Депутати Великоберезнянської селищної ради підтримали створення спортивного ліцею на базі школи-інтернату, а голова селища Кирлик "утримався"

Йдеться про обласну санаторну школу-інтернат у Великому Березному, яку колектив та селищні депутати просять зберегти, реорганізувавши її в спортивний ліцей на балансі обласної ради.

Депутати Великоберезнянської селищної ради підтримали створення спортивного ліцею на базі школи-інтернату, а голова селища Кирлик "утримався"

Великоберезнянська загальноосвітня санаторна школа-інтернат Закарпатської обласної ради є унікальна і єдина на Закарпатті для дітей із бронхолегеневими та серцево-судинними захворюваннями, побудована ще в 60-х роках та розрахована на майже 300 учнів, де працює 105 педагогічних, медичних та технічних працівників. На території загальною площею 5,5 га знаходиться адміністративні, навчальні та спальні корпуси, медичний пункт, сад, котельня, душові (окремо для хлопців і дівчат), прачечна, кабінет перукарні, комп'ютерні класи, чудова сучасна кухня та їдальня, кімната аромотерапії, бібліотека, кабінет  швеї, майстерня по ремонту взуття, спортивний зал, приміщення та площадка з тренажерами, два футбольні поля (велике і мале).

22 березня депутатський корпус Великоберезнянської селищної ради підтримав на сесії колектив санаторної школи-інтернат, прийнявши рішення звернутись до керівництва обласної ради та облдержадміністрації щодо збереження навчального закладу на балансі області. Таким чином депутати просять обласну  владу внести зміни у рішення облради №161 від 25 лютого, замінивши ліквідацію закладу на реорганізацію в спортивний ліцей.

Про це повідомляє громадський правозахисник Віталій Грегор.

Дане рішення підтримали 15 селищних депутатів, а голова Богдан Кирлик утримався від голосування, хоча напередодні сесії, на засіданні бюджетної комісії, запевняв, що повністю підтримує дану пропозицію колективу. Більше того Б.Кирлик проявив повну бездіяльність в даному питанні, оскільки так і не вніс на розгляд проєкт рішення. Тому такий проєкт був внесений депутатом Валерієм Поправкою і принципово підтриманий депутатською більшістю.

"Враховуючи ці кулуарні інтриги з боку селищного голови Великого Березного, який  мав винести на розгляд сесії дане питання ще місяць тому, ймовірно, Б.Кирлик переслідує власну мету  щодо майнового комплекс школи-інтернату. Такі його дії могли прямо нашкодити збереженню та розвитку закладу" - вважає В. Грегор

Як зазначав колектив закладу, і підтримали селищні депутати, заклад завжди знаходився та розвивався на балансі Закарпатської обласної ради, яка і є його засновником, тому найбільш логічним та перспективним було б залишити його і надалі на балансі облради, але вже в реорганізованому до вимог "освітнього" закону - як спортивний ліцей. На її базі можна в подальшому також створити і спеціалізовану дитячо-юнацьку школу олімпійського резерву, що могло б стати дуже престижним і амбітним планом для області.

Як повідомляв раніше голова бюджетної комісії  Великоберезнянської селищної ради Валерій Поправка, "Більше того, у Великоберезнянської селищної ради дефіцитний бюджет, досі незабезпечена потреба по заробітним платам більшості  установ громади. Взяття школи-інтернат на баланс селища призведе, до втрат з бюджету селища 2-3 млн. грн, оскільки через ліквідацію втратять роботу працівники, і відповідно в бюджет не надійде ПДФО (1,2млн). Плюс додатково 1,5 млн пійде на витрати по утриманню і ще невизначена сумма на пристосування під ліцей "Ерудит". Тому ідею колективу про реорганізацію інтернату в спортивний ліцей на балансі Закарпатської обласної ради підтримує і депутатський корпус".

"Таку ж ідею підтримує і обласна влада, і Міністерство освіти, про що було попередньо обговорено 1 березня, на нараді в Закарпатській ОДА за участі першого заступника голови облради Андрія Шекети, керівника Департаменту освіти ОДА Ганни Сопкової, голови Великоберезнянської селищної ради Богдана Кирлика та представників трудового колективу школи" - інформує В.Грегор.

 

24 березня 2021р.

Теги: школа, ліцей, інтернат, депутати, Кирлик

Коментарі

До Вані 2021-03-25 / 09:31:23
Ти Іване бувший міліційський начальник, а бігаш на побігеньках у інтриганта-аферіста Кирлика, но добре по своїй волі ти себе опустив, але так рвеш одно місто що вже аж нудить в твої роки це ганьба і низько.

