На Закарпатті готуються до погіршення погодних умов (ФОТО)

Згідно з повідомленням Закарпатського обласного центру з гідрометеорології, у найближчий період на території області прогнозується суттєве погіршення погодних умов

На Закарпатті готуються до погіршення погодних умов (ФОТО)

З огляду на значне пониження температури повітря, значний сніг можливе ускладнення дорожнього руху, налипання мокрого снігу, падіння дерев, обрив ліній електропередач, знеструмлення населених пунктів.

У зв’язку з цим, у середу, 13 січня, голова Закарпатської ОДА Анатолій Полосков провів засідання оперативного штабу регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій у режимі відеоконференцзв’язку з керівниками райдержадміністрацій, міськвиконкомів, виконавчих органів ОТГ.

Анатолій Полосков наголосив на забезпеченні безперебійного функціонування систем життєзабезпечення населення та інших об'єктів економіки, своєчасного попередження можливих надзвичайних ситуацій та реагування на них в умовах ускладнення метеорологічної ситуації, забезпечення вжиття необхідних превентивних заходів

В ході засідання заслухано інформацію щодо готовності відповідних організацій, установ та служб до оперативного реагування на можливі надзвичайні ситуації на території області, пов’язані із погіршенням погодних умов.

За інформацією Закарпатського обласного центру з гідрометеорології кількість опадів яка випала, не є катастрофічною, і не мала б створювати перешкоди життєдіяльності. Це початковий рівень небезпеки, перший ступінь. Кількість опадів станом на 08.00 годину ранку близько 4 мм опадів (близько 7-8 см). Протягом трьох днів кількість опадів зменшуватиметься у низинних районах області, у гірських - продовжуватимуться. Прогнозують різке зниження температури. У горах – до -20, рівнинна частина області– до -10-11 морозу. У третій декаді місяця знову очікуються опади, налипання мокрого снігу.

Наголошувалося, що наближається Свято Водохреща, 19 січня, коли віряни занурюються у воду, купаються в ополонці. Тому потрібно щоб на цих заходах була обов’язково присутня карета «швидкої» допомоги або ДСНС.

За результатами наради голова Закарпатської облдержадміністрації дав відповідні доручення:

Райдержадміністраціям, виконавчим органам місцевих рад (ОТГ):

- з метою ефективного реагування можливі надзвичайні ситуації, забезпечити інформування населення про можливі наслідки погіршений погоди їх умов та вжити заходів відповідно до повноважень згідно протокольного рішенням регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

- у разі необхідності, організувати чергування відповідальних працівників та моніторинг впливу погодних умов на стале функціонування підвідомчих об'єктів життєзабезпечення, особливо автомобільних доріг місцевого значення,

- забезпечити підвищену готовність особового складу і техніки та аварійних бригад (добровільних формувань) сільських, селищних рад для реагування на можливі надзвичайні ситуації. Перевірити наявність необхідної кількості техніки та резерву пально-мастильних матеріалів, шанцевого інструменту, тощо.

ПАТ „Укртелеком”, ГУ Національної поліції в Закарпатській області, управлінню патрульної поліції в Закарпатській області Департаменту патрульної поліції, спільно з райдержадміністраціями, виконавчими органами місцевих рад (ОТГ), департаментом інфраструктури, розвитку і утримання мережі автомобільних доріг загального користування місцевого значення та житлово-комунального господарства облдержадміністрації:

- організувати моніторинг ситуації та прогнозування наслідків погіршення погодних умов.

- забезпечити оперативне реагування підпорядкованих підрозділів на можливі надзвичайні ситуації на території області, пов’язані із погіршенням погодних умов.

- вжити заходів щодо забезпечення безперебійного функціонування систем життєзабезпечення населення та об'єктів економіки, сталої роботи об'єктів соціальної сфери, особливу увагу звернути на забезпечення автономними джерелами живлення лікарень, реанімаційних відділень, інших важливих об’єктів життєзабезпечення тощо.

- забезпечити стабільну роботу систем зв’язку, енерго- та газопостачання області.

Службі автомобільних доріг у Закарпатській області спільно з ДП „Служба місцевих автомобільних доріг у Закарпатській області”, ДП „Закарпатський облавтодор” та іншими підрядними організаціями:

- забезпечити належну роботу спеціальної техніки, утримання необхідного резерву пально-мастильних матеріалів та резерву протиожеледних матеріалів для роботи в несприятливих погодних умовах зимового періоду.

- вжити вичерпних заходів для забезпечення проїзду на автошляхах області в межах населених пунктів та поза ними на дорогах загального значення, особливу увагу звернути на перевальні ділянки доріг між Закарпатською та Львівською, Івано-Франківською областями.

- у разі ускладнення дорожнього руху (сніг, ожеледиця, падіння дерев) забезпечити невідкладне реагування та вжиття заходів щодо забезпечення належної безпеки дорожнього руху, а також прийняття рішень щодо обмеження руху та визначення об'їзних маршрутів.

ПрАТ „Закарпаттяоблснерго”:

- забезпечили стабільне енергопостачання населених пунктів області у повному обсязі.

- забезпечити оперативне реагування підпорядкованих підрозділів на можливі надзвичайні ситуації на території області, пов’язані з налипанням мокрого снігу та обривом ліній електропостачання.

Райдержадміністраціям, міськвиконкомам, рекомендувати об’єднаним територіальним громадам, департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації, департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації:

- у період значного пониження температури повітря забезпечити організацію розгортання стаціонарних пунктів обігріву для надання допомоги людям, а саме обігріву, роздачі гарячої їжі, теплого одягу, взуття, тощо.

Забезпечити:

- утворення закладів із надання нічного або тимчасового притулку бездомним особам;

- активізацію роботи з недержавними організаціями щодо надання тимчасового притулку бездомним особам;

- належну роботу соціальних патрулів на вулицях населених пунктів (у тому числі в нічний час);

- передбачення належних умов та створення додаткових ліжко-місць для тимчасового перебування громадян;

- безперебійне функціонування закладів і установ соціальної сфери;

- відвідування громадян похилого віку, осіб з інвалідністю, особливо у сільській місцевості, сімей з дітьми, які перебувають у складних життєвих обставинах, для вжиття заходів із запобігання переохолодженню вдома;

- встановлення та функціонування телефонних "гарячих ліній" для отримання інформації про осіб, які потребують допомоги у період сильних морозів.

- забезпечити інформування населення через засоби масової інформації та соціальні служби щодо місць знаходження пунктів обігріву та допомоги, що в них надається;

- формування резервного банку одягу, взуття для безпритульних осіб, роздачу гарячої їжі, теплого одягу, та взуття.

13 січня 2021р.

Теги: погіршення, погода, умови

НОВИНИ: Соціо

22:15
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 9
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 9
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
11:23
/ 1
Нижньоворітська громада провела у останню земну дорогу Героя Віктора Петриканина
23:00
/ 12
Ексміністр внутрішніх справ Аваков офіційно став власником 900 га плантацій фундука на Закарпатті
11:40
Зарічанську громаду сколихнула звістка про смерть Героя з Вільхівки Михайла Матіки
» Всі новини