7 об’єктів будівництва і реконструкції розглянула архітектурна-містобудівна рада в Ужгороді (ФОТО)

Зокрема, усі 14 присутніх на засіданні підтримали рішення схвалити та прийняти за основу проєкт реконструкції будівлі №5 на вул. Августина Волошина.

7 об’єктів будівництва і реконструкції розглянула архітектурна-містобудівна рада в Ужгороді   (ФОТО)

 Головний архітектор Ужгорода Олег Боршовський поінформував, що будівля знаходиться на території історичного ареалу та пам’ятки містобудування місцевого значення – Комплекс Замкової гори. Реконструкцію розглядала Консультативна рада Закарпатської ОДА, є позитивний висновок органу охорони культурної спадщини облдержадміністрації.

Під час обговорення в міській раді схвалили бажання замовника зробити якісну реставрацію та відновлення цінного барокового будинку, відомого як «Золотий ключик», підтримали проєктні рішення повного відновлення фасаду, конфігурацію даху та черепичну покрівлю «бобровий хвіст», встановлення дерев’яних вітрин та воріт. Рекомендували доопрацювати вигляд слухових вікон мансарди та залишити емблему-кронштейн на фасаді «Золотий ключик».

Одностайно підтримали і реконструкцію власної квартири №1 із розширенням в межах існуючого горища над частиною квартири у будинку №30 на вул. Собранецькій.  Об’єкт розташований на території історичного ареалу, але реконструкція запланована в межах існуючого горища і не впливає на забудову. Проєкт також розглядався Консультативною радою Закарпатської ОДА, є позитивний висновок органу охорони культурної спадщини.  Управлінню містобудування та архітектури Ужгородської міськради рекомендували надати містобудівні умови та обмеження на проєктування.

Схвалили і реконструкцію власної квартири № 4 із розширенням на власній земельній ділянці з виділенням в окреме будинковолодіння на вул. Августина Волошина №25. Споруда теж на території історичного ареалу та пам’ятки містобудування місцевого значення – Комплекс Замкової гори. Проєкт розглядала  Консультативна рада Закарпатської ОДА, є погодження департаменту культури ОДА. Управлінню містобудування та архітектури Ужгородської міськради рекомендували надати містобудівні умови та обмеження на проєктування.

Більшість учасників засідання архітектурно-містобудівної ради  погодилися прийняти за основу проєкту реконструкції власної квартири №6 із розширенням в межах існуючого горища на набережній Незалежності №21, секц.1.

Ця споруда теж на території історичного ареалу та пам’ятки містобудування місцевого значення – Малий Галагов. Проєкт  розглядався Консультативною радою Закарпатської ОДА, погоджений  департаментом культури ОДА. Члени містобудівної Ужгородської міськради запропонували надати на реконструкцію містобудівні умови та обмеження, але щоб замовник та ОСББ розробили Паспорт опорядження фасаду, подали його на погодження управлінню містобудування та архітектури міськради та департаменту культури Закарпатської ОДА.

Чимало зауважень було до проєкту реконструкції власних офісних приміщень із надбудовою мансардного поверху в будівлі №50 на вулиці Мукачівській.

Розробник розповів, що планується надбудова мансардного поверху в межах приміщень, оскільки суміжні власники не згодні робити мансарду над їхніми приміщеннями.

Після обговорення прийняли рішення: управлінню містобудування та архітектури надати містобудівні умови та обмеження, але необхідно розробити  проєкт перспективного вигляду надбудови мансардного поверху всього будинку, вирішення фасаду з входами та вітринами, передбачити та систематизувати перспективні місця встановлення вивісок; отримати погодження суміжних власників щодо надбудови; при влаштуванні мансарди зберегти існуючий рівень гребню даху, передбачити мансардні вікна; паспорт опорядження всього фасаду подати на погодження управлінню містобудування та архітектури і департаменту культури Закарпатської ОДА.