Ваня 2021-03-24 / 22:20:24
Ти симочку кібо не вставив свої 5 копійок та би й не смерділо од тя.

До Юр. Мих. 2021-03-24 / 20:17:19
Якщо ваш голова не підніме перебачницю і не буде вирішувати питання, то як воно само вирішиться? Тому, йому прийшли на допомогу депутатський корпус, Віталій Грегор і ЗО. Що тут поганого коли його вчать керувати? Вчитися ніколи не пізно і не ганьба. Ось красти це ганьба.

До Юрія Михайловича 2021-03-24 / 19:59:23
Шановний Юрій Михайлович, Грегор нормально пояснив і ЗО нормально висвітлила тему, але до тебе мабуть не доходить бо ти у Кирлика на зарплаті і вислуговуєшся перед ним. Не знаю скільки треба мати класів щоб до тебе не доходило і ти блудив у трьох соснах? Вже все розклали по полочках, а до тебе так і недоходить.

Юрій Михайлович 2021-03-24 / 19:21:14


Перехід на особистості. Коментар видалено. Адмін


Віталій Грегор 2021-03-24 / 18:57:56
Санаторна Школа-інтернат має бути врятована , вже на її базі мають створити спортивний ліцей. Це позиція колективу, селищних депутатів та здорового глузду!

На жаль, голова Великого Березного Кирлик інтригант, через кулуарні дії якого питання збереження та подальшого розвитку чудового начального закладу постало під загрозу. Саме він отримавши від обласної влади лист ще в січні про наміри ліквідувати школу мав терміново скликати сесію та винести на розгляд дане питання. Оскільки коштів в селищному бюджеті не має, існує заборгованість навіть по зарплатам (захищеним статтям) в інших закладів, тому очевидно краще зберегти заклад і далі на балансі обласної ради. Однак він не виніс дане питання ні тоді, ні тепер!

Тобто якби сесія селищної ради відбулась з ініціативи Кирлика до 25 лютого, то облрада не прийняла рішення про ліквідацію, тому тепер рятуємо ситуацію вже разом з тими кому дійсно не байдуже доля закладу та добиваємось внесення змін до рішення - із ліквідації на реорганізацію. Наразі, на щастя, дану ситуацію терміново допомогають рятувати/виправляти місцеві депутати.

Схоже селищний голова просто цинічно мав свої плани на будівлю школи з 5,5 гектарами землі, і думав ні про дітей, ні про колектив, ні про збереження в чудовому стані і надалі даного освітнього закладу, ні про розвиток освіти в районі в цілому. Ось і все, що потрібно мешканцям Великоберезнянської селищної громади знати про свого голову.

До Василя 2021-03-24 / 18:39:27
Кирлик би тоже під криміналом ходив але він невидиш який слизький аж блистить нуже декілька разів зі своїми краденими грошима зміг вислизнути. Так що можеш лише собі поспівчуаати.

Кайструн 2021-03-24 / 18:10:42
Будуть клепати олимпийцев у цьому лицеи!

Василь 2021-03-24 / 17:57:01
Спiвчуваю Кирлику! Цей набiр депутатiв наробить багато проблем своим голосуванням! Кращi з кращих вобрали! Крiм Бордуна що 2 рази сидiв в тюрмi ще 4 депутати ходять пiд криминалом!

Правда но 2021-03-24 / 15:38:35
Добре що ці березнянин з когорти селищного голови ще дно не пробили. А інші нормальні, даже ті, хто закінчив ПТУ.

Но правда 2021-03-24 / 15:09:42


Коментар видалено. Адмін


До Вані 2021-03-24 / 15:06:40
Так я і кажу що поцупив посвідчення у голови комісії і продав, твій патрон вже помішався на грошах. Ти же сам Іване казав що купили.

До FuckОфф 2021-03-24 / 15:01:13
Ти краще комунал і цвинтарі приведи в порядок, а на чужі болти не задивляйся.

Ваня 2021-03-24 / 14:54:14
Ілюстратор хотьмало читай закон бо туто жети адвокат щи нич не значіть туто посвідчення вудала депутатам голова виборчої комісії котру злодій депутати нияк не можуть прутягнути на посаду зама до сільського голови. Гай тарас не позорь сімю

FuckОфф 2021-03-24 / 14:46:27
місцеві депутати тримають це на контролі і стимулюють його ХА ХА ХА
Місцеві депутати тримають лем свуй болт котрий они поклали на громаду та ганяючи рухами туда сюда стимулюють його жебо отримати задоволення од своєї значимості. .І..

