Генеральне прибирання квартири. Як це зробити?

12 пунктів про те як правильно робити генеральне прибирання, який потрібен інвентар та миючі засоби.

Генеральне прибирання - це комплексний захід по ретельному очищенню всіх куточків житла. Щоб воно пройшло успішно і не дуже втомило вас, використовуйте професійні поради від компанії «Уборка Эксперт».

5fc0e49f66a47.jpg

Генеральне прибирання квартири: підготовка та планування

Більшість господинь губляться, зіткнувшись з необхідністю навести порядок у великому будинку. Не секрет, що на якісне прибирання квартири зазвичай йдуть всі вихідні, тому важливо підійти до справи послідовно і раціонально.

Отже, складіть план дій. Продумайте, хто з близьких може вам допомогти, і розподіліть функції. Командна робота допоможе впоратися зі справою швидше і зробить її менш втомлюючою. Якщо помічників не знайдеться або вам комфортніше наводити порядок самостійно, даний етап пропускаємо.

Збираємо інвентар

Переконайтеся, що у вас є все необхідне для прибирання - серветки з мікрофібри, губки, відра, пилосос, швабра з віником. Крім інвентарю знадобляться миючі та чистячі засоби для стекол, дзеркал, емальованих та керамічних поверхонь і.т.п..

Складіть все у візок на коліщатках, щоб не бігати по дому кожен раз, коли знадобиться нова серветка або поліроль.

Починайте прибирання з найдальшої кімнати, в ідеалі - з балкону, там накопичується найбільше сміття, пилу і бруду. Приберіть спальню, дитячу, вітальню, передпокій з коридором, кухню і вже в кінці - ванну з туалетом.

Позбавляємося від сміття

Візьміть пакет та зберіть в нього все дрібне сміття. Пройдіться по всьому будинку, загляньте в кожен куточок. У великий пакет складіть всі непотрібні речі (іграшки, дрібнички, одяг, диски і.т.п.), якими ви вже давно не користуєтеся - потім їх можна віднести до церкви або віддати в дитячий будинок. Це допоможе звільнити простір і прискорити подальшу роботу.

На цьому ж етапі можна поставити холодильник на розмороження.

Велике прання

Послідовно закладіть в машинку штори, гардини, чохли з меблів, накидки і пледи, та виперіть їх. Не забудьте зняти з ліжок постільну білизну і покривала. При необхідності здайте в хімчистку подушки та м'які іграшки.

Розставляємо все на місця

Розкладіть речі на призначені для них місця: одяг і взуття в шафи, книги на полиці, косметику - в органайзер, іграшки в спеціальні кошики, канцелярське приладдя - в підставку.

Приводимо в порядок килими

Всі килими, паласи, натуральні шкури і килимки чистимо пилососом - в ідеалі, миючим. Якщо покриття сильно забруднилося, використовуйте спеціальні засоби для їх очищення відповідно до інструкції на упаковці. В даний час популярністю користуються «Ваніш» і «Містер Пропер».

Позбавляємося від пилу

5fc0e4b689e4d.jpg

Пройдіться вологою серветкою по всіх горизонтальних поверхнях - полкам, тумбочках, столах і.т.п.. Протріть від пилу всі елементи декору (вази, картини, скульптури і.т.п.), бра, люстри і світильники. За допомогою спеціального засобу очистіть і відполіруйте поверхні корпусних меблів, включаючи двері та фурнітуру (ручки, замки).

Очищаємо все блискуче та прозоре

Переходимо до наведення блиску на дзеркалах, скляних вставках в дверях, шафах і стелажах, та виставлених на огляд предметах з кришталю (якщо є). Після цього за допомогою засобів для миття вікон миємо усі вікна в квартирі, включаючи балконні.

Миємо підлогу

Вимийте підлогу в житловій частині приміщень, в залежності від виду покриття: лінолеум та плитку звичайною водою, паркет і ламінат - захищаючи від надлишку вологи, не дуже мокрою ганчіркою.

Декоруємо

Гладимо та розвішуємо штори, застилаемо ліжко, повертаємо на місця накидки, декоративні подушки, шкури і приліжкові постілки.

Прибираємо на кухні

5fc0e4c708380.jpg

Миємо посуд, протираємо шафки зсередини та зовні від жиру і бруду, очищаємо плиту, духовку, мікрохвильову піч, мийку. Наводимо порядок у холодильнику, завантажуємо туди продукти, чистимо фартух, протираємо стіл і стільці. Завершальним етапом миємо підлогу.

Приводимо в порядок санвузол

Зі спеціальними засобами моємо та дезінфікуємо унітаз, раковину, ванну, біде, душову кабіну. Наводимо блиск на кахельній плитці, протираємо підлогу. В обов'язковому порядку міняємо рушники.

Висновок

Фінальним акордом потрібно очистити повітря: включивши іонізатор або зволожувач, додавши пару крапель улюбленого ефірного масла в воду, щоб наповнити приміщення приємним свіжим запахом.

Тепер ваш будинок сяє чистотою!

P.S. А якщо часу на генеральне прибирання немає або ви не готові до подібного подвигу і у вас опускаються руки, просто дивлячись на обсяг робіт звертайтеся в компанію «Уборка Эксперт»! Ми з радістю забезпечимо відмінний результат - швидко, професійно і недорого!

27 листопада 2020р.

Теги: прибирання

НОВИНИ: Різне

14:51
Правила підбору одягу для тривалих велопрогулянок
15:36
Гербіциди: основні типи, принцип дії та застосування в аграрній практиці
16:17
Холодильник Samsung No Frost — ідеальний варіант для кухні
22:13
Щоби "промивати мізки" угорцям, росіяни створили спеціальний сайт і Telegram-канал
20:18
Весілля мрії у Німеччині з агентством AlexShow
17:19
Чи можна використовувати паронітові прокладки для води
15:37
Покупка військового спорядження: важливі поради від експерта
10:43
Дизельний та бензиновий генератор: який обрати?
19:42
Гідравлічні насоси: їх види та основні характеристики
15:06
44 держави у Гаазі підтримали створення спецтрибуналу та використання заморожених активів рф
21:23
П'ять аргументів на користь купівлі планшета
20:55
Оновлені можливості: Що робить DJI Mavic 3T найкращим вибором
19:29
Як змінились ціни на будівельні матеріали?
17:13
Чим може бути корисний штучний інтелект PPC-шникам?
22:46
"Заповіт" Тараса Шевченка прозвучав в угорському парламенті
17:13
Переваги вертикальних пресів для макулатури
22:19
Пневматичний пістолет для спорту та тренувань
22:17
Чому виникає запалення нирок і які аналізи допоможуть діагностувати нефрит?
22:15
Чоловічі ремені: Різновид матеріалів, як правильно обирати
00:48
/ 2
У першому турі виборів президента Словаччини виграв прозахідний кандидат
20:59
Оптові продажі промислової фурнітури в Україні: виклики та можливості для бізнесу в 2024 році
21:21
Колористика меблів: дивани яких кольорів виглядають дорого?
22:58
/ 11
Військовий з "Азова" запропонував дозволити бойовим бригадам самим мобілізовувати "ухилянтів"
15:29
Найкращі місця для подорожі в Японію
23:02
/ 2
Макрон: У нас немає лімітів, ми будемо реагувати на поведінку росії
» Всі новини