Повторно розглянули на засіданні ради напередодні проєкт будівництва торгово-житлового комплексу на вулиці Олександра Радищева, 7. Розробник поінформував, що виправив попередні зауваження:  надано ситуаційний план, переріз по вулицях, проїздах; розміщення відкритих стоянок по периметру житлового кварталу відповідає державним будівельним нормам; доопрацювані фасади, передбачено перспективне засклення балконів. Однак  члени ради зробили зауваження: необхідно врахувати розрахунок площі озеленення, парковок та майданчиків обслуговування до кількості квартир. 

Одностайно схвалили члени архітектурно-містобудівної ради і проєкт благоустрою скверу на площі Богдана Хмельницького та встановлення там 30-метрового флагштоку з Державним прапором і залізобетонної стели на існуючих фундаментах та конструкціях колишнього пам’ятника.

02 квітня 2021р.

Теги: рада, будівництво. реконструкція

Коментарі

злий 2021-04-03 / 07:00:48
Ця "рада" стала просто знаряддям для погодження нищення міста ОЗУ Андріїва-Боршовського

НОВИНИ: Соціо

23:51
30 родин із прифронтової Харківщини оздоровилися та відпочили на Закарпатті за час дії програми "Турбота"
23:19
/ 1
Словаччина хоче відновити пасажирське залізничне сполучення із Ужгородом, яке припинилося 80 років тому
18:22
"Укрзалізниця" ще цьогоріч планує запустити потяг "Київ – Кошиці"
15:29
/ 7
Як "танець з бубном" за вітряки на Руні гудуть сільрада, лісівники та закарпатська влада
14:15
/ 1
Приватний поїзд "Прага – Чоп" сьогодні здійснив свій перший рейс
11:22
/ 3
Запис мого діда і сепаратне святкування Паски
11:11
/ 1
У Ракоші Вишківської громади попрощалися з полеглим Героєм Святославом Корнійчуком
20:19
/ 5
В Ужгороді на об'їзній депутати-"слуги" планують "роздерибанити" понад 1 га землі із заниженням вартості в 10 разів
21:59
/ 23
На Закарпатті було зроблено спробу дестабілізації шляхом перекриття доріг "через мобілізацію". Поліція звільнила проїзд
18:44
/ 36
Головою Ужгородського міськрайонного суду переобрано Віктора Данка
18:38
На війні поліг Віталій Петах зі Страбичова Мукачівської громади
02:00
/ 30
Комбат Руслан Каганець: "Без людей виграти цю війну неможливо. Ми не зробимо мільйон роботів із штучним інтелектом, які за нас воюватимуть"
00:32
/ 1
Відсьогодні на Закарпатті розпочалася нерестова заборона
21:48
Біля Солотвинського солерудника виявлено смітники, пластикові пляшки в карстових проваллях і забруднення потоку Глод
16:44
/ 3
В Ужгороді пойдуть чемпіонат України з велоспорту-МТБ та чемпіонат області
11:26
/ 4
На війні з росією поліг Ігор Сакало з Горінчова Хустського району
10:53
У лютому споживчі ціни на Закарпатті в цілому не зросли – статистика
11:15
"Щасливі діти" запускають новий цикл відновлювальних ретритів для мам із дітьми "Сила Карпат"
10:56
/ 6
В Усть-Чорній на Тячівщині попрощалися з полеглим Героєм Октавіаном Коненком
22:53
/ 3
У понеділок в Сваляві проведуть в останню дорогу полеглого 21-річного Героя Василя Томащука
22:20
/ 2
У Великій Копані попрощалися з Віталієм Чонкою, що загинув на Запоріжжі ще торік у червні
15:31
У лютому в порівнянні з торішнім груднем ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
14:57
Торік на Закарпатті прийняли в експлуатацію житла на 17,8% більше, ніж у 2022-му
14:10
/ 1
Кабмін перерозподілив освітню субвенцію на 2024 рік: місцеві бюджети Закарпаття втратили 2,4 млн грн
23:00
/ 3
На війні поліг ровесник Конституції України Василь Цьока з Крайникова Хустської громади
» Всі новини