АНОНС: В Ужгороді відбудеться міжнародна конференція "Створення умов безпеки, гармонії та транспарентності на новому східному Шенгенському кордоні"

18 квітня в конференц-залі готелю Унгварський (м. Ужгород) відбудеться міжнародна конференція „Створення умов безпеки, гармонії та транспарентності на новому східному Шенгенському кордоні”.

АНОНС: В Ужгороді відбудеться міжнародна конференція "Створення умов безпеки, гармонії та транспарентності на новому східному Шенгенському кордоні"

Проект виконується Фондом розвитку транскордонного співробітництва (Україна) за підтримки Агенції регіонального розвитку „КІУТ” (Угорщина), Міжнародної асоціації інституцій регіонального розвитку „МАІРР” (Україна) та Центру українсько-польського транскордонного співробітництва.
Загальною метою проекту є вивчення та впровадження європейських цінностей та моделей в Україні та регіоні. В рамках проекту планується проведення науково-практичної конференції, за участю українських, угорських, словацьких та польських експертів щодо питань розвитку рівня підготовки українських служб контролю кордону, становлення умов безпеки, цивілізованості, транспарентності вздовж нового Шенгенського кордону. Конференція базуватиметься на досвіді угорських експертів в аспекті функціонування різноманітних державних служб, служб прикордонного контролю, а також громадських організацій Угорщини в інтересах виконання вимог ЄС та Шенгенського договору щодо нового статусу зовнішнього кордону ЄС.
Цільовою групою проекту є представники українських та угорських служб прикордонного та митного контролю, політологи, наукові та громадські інституції, що братимуть участь в даному проекті. Запрошені також будуть представники та керівники місцевих та регіональних органів влади, самоврядування, що діють по обидві боку українсько-угорського кордону, а саме з українського боку - заступник голови Закарпатської ОДА Володимир Гоблик, заступник голови Закарпатської обласної Ради Василь Брензович, начальник Чопської митниці Йосип Штробля, начальник Виноградівської митниці Іван Палешник, представники регіональних управлінь ДПСУ Закарпатської області, представники МЗС України та інші запрошені особи. З угорського боку - заступник голови Загальних зборів області Саболч-Сатмар-Берег Петер Козма, генеральний консул Угорщини у м. Ужгород Вілмош Сіклаварі, начальник служби прикордонного контролю, начальник служби прикордонного контролю головного управління поліції області Саболч-Сатмар-Берег Ласло Молнар, начальник територіального управління митно-фінансової служби Угорщини в м.Загонь Бейлтекі Ігнат та інші запрошені особи.
Безпосередньою метою проекту є вивчення та засвоєння європейського досвіду в наступних темах:
• Функціонування регіональних органів влади та місцевого самоврядування, служб прикордонного контролю, інституцій, що сприяють транскордонному співробітництву в умовах Шенгенської зони;
• Встановлення та розвиток зовнішньополітичного, зовнішньоекономічного, громадського, культурного та освітнього співробітництва вздовж безпечного та транспарентного Шенгенського кордону.
Конференція відіграватиме важливу роль в підвищенню рівня функціонування українських інституцій, розвитку транскордонного співробітництва вздовж нового східного Шенгенського кордону.
В рамках науково-практичної конференції, на яку будуть запрошені представники цільових груп, учасники отримають інформацію про цілі та завдання проекту, його актуальності, а також зможуть висловити свої зауваження в інтересах підвищення ефективності заходу. У конференції братимуть участь експерти із вищезазначених тем, чий досвід, точка зору та консультації дозволять досягти позитивних змін у функціонуванні українських інституцій.
Результати даного проекту будуть важливим елементом процесу європейської інтеграції України. Конференція, що передбачається, буде першим науково-практичним заходом в даній сфері, в рамках якої українські експерти матимуть змогу отримати досвід та рекомендації від своїх угорських колег.
Даний досвід буде становитиме користь для місцевих, регіональних органів влади та самоврядування, служб прикордонного контролю, інституцій, що сприяють транскордонному співробітництву вздовж ефективно діючого Шенгенського кордону.

Міжнародна асоціація інституцій регіонального розвитку МАІРР
11 квітня 2008р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Соціо

11:03
/ 2
Підтверджено загибель Юрія Карпинця з Пастілок Дубриницько-Малоберезнянської громади, який майже рік вважався зниклим безвісти
04:22
Військовослужбовцеві з Хустщини, що п'яним забрав чуже авто, "апеляційно" присудили 5 років тюрми з конфіскацією
23:58
/ 8
ВАКС закрив справу проти "закарпатського" ексголови Рахункової палати Пацкана, визнавши його невинуватим
22:10
/ 10
Громада ПЦУ у селі Присліп на Міжгірщині після 5 років протидії МП увійшла до свого храму
11:40
27 квітня в центрі Ужгорода можна буде безкоштовно тестувати інфекційні хвороби, вакцинуватися та виміряти тиск
11:21
/ 2
Мукачево виділило 12,4 млн на безпілотники для двох бригад ЗСУ
10:53
/ 1
В Ужгороді заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач поспілкувався із міжнародними перевізниками
18:05
Учителі Закарпаття проходять сертифікацію: експерти з усієї України оцінюють їхню майстерність
15:19
Мешканці Чабанівки на Ужгородщині можуть залишитися без води через глиняний кар'єр "Голден тайлу" харківського депутата
11:22
/ 1
Підтверджено загибель Михайла Бадиди з Демечів на Ужгородщині, який понад рік вважався зниклим безвісти
22:39
/ 2
На Запоріжжі поліг Петро Ганич з Кам'яниці Оноківської громади
22:00
/ 4
Командир "Граду" з позивним "Ісус"
17:33
/ 6
У Лютій Костринської громади згоріли будинок і трактор
11:12
/ 2
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
/ 2
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
» Всі новини