В Ужгороді студенти-медики масово фальсифікували паспорти при складанні іспиту "КРОК" (ФОТО, ВІДЕО)

В Ужгороді поліцейські спільно з представниками Центру тестування при Міністерстві охорони здоров’я виявили в діях 20 студентів місцевого університету ознаки злочину. Йдеться про підробку документів та складання іспитів під чужими іменами. У справі триває слідство

В Ужгороді студенти-медики масово фальсифікували паспорти при складанні іспиту "КРОК" (ФОТО, ВІДЕО)

На Закарпатті поліцейські проводять відпрацювання по боротьбі та протидії нелегальній міграції. Так, сьогодні, 2 червня, оперативники відділу міграційної поліції регіону навідалися з перевіркою до місцевого університету, де серед студентів чимало іноземних громадян.

В результаті поліцейські разом із представниками Центру тестування при Міністерстві охорони здоров’я України  припинили та задокументували факт махінацій з документами. 

За заздалегідь продуманою схемою, замість справжніх студентів-медиків іспит прийшли складати  інші юнаки та дівчата. Саме їхні фото були вклеєні у паспорти замість справжніх фотографій. Відповідно – іспит фактично складали одні особи, а юридично бали мали зарахуватися на ім’я інших осіб, тобто діючих студентів університету.

Наразі співробітники відділу міграційної поліції спільно зі слідчими проводять документування злочину та спілкуються з усіма фігурантами. Окрім цього поліцейські перевіряють чи причетні до махінацій викладачі та адміністрація навчального закладу. 

Слідчі Головного управління поліції Закарпаття відкрили за цим фактом кримінальне провадження за ч.3 ст. 358 Кримінального кодексу України, тобто підроблення документів. У ході слідства буде встановлено  усі обставини справи та причетних до злочину осіб, інформує пресслужба поліції Закарпаття.

Як повідомив у Фейсбуку заступник мінистра МВС Антон Геращенко, йдеться про факт фальсифікації паспортів студентів, які повинні були здавати спеціальний іспит для медиків - "КРОК" і насправді фальсифікаторів можен бути більше.

02 червня 2021р.

Теги: медик, студент, фальсифікація

Коментарі

Закарпатець 2021-06-05 / 15:07:40
Нехай вас судять тільки кваліфіковані судді... А я, взагалі, не хочу щоб мене судив будь-який суддя і щоб, не дай Бог, дійшло до того, що буду лікуватися у наших медиків. І вам того ж бажаю.

злий 2021-06-03 / 20:03:18
Ромаріо, ти виправдовуєш цю корупційну систему?
Тобто, тебе влаштовує корупція?
Якщо ні, то до чого ці всі слова?
Ну і чого це, раптом, закарпатців має цікавити, чи є корупція у Києві, Львові чи Берліні? УжНУ - закарпатський вуз і нас цікавить те, що тут, під боком, у нас. А з берлінами хай розбираються німці. Зрештою, такої тотальної корупції, як у нас, там точно немає.
Ну і так, я теж би не хотів, щоби мене лікував такий "лікар" і судив такий "суддя". А ти би хотів?

пенсіонер 2021-06-03 / 18:34:16
До Ромаріо. Та на ... тобі потрібен такий диплом, коли все рівно підеш на заробітки? Хіба що для гонору. Чи готовий ти чоловіче щоби тобі робив операцію такий фахівець або тебе судив суддя з таким дипломом? Та розігнати усі ліві факультети, бо перетворили ВУЗи у тому числі і УжНУ у ПТУ, хай пробачають мене петеушники, бо їх колись вчили набагато краще, ніж студентів УжНУ.

Ужгородець 2021-06-03 / 14:43:02
Це потрапити потім до такого "спеціаліста" на прийом...
Хоча, якщо клоун може керувати країною(за версією більшості насєлєнія), то чому бездарний "медик" не може працювати хірургом...

