Закарпатська ОДА звертається до прокуратури через саботаж владою Ужгорода рішення комісії ТЕБ та НС

Міська влада Ужгорода регулярно не виконує рішення державної та регіональної комісій з питань техногенно-екологічної небезпеки та надзвичайних ситуацій, чим призвела потрапляння обласного центру до червоного рівня епіднебезпеки.

Закарпатська ОДА звертається до прокуратури через саботаж владою Ужгорода рішення комісії ТЕБ та НС

Про таке повідомляють у Закарпатській обласній державній адміністрації.

Наразі лікарні Ужгорода заповнені на 100% і важких хворих змушені направляти в інші райони області.

Так, 21 жовтня регіональна комісія зобов’язала розширити кількість лікарняних ліжок для хворих на коронавірус до 30%, а 30 жовтня – до 50 %.

29 жовтня розпорядженням керівника державного рівня – міністра охорони здоров’я України Максима Степанова передбачено створення на базі КНП «Центральна міська клінічна лікарня» м.Ужгород багатопрофільний COVID-19 шпиталь. 

Усі рішення, станом на сьогодні, не виконані та саботуються.

Невиконання рішення комісії – це пряма відповідальність міської влади, яка є власником закладу, зазначають у Закарпатськй ОДА.

У суботу, під час транспортування мешканця Ужгорода до Виноградівської районної лікарні через невиділення додаткових ліжок в Ужгороді, хворий, на жаль, помер.

Закарпатська ОДА офіційно звертається до прокуратури області з вимогою провести розслідування в частині визначення відповідальних за смерть містянина.

02 листопада 2020р.

Теги: саботаж, рішення, прокуратура

Коментарі

Олекса 2020-11-03 / 20:53:20
Я не є прихильником Зе-влади і Петрові, але він вірно і адекватно відреагував на ситуацію - повний безлад і повну бездіяльність, яку показала Ужгородська влада на чолі з Андрієвим. Маючи високий рівень захворюваності і маючи для подолання захворюваності найкращі в області умови і ресурси, Андріїв і К довели місто до червоного рівня. Найцінніше що має людина - це життя і здоров´я, тому і ввели червоний рівень, щоб спасти людей від неминучої смерті і хвороби. Реально оцінити стан з корона вірусом сьогодні можуть тільки ті хто переніс хворобу і медперсонал, який спасає хворих від цієї непростої хвороби. Люди дотримуйтесь санітарно- протиепідемічних правил!!!!!

ВІКТОР 2020-11-02 / 19:55:38
Інформація, оприлюднена Закарпатською облдержадміністрацією щодо смерті ужгородця, не відповідає дійсності. Про це повідомляють на сторінці у Facebook Ужгородської міськради.

Там, зокрема, уточнюють, що покійний – 1948 року народження, мешканець Ужгородського району. "Протягом двох днів перебував на стаціонарному лікуванні в Ужгородській районній лікарні. Рішення про його переведення до Виноградівської райлікарні приймала адміністрація Ужгородської районної лікарні, яка не підпорядковується Ужгородській міській раді", — йдеться у публікації.

8513 2020-11-02 / 18:22:33
Знову і знову закликаю тверезо дкмаючих і політично не заангажованих мешканців міста Ужгорода.
У Вас , вибачаюсь наперед, " політична пелена " перед очима?" Розум затьмарило"? Ви про що пишете?
Ви хоча б собі тверезо даєте висновок, що при чому тут п. Петров і його розїзди по області?
Хто у ВАРОШІ ГАЗДА на сьогоднішній день ? Хто повинен слідкувати за статистичними даними по виявленим хворим на короновірус у місті? п. Петров? Чи пан МЕР?
А я про що, що міський голова є головою тієї комісії, яка збирає, аналізує статистичні показники по виявленим хворим, госпіталізовани в тому числі, скільки виздоровіли і були виписані із стаціонару, скільки хворих померло , підкреслюю на діагноз - КОРОНОВІРУС , зараз мене закидаєте " аргументами".
Не треба мене закидувати і критикувати про аргументи - я є пересічний громадянин міста, пенсійного "потенційно вразливого віку", але, не це основне, маю деякий досвід в медицині і знаю достатньо для того щоб її захищати, хоча іноді, від безсилля до "кваліфікованих але байдужих працівників медицини" дуже багато запитань,і т.п.
На що хочу наголосити - якщо Ви спостерігаєте за статистикою по профілю короновірусу, політично не заангажовані і не є прихильниками або протилежними " прихильниками" політичних амбіцій в період виборного процесу, пишіть чим поменше про відповідальність політиків, а пишіть про відповідальність господарників.
А посада мера міста - є і буде посадою господарника, який піклується не за свою політичну популярність, а піклується за благополуччя своїх виборців, які віддали свої голоси за його професіоналізм, бажання служити , віддати свою чс=астку на СЛУЖІННЯ ЙОГО ОБРАНЦІВ,
І, ще раз наголошую, незабувайте, що здоровя Вас і Ваших близьких у Ваших руках, а міська влада повинна забезпечити і проконтролювати роботу своїх підлеглих у утриманні всіх регламентів та вимог державних інституцій по непоширенню інфекції задля нашого з Вами здоровя!
Тримаймося, бо ми того варті!

