абсолютне нерозуміння суті питання та його значення для обласного центру Закарпаття.

Більше того, «обговорення» питання супроводжувалося хихотінням і переходом на особистості, тон яким задав особисто Б.Андріїв. При цьому жодного зауваження по суті висловлено не було.

Ситуація виглядала настільки негідно, що викликала обурення в секретаря міської ради Андрія Риби. «Я вбачаю в цьому якісь особисті моменти, а не професіоналізм», - завершив свій виступ з цього приводу А.Риба.

Результатом голосування по вказаному питанню стало 6 голосів членів виконкому «за» і чотири – Б.Андріїва, І.Шимона, В.Борця та І.Фартушка – "утримався", що, по суті, означає проти. Тобто, аби проєкт рішення був прийнятий, забракло двох голосів. У підсумку, Б.Андріїв відправив питання, яке не може вийти з кабінетів міської влади вже протягом понад 4 місяців, на «доопрацювання».

Усе це відбувається на тлі форсованого формування тією ж владою заднім числом пакету документів на самовільно встановлену в історичній частині Ужгорода «гітарну» композицію, яка викликала різкий негатив з боку фахівців та громадськості.  Формально за цим стоїть ГО "Армада Карпат", а по суті - представник відомої родини Роман Мегела-молодший. За інформацією Закарпаття онлайн, дозвіл виконкому у цьому випадку вже отримано, хоча проєктна документація на вже встановлений об’єкт, під який знищено частину зеленої зони, лише розробляється.

Усе це закономірно викликало різко негативну реакцію ініціатора встановлення мініскульптури «Дикий Захід Баффало Білла» Андрія Півня, який на своїй сторінці в соціальній мережі Фейсбук назвав все, що відбувалося, ганебним «цирком в стінах міськради».

10 червня 2021р.

Теги: мініскульптурка, Баффало Білл, Півень, Андріїв, Шимон

Коментарі

Ужгородець 2021-06-11 / 16:43:41
Сидить шобло баранів на чолі з тіпа мером і ржуть,А самі для міста нічого зробити не можуть !! Ублюдки.

Вуву 2021-06-11 / 01:16:05
Носатий конюх із своєю кишеньковою міськрадою це ще той номер цирку на дроті .
А рішення які приймаються і Як ... то дійсно тваринний бидлячий регіт .

Bred 2021-06-10 / 20:35:42
До читателя.Нравится не є оцінкою архітектурності та потреби встановлення статуеток та лавок на газонах

Правник 2021-06-10 / 19:48:55
Шимон Це Хто? З прокурора вигнали,взяли на хлiбну посаду ! Замом до корупцiонера мера.? СБУ наразi брати хабарника ! Може СБУ в темi,Або в долi ??

Читатель 2021-06-10 / 18:49:38
2) Насчёт "гитарной" скамейки. Извините, но давайте о готовом объекте. Мне лично, скамейка нравится. Разным музыкантам тоже. Кого из них спросите, они довольны! И остальным гражданам - не мозолит же глаза! Но, согласен, что имеют место быть идиотские нюансы, однако.... Сам объект очень даже красивый и стильный.

Читатель 2021-06-10 / 18:45:17
А тут, извините, определенно жестко выскажусь.
1) Я видео до конца не смотрел, и не знаю, кто и почему хихикал, но вопрос действительно интересный. Все скульптурки без разрешения установлены, и тут приходят некие граждане, просить разрешение. Значит, принять нужно, до выдачи данного разрешения закон для учета всех скульптурок, установленных ранее. И лишь потом, всё "с нуля" уже делать - выдавать в последствии разрешения.

колян 2021-06-10 / 15:47:21
сука скільки неробів отримує зарплату від ужгородців

Шімон 2021-06-10 / 12:58:36
У нас у Данилові скульптур неє, нащо Ужгородцям?

Василь 2021-06-10 / 11:44:32
Питання: чому, якісь чмошний мажор, синок такого ж чмошника, за своїм бажанням в центрі міста встановлює якісь споруди міні скулптуру, чі лавиці, без різниці, а потім всі думають як це узаконити???

НОВИНИ: Соціо

11:03
Підтверджено загибель Юрія Карпинця з Пастілок Дубриницько-Малоберезнянської громади, який майже рік вважався зниклим безвісти
04:22
Військовослужбовцеві з Хустщини, що п'яним забрав чуже авто, "апеляційно" присудили 5 років тюрми з конфіскацією
23:58
/ 3
ВАКС закрив справу проти "закарпатського" ексголови Рахункової палати Пацкана, визнавши його невинуватим
22:10
/ 9
Громада ПЦУ у селі Присліп на Міжгірщині після 5 років протидії МП увійшла до свого храму
11:40
27 квітня в центрі Ужгорода можна буде безкоштовно тестувати інфекційні хвороби, вакцинуватися та виміряти тиск
11:21
/ 1
Мукачево виділило 12,4 млн на безпілотники для двох бригад ЗСУ
10:53
В Ужгороді заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач поспілкувався із міжнародними перевізниками
18:05
Учителі Закарпаття проходять сертифікацію: експерти з усієї України оцінюють їхню майстерність
15:19
Мешканці Чабанівки на Ужгородщині можуть залишитися без води через глиняний кар'єр "Голден тайлу" харківського депутата
11:22
/ 1
Підтверджено загибель Михайла Бадиди з Демечів на Ужгородщині, який понад рік вважався зниклим безвісти
22:39
/ 2
На Запоріжжі поліг Петро Ганич з Кам'яниці Оноківської громади
22:00
/ 4
Командир "Граду" з позивним "Ісус"
17:33
/ 6
У Лютій Костринської громади згоріли будинок і трактор
11:12
/ 2
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
/ 2
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
» Всі новини