Ромаріо 2021-06-03 / 13:00:57
Що ви придралися до УжНУ: думаєте, що у Львові чи Києві у вузах корупціі нема - там вона просто ще в рази більша. Дипломи студентами купуються всюди. Дипломи купуються навіть у Берліні: знайомій дипломну роботу з економіки для Берлінського університету написав викладач із УжНУ, який сам довгий час стажувався в німецьких вузах. А щодо наукових ступенів: хто писав колишньому президенту двічі зеку Януковичу докторську дисертацію та депутату онаністу-наркоману Іллі Ківі кандидатську дисертацію - теж УжНУ?Тому, з алишіть УжНУ в спокоі - хто хоче, то може там отримати знання, незважаючи на те що дійсно є там 30-40% кандидатів та докторів наук з купленими науковими ступенями, але 60-70% - це справжні науковці, які самі здобули знання і по можливості передають іх студентам.

пенсіонер 2021-06-03 / 12:22:32
Діду, УжНУ давно став помийною ямою. Після того як почали плодитися всякого роду факультети, починаючи із юридичного та кінчаючи міжнародними відносинами, а ще факультети соціології і політології, з"явилася можливість у кожного цигана із Радванки купити собі диплом із вищою освітою. Тепер чи не кожен заробітчанин, який має гроші, має і диплом УжНУ. Так для приколу. Ужгородський національний перетворився в деревообробний комбінат. Приймає дубів випускає липу.

дідо 2021-06-03 / 11:14:54
якщо декани факультетів скуповували голоса за андріїва, то це не університет, а воняча помийна яма

Читателю 2021-06-03 / 10:20:14
"старик", якщо включити клепака, то можна зрозуміти, що вклеєна фальшива фота буде ще й як ідентифікована "вірно", якщо екзаменатор то так само хоче бачити. Не так?
Ну, уявіть собі мед групу - вона не як на інших факультетах ~25, а мала, десь 5-8 студентів. Що, прохвесор не може їх усіх пам'ятати по імені і фізії, якщо мінімум семестер-другий вчив?!
Тут в'язати-садити треба усіх: і індусів, які халявщики і башляльщики, наших били, до перших здач "КРОК"-у не пускали. І професуру, якій "око замилило". І фальшивих іспитоздавальників. Свідомо на то йшли, свою фоту дали вклеїти, роль грали, грошиків захтіли.

А, а потім, як колєга тут коментанув, і за фейкових кандидато-дохторів братись з їх авторами дисертацій!

Читатель 2021-06-03 / 09:18:46
Ну, раньше же было (как сейчас не знаю) - люди приходили к преподавателю, сдавали зачетную книжку, и принимался экзамен. Как, в этом случае, выдать себя может посторонний человек за своего? Ну, никак! Переклеить фото в зачётке, прийти и сказать: "Здрасьте, я ваш студент"? Да, такого в природе нет и не было никогда.

Но, если вступительные экзамены - дело другое. Это совсем другая система! Поэтому, хорошо бы журналистам уточнить, что конкретно имелось ввиду.

Читатель 2021-06-03 / 09:08:32
Не пойму. Это дезинформация от полиции? Или же от журналистов? Или же, быть может, я не в курсе??? Как может быть такой идиотизм вообще? Объясните, мне, "старику", что за идиотизм такой при сдаче экзаменов в современных вузах?

витя 2021-06-03 / 08:17:58
Внимание камеры наблюдения опасен охранники которые сидят сначала дети напьются колдовством и крутит целый день на наркотик и хочет чтобы наркотик изложить мама берите детей....

