У Тячеві в кінотеатрі відбулася перша сесія новообраної міськради (ФОТО)

11 листопада у Тячівському міському кінотеатрі ім.Т.Шевченка відбулося засідання першої сесії Тячівської міської ради 8-го скликання.

У Тячеві в кінотеатрі відбулася перша сесія новообраної міськради (ФОТО)

Передусім, голова Тячівської міської ТВК Андрій Дзюбак поінформував присутніх про підсумки виборів депутатів та міського голови і визнання їх повноважень.

Так, депутатами нового складу міськради стали (за алфавітом): Белені Габріелла Золтанівна, Белоцький Юрій Адамович, Білич Андрій Іванович, Бобрушко Євгенія Іванівна, Болаж Еріка Золтанівна, Думнич Тетяна Василівна, Етвеш Людвік Людвікович, Кейкеші Олександр Амбрушович, Клебан Іван Ярославович, Ключкей Василь Васильович, Ключкей Юрій Юрійович, Крічфалушій Іван Іванович, Кус Василь Іванович, Куцина Іван Михайлович, Макусій Богдан Юрійович, Манзюк Василь Михайлович, Палінкаш Іван Олегович, Патяник Василь Іванович, Попович Михайло Михайлович, Рабаджи Сергій Васильович, Рибар Леонід Петрович, Тиводар Ігор Михайлович, Феєр Іван Федорович, Фіцай Іван Іванович, Шелевер Мар’яна Василівна.

Також, за інформацією ТВК, найбільше голосів виборців набрав чинний міський голова Іван Іванович Ковач (4076).

Отож міський голова і депутати склали присягу, зобов’язуючись усіма своїми діями дбати про благо об’єднаної громади, гідно представляти своїх виборців, відстоювати їх права і свободи, додержуватися Конституції України, законів України, Статуту Тячівської міської ОТГ, сумлінно виконувати свої обов’язки, та отримали посвідчення. Іван Ковач подякував виборчій комісії за роботу та, звертаючись до депутатів, зазначив, що налаштований на відкриту та послідовну роботу як з кожним депутатом, так і з комісіями та політичними партіями.

«Я особисто зроблю все для того, щоби наша спільна робота була направлена на ті цілі, для яких нас обрали», – зауважив очільник Тячівської ОТГ та додав, що серед депутатів є багато молоді, але є й такі, які працюватимуть вже четверте скликання, були депутатами районної, обласної рад.  

Перейшли до обрання секретаря міської ради. На цю посаду міський голова запропонував кандидатуру Івана Крічфалушія. Таємним голосуванням його підтримали одноголосно.

Наступним рішенням утворили 5 постійних депутатських комісій: з питань прав людини, законності, депутатської діяльності і етики; з питань планування, фінансів, бюджету, соціально-економічного розвитку, промисловості, підприємництва та сфери послуг; з питань містобудування, будівництва, ЖКГ та комунальної власності; з питань земельних відносин та охорони природи; з питань освіти, культури, молоді, фізкультури і спорту, охорони здоров’я та соціального захисту населення, національних відносин, міжнародних та зовнішньоекономічних зв’язків. Затвердили положення про них та персональний склад кожної.

Затим сформували керівний склад Тячівської міської ради та старост сіл Тячівської міської об’єднаної територіальної громади. Першим заступником міського голови затвердили Владислава Братюка, заступником – Тіберія Мийсароша. Керуючою справами (секретаря) виконкому затвердили Ольгу Решетар. Старостами с.Руське Поле – Діану Чулей, сіл Лази та Округла – Івана Манзюка, в.о. старости с.Тячівка – Андріану Мулу.

Після цього затвердили персональний склад виконкому та тендерний комітет.

Не обійшлося й без бюджетних питань. Зокрема, депутати виділили 100 тис. грн. як співфінансування Тячівській районній лікарні на придбання кисневої станції і таку ж суму – ЦПМСД Тячівської ОТГ на медикаменти для окремих груп населення. Розподілили субвенцію на придбання деззасобів для шкіл громади, виділили кошти на придбання антисептиків та захисних засобів для дитсадків, капітальний ремонт холу Тячівської ЗОШ І-ІІІ ст. з угорською мовою навчання ім.Ш.Голлоші. Виділили кошти і на капітальний ремонт вул.Селянської в с.Руське Поле. Як зазначив Іван Ковач, тендер на ці роботи завершено, договір підписано, тож роботи повинні розпочатись.

Наталія Маджара, Tyachiv.com.ua

12 листопада 2020р.

Теги: Тячів, сесія

НОВИНИ: Соціо

18:05
Учителі Закарпаття проходять сертифікацію: експерти з усієї України оцінюють їхню майстерність
15:19
Мешканці Чабанівки на Ужгородщині можуть залишитися без води через глиняний кар'єр "Голден тайлу" харківського депутата
11:22
/ 1
Підтверджено загибель Михайла Бадиди з Демечів на Ужгородщині, який понад рік вважався зниклим безвісти
22:39
/ 2
На Запоріжжі поліг Петро Ганич з Кам'яниці Оноківської громади
22:00
/ 4
Командир "Граду" з позивним "Ісус"
17:33
/ 6
У Лютій Костринської громади згоріли будинок і трактор
11:12
/ 2
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
/ 2
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 9
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
» Всі новини