На Закарпатті в одному з медзакладів 80% хворих на COVID-19 не мають показань для госпіталізації

Моніторингова група, яка аналізує лікування хворих на коронавірус в Ужгороді та на території Закарпатської області, виявила, що в одному з перевірених медичних закладів 80% хворих на COVID-19, які перебувають на стаціонарі, не мають показань для госпіталізації і могли б лікуватися амбулаторно.

На Закарпатті в одному з медзакладів 80% хворих на COVID-19 не мають показань для госпіталізації

Про це в понеділок, 15 березня, під час брифінгу в Закарпатській ОДА повідомив Сергій Дубров, професор кафедри анестезіології та інтенсивної терапії Національного медичного університету імені Богомольця. 

За його словами, в одному із двох наразі перевірених медичних закладів "принципово відрізняється підхід": "В одному із закладів дійсно пацієнти госпіталізовані за показаннями, в іншому - понад 80% хворих не мають показання до госпіталізації", - сказав Сергій Дубров.

Він також зазначив, що спостерігається нерозуміння лікарів, що пацієнт може бути виписаний з позитивним ПЛР-тестом: "Якщо пацієнт не потребує кисневої підтримки, він може лікуватись вдома. Пацієнт з позитивним ПЛР-тестом через 14 днів від появи симптомів уже не є небезпечним. Реально на сьогодні можна суттєво розвантажити заклади - на кажу усі, але один із тих закладів, які ми відвідали -  на 50%. Більшість пацієнтів (у цьому закладі -  Авт.) знаходяться на стаціонарі без медичних показань. Тобто вони можуть лікуватися амбулаторно".

Крім того, Сергій Дубров підкреслив, що лише 3-8% хворих на COVID-19 потребують призначення антибіотиків, але часто їх призначають без причини:  "В одному із закладів, які ми перевірили, 100% хворих необгрунтовано отримують антибактеріальні препарати. Це - потенційні ризики. Через кілька місяців-півроку ми можемо мати велику кількість хворих із бактеріальними інфекціями. І смертність підніметься в рази", - зазначив професор. 

 

16 березня 2021р.

Теги: коронавірус, COVID-19, госпіталізація

Коментарі

точно 2021-03-16 / 23:11:50


Флуд. Коментар видалено. Коментуйте по темі публікації. Адмін


сорри 2021-03-16 / 21:51:07
Блін, знов сповзло, нещастя, з теми, тепер вже на сині кнопочки... :(

Запитую тебе вкотре - де гори трупів на вулицях і братські могили як обов'язкова умова пандемії? Ти ж, спираючись на це, говорив, що пандемії коронавірусу нема...

Там табличка є наприкінці публікації. Про відомі пандемії. Дивився?
При попередній пандемії свинячогго грипу гори трупів і могили були? Бо я щось не бачив. Може не додивив?
Тоді загинуло "8 500 осіб, в яких діагноз було лабораторно підтверджено[28]; за припущенням з використанням математичного моделювання — від 151 700 до 575 400 осіб". А зараз - вже понад 2,5 млн. Чого ж ти тоді не вопів, що то не пандемія, а тепер вопиш?
Далі. При пандемії ВІЛ-інфекції загинуло 35 млн. Де гори трупів і братські могили?

Неваловше, котра думає, що вона може вказувати медикам, що таке пандемія, а що - ні. Попросися на "екскурсію" до Яцини в обллікарню, або до Кураха у міську. І дуже би'м хОтів, жеби тебе туди без захисного костюма впустили. Щоби ти, пи**ота остання, спершу продивився, як люди важко вмирають, а потім, через власну безпечність, сам так вмирав. Бо я тобі того не бажаю. Але ти сам дуже хочеш.
Коли б ти від пневмонії, спричиненої ковідом, задихався і вихаркував власні легені, отоді б тебе треба було спитати, чи є пандемія, чи нема.
А зараз, коли ти на дивані і в безпеці, а за тебе і таких, як ти, без відпочинку, рятуючи людей, віддуваються інші, і вмирають теж безневинні, бо ти, погань неошколована, закликаєш херити захисні засоби, а значить - ширити інфекцію, це немає смислу.
Відпи***чити би тебе, для початку, просто ременем по голій сраці, раз батько свого часу пошкодував.
Може би так дійшло... :(