Люстратор 2021-03-24 / 14:40:21
Та посвідчення депутатам мав Кирлик як селищний голова безплатно видати, а він їм що продав? Це повний піпец, правоохоронні структури мають це взяти на контроль, всюди цей чоловік заробляє гроші. Добре що ЗО своєю статею відкрило людям очі.

Ваня 2021-03-24 / 14:16:13
Дітваки купили си посвідченя депутата тай гов заробляти гроші на людських проблемах до тепирь водили чорноту і цігарктлі носилі а пак стали заробляти же зимлю людям голосувуть ці ніт. Понесеш му гроші та маєш зимлю Гайданка ганьбися на людських слизах небудеш мати хосна.Пуйде і мотор і здоровля і вшиткой. Беризняни знавуть жесь наркоман айбо нероб ганьбу сімї

До паскудного 2021-03-24 / 12:57:48
Твоя правда, когорта таких березнян починається з селищного голови, але їх не багато, інші нормальні люди.

До Вані 2021-03-24 / 12:53:05
Це вас Ваня як бувшого міліціянта Кирлик попросив за винагороду закликати підпалювати машини депутатів, які йому спротив чинять?

Паскуднi 2021-03-24 / 12:51:51
Березняни лишь знають обсерати своих людий, зато про вас всi так думають!

НОВИНИ: Соціо

23:19
Словаччина хоче відновити пасажирське залізничне сполучення із Ужгородом, яке припинилося 80 років тому
18:22
"Укрзалізниця" ще цьогоріч планує запустити потяг "Київ – Кошиці"
15:29
/ 3
Як "танець з бубном" за вітряки на Руні гудуть сільрада, лісівники та закарпатська влада
14:15
/ 1
Приватний поїзд "Прага – Чоп" сьогодні здійснив свій перший рейс
11:22
/ 3
Запис мого діда і сепаратне святкування Паски
11:11
/ 1
У Ракоші Вишківської громади попрощалися з полеглим Героєм Святославом Корнійчуком
20:19
/ 4
В Ужгороді на об'їзній депутати-"слуги" планують "роздерибанити" понад 1 га землі із заниженням вартості в 10 разів
21:59
/ 20
На Закарпатті було зроблено спробу дестабілізації шляхом перекриття доріг "через мобілізацію". Поліція звільнила проїзд
18:44
/ 36
Головою Ужгородського міськрайонного суду переобрано Віктора Данка
18:38
На війні поліг Віталій Петах зі Страбичова Мукачівської громади
02:00
/ 29
Комбат Руслан Каганець: "Без людей виграти цю війну неможливо. Ми не зробимо мільйон роботів із штучним інтелектом, які за нас воюватимуть"
00:32
/ 1
Відсьогодні на Закарпатті розпочалася нерестова заборона
21:48
Біля Солотвинського солерудника виявлено смітники, пластикові пляшки в карстових проваллях і забруднення потоку Глод
16:44
/ 3
В Ужгороді пойдуть чемпіонат України з велоспорту-МТБ та чемпіонат області
11:26
/ 4
На війні з росією поліг Ігор Сакало з Горінчова Хустського району
10:53
У лютому споживчі ціни на Закарпатті в цілому не зросли – статистика
11:15
"Щасливі діти" запускають новий цикл відновлювальних ретритів для мам із дітьми "Сила Карпат"
10:56
/ 6
В Усть-Чорній на Тячівщині попрощалися з полеглим Героєм Октавіаном Коненком
22:53
/ 3
У понеділок в Сваляві проведуть в останню дорогу полеглого 21-річного Героя Василя Томащука
22:20
/ 2
У Великій Копані попрощалися з Віталієм Чонкою, що загинув на Запоріжжі ще торік у червні
15:31
У лютому в порівнянні з торішнім груднем ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
14:57
Торік на Закарпатті прийняли в експлуатацію житла на 17,8% більше, ніж у 2022-му
14:10
/ 1
Кабмін перерозподілив освітню субвенцію на 2024 рік: місцеві бюджети Закарпаття втратили 2,4 млн грн
23:00
/ 3
На війні поліг ровесник Конституції України Василь Цьока з Крайникова Хустської громади
18:40
/ 1
Загинув Герой з Вишківської громади Святослав Корнійчук
» Всі новини