Родичі загиблого в ДТП футболіста просять прокурора Закарпаття забезпечити належне розслідування справи (ДОКУМЕНТ)

Найкращий футболіст Закарпаття 2020 року Мирослав Мудра трагічно загинув в ДТП при в’їзді в Іршаву 16 грудня 2020 року. Коли Мудра повертався з тренування, на нього наїхав п’яний водій без прав.

Родичі загиблого в ДТП футболіста просять прокурора Закарпаття забезпечити належне розслідування справи (ДОКУМЕНТ)

Учасниками п’яної ДТП були два автомобілі - «Opel Zafira»  та «Volkswagen Caddy». Того вечора за кілька миттєвостей до трагедії «Volkswagen Caddy» залишав парковку нічного клубу «Іллара». Виїхавши на головну дорогу перед автомобілем «Opel Zafira», останній здійснив невдалий маневр обгону і вдарився об «Caddy», після чого в стані гальмування виїхав на узбіччя, де наїхав на трьох пішоходів. В результаті цього загиблий відлетів на кілька десятків метрів і миттєво помер. Двоє інших були доставлені з травмами різного ступеня важкості до Іршавської районної лікарні.

Після ДТП обидва автомобілі перемістили на штафмайданчик. Також в ході досудового розслідування з «Volkswagen Caddy» було проведено ряд слідчих дій, а його власник, котрий був за кермом на момент аварії, проходить у кримінальному провадженні як свідок.

22 березня 2021 року Ужгородський міськрайонинй суд за клопотанням адвоката водія «Volkswagen Caddy» ухвалив зняти з автомобіля арешт під зобов’язання не ремонтувати його та пред’являти за запитом поліції, прокуратури чи суду. Прокурор Закарпатської обласної прокуратури, який був присутній при судовому засіданні, хоча і заперечував проти цього клопотання, не зміг надати суду обгрунтовані пояснення свого заперечення. Єдиними посиланнями були термін досудового розслідування 17 квітня 2021 року та наявність клопотання на проведення незалежної транспортно-трасологічної експертизи, подане стороною потерпілого 22 березня 2021 року.

В той же час родичі загиблого, яких у провадженні визнали потерпілою стороною, припускають, що саме роль «Volkswagen Caddy» могла бути ключовою і змінити траєкторію руху авто-вбивці «Opel Zafira» настільки, що трапилася трагедія. Саме тому вони неодноразово клопотали в поліцію про проведення незалежної транспортно-трасологічної експертизи, яка б дала більш детальну інформацію про події того вечора. Проте, слідчі жодного разу не підтримали їхнє прохання.

Крім того, потерпілі підозрюють навмисне упущення чи невзяття до уваги слідчими ГУ НП України в Закарпатській області ряду важливих доказів під час досудового розслідування. А також вказують на непрофесійну поведінку прокурора Закарпатської обласної прокуратури, який є старшим в групі прокурорів у цьому кримінальному провадженні.

В зв'язку з цим закарпатська журналістка Олена Мудра, котрій загиблий футболіст Мирослав Мудра приходився родичем, звернулася до керівника Закарпатської обласної прокуратури Дмитра Казака з проханням забезпечити належне досудове розслідування у цій кримінальній справі.

24 березня 2021р.

Теги: футболіст, Мудра, ДТП

Коментарі

Віталію грегору 2021-03-24 / 20:16:47
Можливо Вас також зацікавить ця ситуація?

Потерпііла Аніта Балог Для журналістів Закарпаття та Києва 2021-03-24 / 20:15:24
Минулого року сталось п’яне ДТП (2.8 проміле у крові водія) у селі велика Добронь, внаслідок якого загинув велосипедист - мій чоловік. У нас залишилась донька 8 років. Хочете бути в шоці? Прокурор направив в суд справу і не вказав цієї обтяжуючої вини обставини!!!! Моя адреса для листування: с.велика Добронь, вул.кошута,58, ужгородського району, закарпатська область. Мій номер: 0 (68) 406 10 62. ПОМОЖІТЬ!!!!!