правда 2021-06-03 / 01:48:39
що ви придралися до нещасних студентів - ви спочатку розберіться із махінаціями не на рівні студентських дипломів, а ловіть більш крупну рибу - на рівні наукових ступенів кандидата та доктора наук. Не секрет, що на сьогодні “фахівці” як на конвеєрі пишуть цілі кандидатські та докторські дисертаціі замість грошовитих клієнтів, які щедро оплачують таку роботу. Наприклад, загальновідомо, що політику В. Пацкану дисертацію по юр.наукам написав наш відомий проф. юрист з УжНУ, якого потім Пацкан проштовхнув у Конституційний суд. Іншому політику - Н. Шуфричу дисертацію зробила наша землячка із Берегівщини - доктор наук Балян. А, наприклад, на економічному факультеті УжНУ проф. Кубіній та Газуда написали замість своіх клієнтів вже по декілька десятків дисертацій кандидатів та докторів наук. Взагалі, в Украіні сьогодні щонайменше кожну 2 -гу кандидатську та кожну 3-тю докторську дисертацію пишуть замість когось на замовлення. Тут розберіться із криміналом, а не чіпляйтесь до бідних студентів.

НОВИНИ: Кримінал

23:08
На Закарпатті 26-річний псевдоволонтер з Тернопільщини, що прямував до угорщини, намагався відкупитися в прикордонників за €1600
19:37
На Закарпатті затримали 2-х підлітків-провідників і 4-х "ухилянтів" з ґумовими човнами
17:54
/ 2
У ПП "Лужанка" берегівець втік від прикордонників і попросив прихистку в угорщині
10:48
/ 1
На Мукачівщині затримали 19-річного підозрюваного у зґвалтуванні 13-річної дівчинки
14:57
На Тячівщині затримали переправника з Рівненщини з "ухилянтом" із Хмельниччини
22:39
/ 5
Апеляційний суд скасував виправдання суддею Софілканич упійманого на хабарі голови Воловецької ОТГ Попелича
21:38
/ 3
Ужгородку, немовля якої померло від переохолодження викинутим в пакеті на вулицю, засудили на 2 роки "умовно"
19:32
Апеляційний суд залишив без зміни "запобіжку" шахраєві, що видурив $10,5 тис. у дружини полоненого військового
17:45
/ 11
На Закарпатті викрили ОЗУ наркоторговців, що "заробляло" на метамфетаміні мільйони
16:08
/ 1
Брата засудженого вбивці прикордонника Березенського затримали на спробі за $2300 переправити "ухилянта" до Румунії
11:58
/ 4
У закарпатки, що їхала до угорщини, на кордоні вилучили нагрудний знак, медальйон Австро-Угорської імперії та інші раритетні предмети
10:56
/ 12
Ужгородець вдома задушив 23-річну дівчину з Київщини, з якою познайомився в Інтернеті
21:07
Закарпатські переправники за $5000 проклали "ухилянтам" в онлайн-карті маршрут до Словаччини
13:49
На Мукачівщині обрали "запобіжки" двом чоловікам, у яких знайшли гранати, пістолет та набої
13:41
/ 1
В Ужгороді зловмисник з Сюрте на проспекті вночі пограбував чоловіка з Худльова
13:11
/ 2
У Чопі чоловік з пістолетом вимагав у магазині безкоштовної випивки
12:59
Зрадника-прикордонника Сирового, який понад рік служив на Закарпатті та втік до росії, заочно судитимуть
10:59
/ 1
Закарпатця, що ухилився від мобілізації, покарали трьома роками тюрми
10:56
/ 2
Четверо поляків на квадроциклах "заблукали" через кордон з угорщини на Закарпаття
21:30
У Горінчові на Хустщині у зіткненні з вантажівкою загинув мотоцикліст, його пасажирку госпіталізували
17:00
/ 9
ВРП відкрила щодо голови Закапатського апеляційного суду Г.Фазикош справу про порушення вимог несумісності
22:34
У Нижньому Солотвині на Ужгородщині підприємцеві незаконно передали в оренду ділянку зі ставком
23:14
/ 11
У корупційній справі депутата від ОПЗЖ Маєрчика "недоброчесну" голову апеляційного суду Фазикош (само)відвели і призначили її "протеже" Бисагу
18:35
/ 1
В Ужгороді грабіжниця штовхнула та відібрала в жінки сумку
18:04
/ 1
П'яти "ухилянтам", які намагалися виїхати в Румунію як "червонохрестівці", повідомили про підозру
» Всі новини