точно 2021-03-16 / 20:42:58
Соррі, таким як ти скільки не повторюй не доходить. Ще мені тебе смішити бракувало, обійдешся ))))
Навіть не сподіваюсь,що ти зрозумієш, але у Вікіпедії по-перше функція редагування, яка, на жаль, доступна навіть для таких як ти, а по-друге, список джерел, і ще й навіть уяви собі! іноземними мовами. Там є такі синенькі рядочки в кінці сторінки, понажимай їх (це навести курсор і тицьнути, дорогенький), а якщо відкриються незнайомі тобі буковки - то копіпастни їх (це ж ти вже навчився) у гугл-транслейтик.
Ну і я вже не сподіваюсь - але ж раптом... Знаєш, є ще там фотографійки така опція де можна подивитись дату завантаження і джерело походження. Ну то вже ой, боюсь тебе перевтомити.
Удачі, рідний.

сорри 2021-03-16 / 19:57:09
Небожатко, крім копіпасту я освоїв ще багато чого, що тобі недоступно в силу твого обмеженого інтелекту )

То як, прочитав той копіпаст, чи мноґа букафф і фсьо сложно? ) Де там йдеться про гори трупів і братські могили як обов'язкову умову пандемії?

Про вакцину і скафандр я вже чув, повторюєшся, при чому - тупо і несмішно. Казали вже тобі - прилетить бумеранг від долі. Молися, дауне, за себе і за рідних...

точно 2021-03-16 / 19:10:38
Охохо, ото тебе штирить, бідолашного, аж копіпаст освоїв ))) Випий валер'янки)))
Пандемії були, і набагато гірші. Але тоді ще не розплодилося стільки невігласів, які б утворили секту свідків світого локдауну. Так що надінь скафандр, ширнись вакцинкою (а краще декількома,)закрийся в бункері і дай спокій притомним людям.

сорри 2021-03-16 / 18:59:32
Нє, ну точно ідіот (( У нього в голові картинка про перебіг пандемій в Середньовіччі, і воно співставляє з теперішньою ситуацією, коли медицина,попри старання таких, як він, спроможна справлятися з загрозами такого характеру і не доводить до трупів на вулицях.

Ну і воно навчене писати, але заглянути, наприклад, у Вікіпедію, воно вже неспроможне... ((

Пандемі́я (також рідше панде́мія; від грец. παν «пан» — увесь + грец. δήμος «демос» — народ) — найвища інтенсивність розвитку епідемічного процесу, що характеризується прогресуючим поширенням інфекційного захворювання з надзвичайно високим ураженням населення на значних територіях материків або всієї Землі[1][2]

Характеризується часто відсутністю колективного імунітету в людства, і, зазвичай, ефективних засобів профілактики (вакцини) й лікування. Серед інфекційних захворювань, які сягали масштабу пандемії: чума, холера, грип, ВІЛ-інфекція/СНІД, коронавірусна хвороба 2019[3][4].


Де тут, дебіле, гори трупів на вулицях як обов'язкова умова пандемії?

точно 2021-03-16 / 15:13:28
"Нияк", смерті є, як і завжди від ускладнень ОРЗ. Не клей дурня. Спитай скільки супутніх захворювань було у твоїх померлих родичів, про активних і повністю здорових - не бреши. Значить, були хворі, а ти не знав.

Соррі, про даунів які десь беруться в дзеркало відішли.
В усьому звинувачують населення, а не владу лише глобалістські троляки, як ото ти. Світ з'їхав з глузду, ти не виняток. Пандемія - це трупи на вулицях і братські могили на кладовищах, бо ями нікому копати на кожного. Де таке? Га? Покажеш?

сорри 2021-03-16 / 14:08:50
точно, ти таки ідіот )
А "то нічо шо ВСІ", хто наслухався таких даунів, як ти, Павлов, Стахів, той клоун з Херсона, затягнули з самолікуванням і звертаються до лікарів, коли вже повний пи***ць?
Хотів би я бачити, куди би ти себе, ковдоша, дівав, якби в тебе легені почали відмовляти?

Блін, звідки вас стільки даунів береться? Вроді в школі всіх вчать однаково... :(

Нияк раз не точно 2021-03-16 / 12:29:56
Звернення до гіка і точно

Нияк раз не точно 2021-03-16 / 12:28:47
Останні два коментатори - то ви визначтеся - чи статистика погана і смертей нема, чи все ж вмирають? Дивує така відверта брехня. Нащо мені статистика, якщо тільки за останні два місяці несподівано померла купа знайомих, родичів , активних і у повному розквіті сил. У нашому невеликому місті кожна сім"я вже стикнулася так чи інакше з цією заразою. А ви з Луни? І на чий млин так старанно ллєте воду?