Віталій Грегор 2021-03-24 / 09:38:07
Керівника Закарпатської обласної прокуратури Дмитра Казака не тільки родичі загиблого футболіста Мудри, а й громадськість закликає забезпечити належне досудове розслідування, накладення повторного арешту на ключовий речовий доказ (авто іншого учасника Брича) та проведення незалежної транспортно-трасологічної експертизи щоб встановити всі об'єктивні обставини тієї трагічної ДТП та покарання всіх винних осіб.

Адже потерпілі припускають, що саме роль автомобіля VW Caddy, яким керував другий учасник ДТП Брич і якого до останнього "не бачили" правоохоронці, могла бути ключовою і змінити траєкторію руху авто-вбивці настільки, що трапилася трагедія.

НОВИНИ: Кримінал

13:26
У Берегові двоє молодиків пограбували пенсіонера
00:01
У Мукачеві оголосили про підозру жінці, що за хабар "організовувала" успішну здачу іспиту та одержання посвідчення водія
13:55
/ 1
На Хустщині та Тячівщині судитимуть місцевих переправників "ухилянтів"
13:21
/ 1
На Тячівщині затримали уродженця Львівщини, що намагався переправити "ухилянтів" в Румунію
10:58
/ 2
В Ужгороді зіткнулися Mercedes-Benz та Renault Zoe, травмовано 5 осіб
23:44
/ 6
Затриманому на хабарі депутату Ужгородської міськради Мирославу Горвату присудили тримання під вартою з можливістю застави в 250 тис. грн
22:33
/ 1
Верховний Суд остаточно підтвердив довічне ув'язнення для вбивць студентів з Індії в Ужгороді в 2016 році
14:09
Поліція розповіла про обставини "смертельного" зіткнення мікроавтобусів біля Ганьковиці на Мукачівщині
11:00
/ 1
У Руському на Мукачівщині "п'яний" ВАЗ збив 3-х людей на узбіччі – 6-річна дівчинка загинула, жінку і немовля госпіталізували
22:03
На Закарпатті судитимуть 3-х організаторів вивезення "ухилянтів" за кордон через систему "Шлях"
03:47
/ 10
Іршавська суддя замінила 19-річному мукачівцеві, що за кермом вантажівки "під кайфом" спричинив смертельну ДТП, 4 роки тюрми на 1 рік умовно
23:05
/ 1
На Рахівщині працівнику лісгоспу, який п’яний переїхав чоловіка і втік, присудили 5 років тюрми
22:49
На Мукачівщині затримали двох наркоторговців
22:00
На Закарпатті затримали чоловіка, що ґвалтував 13-річну доньку своєї співмешканки
20:21
/ 12
Депутата Ужгородської міськради Мирослава Горвата затримали на хабарі за допомогу в отриманні відстрочки від військової служби
16:44
/ 3
У потязі "Київ – Ужгород" виявили перевдягненого в "бабусю" одесита-"ухилянта", який намагався вдруге потрапити до Словаччини
15:05
За вбивство співмешканця в 2016-му році мешканку Шаланок Вилоцької громади "вдруге" засудили до 9 років тюрми
14:46
/ 1
Виявлені на митниці на Закарпатті комплектуючі до Су-27, які прикарпатець намагався продати в ЄС, передадуть ЗСУ
11:12
На Закарпатті судитимуть колишнього голову селищної ради за незаконне виведення 85 соток землі з комунальної власності
16:46
/ 1
У Чопі чоловік на умовному терміні вдерся в будинок і пограбував пенсіонерів
15:26
В Ужгороді затримали злодія-рецидивіста, що обікрав господарське приміщення ужгородки
15:08
Ужгородця, що продавав метадон і "екстазі", засудили до 6 років тюрми з конфіскацією
13:20
/ 4
За спробу вивезення закарпатки у Камбоджу для проституції угорець відбувся умовним покаранням
21:02
/ 1
На Закарпатті керівника ГО оштрафували за продаж автівок, ввезених для ЗСУ
20:15
/ 1
У Білках чоловік, поки власниця була за кордоном, виніс з її будинку всю побутову техніку
» Всі новини