Борка 2021-03-16 / 12:23:02
Великі специ приїхали - на око визначає хто хворий, хто ні. Невистачає місць в лікарнях - так випишіть 80% і все дела. Хай гуляють,заражають всіх ще більше! Виживуть так виживуть. Ні - ну що робити. Як голосуємо - так і живнмо!

точно 2021-03-16 / 11:45:53
Нік, тут взагалі про здоровий глузд не йдеться. Ковідопритрушеним ніяка статистика не указ, ні наша, ні закордонна.

точно 2021-03-16 / 11:32:10
Степане, а то нічо шо ВСІ смерті від корони - це смерті в лікарнях? То нормально?

Нік 2021-03-16 / 10:38:45
Звідки взяли що смертність у нас найвища.Подивіться статистичні дані за попередні роки.Все в межах норми.Для грипу епідем поріг 460 на 100 тис.Для ковіду 50 на 100 тис.????

Нік 2021-03-16 / 10:32:23
Єдина фахова інформація в цій ковід істерії

До Степана Крука 2021-03-16 / 09:13:31
Погоджуюсь з Вами! І так у нас смертність найвища по Україні, а з їхніми підходами зросте в рази. Політика знищення!

Степан Крук 2021-03-16 / 08:28:20
Чушь собача! Із слів цього дятла, якщо у хворого 40-50% вражень легенів, а кисневої недостатності нема (поки нема!!!0 такі хворі не потребують госпіталізації. Виходить, що госпіталізовувати потрібно хворих лиш тоді, коли вони задихаються та тих котрих треба переводити на ШВЛ??? Такий "професійний" підхід збільшить смертність у рази.

НОВИНИ: Надзвичайні ситуації

14:52
У Білках від незачиненої "буржуйки" в "ремонтному" гаражі загорівся мікроавтобус
11:32
В Ужгороді пожежні врятували від вогню будинок
13:00
У Сокирниці на Хустщині в Тисі виявили потопельника
23:23
У Мукачеві горіла закинута будівля колишньої тютюнової фабрики
11:30
У понеділок в Бобовищі на Мукачівщині вигорів гараж, а в Мукачеві – саманна "конюшня"
11:17
У Дюлі на Берегівщині горів будинок
11:49
За вихідні на Закарпатті ліквідували 7 загорань сухостою і сміття, в Нижніх Воротах врятували аптеку
10:53
У Богдані згорів будинок, у якому приймав ванну чоловік, що наглядав за власністю сусіда-заробітчанина
19:11
У Перечині вигорів цех готової продукції деревообробного підприємства
17:37
/ 1
У "наркоп'яному" зіткненні вантажівки та легковика в Заріччі одна людина загинула, ще двоє травмовані – офіційно
11:47
У Заріччі Хустського району зіткнулися легковик і вантажівка, є постраждалі
10:47
У Тересві на Тячівщині під час спалювання сміття отримали сильні опіки двоє працівників підприємства
10:39
У Липовці Хустської громади вигорів покинутий будинок біля лісу
16:53
Між Стеблівкою та Сокирницею на Хустщині Chery Amulet на швидкості врізався в дерево на узбіччі
16:41
На пожежі дачі в ужгородських Горянах отримав опіки рук 35-річний господар
16:27
/ 22
З'явилося відео з салону Audi Q5 безпосередньо перед смертельною ДТП на Слов'янській набережній в Ужгороді
14:52
У пожежі в житловому будинку в Берегові загинуло 19 котів, ще 40 врятували
11:58
У Білках горіла надвірна споруда, будинок поруч врятували
11:52
На Рахівщині відшукали заблукалого туриста, що заблукав на Говерлі. Пошуки його друга тривають
10:58
/ 4
В Ужгороді опівночі група молодиків на Audi на швидкості влетіла в дерева: двоє загинули на місці, ще троє – в реанімації
17:36
У Синевирі цілу ніч шукали 10-річного хлопчика, що втік після сварки з матір'ю
12:32
У Ясіні вогонь з надвірної споруди перекинувся на сусідську дровітню
11:43
/ 3
У Рахові жінка хотіла прийняти ванну, а загорівся будинок
22:28
У Лазах Тячівської громади через пожежу в мансарді прибудованого гаража вигорів також дах будинку
11:19
/ 2
Житель Нижніх Воріт втопився, долаючи Латорицю вбрід до свого будинку
» Всі новини