Ужгород 2020-11-02 / 17:21:16
Губернатор Петров абсолютно цинічно спотворює ситуацвю, і фактично сам займається саботажем. Звинувачення на адрес міста взагалі безпідставні і репльно направлені на зведення рахунків. Даже Щадей виступив проти жорстокого карантину і проти свого боса Петрова. По ходу Щадей розуміє, шо не з тими пішов і Петров туй временно.

ВІКТОР 2020-11-02 / 16:37:24


Роз"яснення Б.Андріїва(https://uzhgor***/news/153131)-Петров хоче завалити його на виборах-УЖГОРОДЦІ не будьте ЛОХАМИ


Марі 2020-11-02 / 16:15:41
Так може Петров звернення напише в прокуратуру і СБУ аби на всіх хворих на ковід завели справи, вони тоже саботували рішення комісії? Копоче всі виноваті, кроме нього, він вже пів року в масці. А ше най не забуде на свого кандидата Щадея написати, він тоже проти посилення карантину.

КЕП 2020-11-02 / 15:47:07
Зверніться до горепрокурора шИМОНА іВАНА він ушиткой порішат. Типирька накупив маши на 150 тисяч долару неборак. іВАНЕ КУСТЯ тя не болит уд лайок людських???

точно 2020-11-02 / 15:24:09
Смертність в Італії, якою всі лякають: В Італії:жінки 85 років, чоловіки- 80 років. При цьому при відсутності інших патологічних хвороб померло 3,6%, з однією патологією 13,6%, двома- 19,9% і трьома- 62,9%.
Італійське джерело:
https://www.ilprimatonazionale.it/cronaca/eta-media-deceduti-patologie-preesistenti-veri-numeri-covid-19-171311/

Закарпатська ОДА 2020-11-02 / 14:49:53
Яковець Віктор Олександрович у кайданках у буцегарні сидить! Реформи то реформи!

Степан Крук 2020-11-02 / 14:47:10
Марія, будьте притомними! В Ужгороді велика біда, але ситуація ще під контролем. Сьогодніше рішення міськради робить всі передумови до різкого погіршення ситуації. Без перебільшення, вже скоро хворих будуть лікувати в школах і дитячих садках, бо місць в лікарнях уже нема. Соромтеся Ви, що ставите під загрозу життя ужгородців!

Ужас 2020-11-02 / 14:46:26
Брехня на брехні і всьому вина вибори. На людей всім плювати
Закарпатська ода напишіть де новопризначений керівник обласного лісгоспу ????? Де хабарник корупціонер якого ви призначили ???

Марія 2020-11-02 / 14:04:11
Степан Крук, Ва не ганьба? Куда вітер,туда і Ви! Шо міська рада, де працює багато працівників, винувата у червоній зоні? Чи може навпаки Центральна влада, а також ОДА провалила державну політику боротьби з ковід? Чому нас, ужгородців звинувачують? А ви цьому лиш потакаете. Тобто винні всі крім губернатора, який реклами по області передвиборчі проводив. Так може Петрову пора залишити посаду, бо не справився? Може із себе хай почне?

Ужгород 2020-11-02 / 13:46:29
Та пішов цей петров, або вводьте НС або йдіть гуляти

Степан Крук 2020-11-02 / 13:43:55
"Сесія підтримала і визнала такими, що не відповідають нормам Конституції, обмеження, встановлені державною комісією ТЕБ та НС щодо заборони в Ужгороді роботи громадського транспорту, закладів освіти, діяльності у сферах громадського харчування, торгівлі та побутового обслуговування населення". Питання до міськради тільки одне: із якого часу ця долбана міськрада отримала право тлумачити норми Конституції???

Іван 2020-11-02 / 13:16:16
До якої прокуратури звертається кгбішта Петров? Яке розслідування? Прокуратура реформована. Осталася лише вивіска.

НОВИНИ: Надзвичайні ситуації

11:30
У понеділок в Бобовищі на Мукачівщині вигорів гараж, а в Мукачеві – саманна "конюшня"
11:17
У Дюлі на Берегівщині горів будинок
11:49
За вихідні на Закарпатті ліквідували 7 загорань сухостою і сміття, в Нижніх Воротах врятували аптеку
10:53
У Богдані згорів будинок, у якому приймав ванну чоловік, що наглядав за власністю сусіда-заробітчанина
19:11
У Перечині вигорів цех готової продукції деревообробного підприємства
17:37
/ 1
У "наркоп'яному" зіткненні вантажівки та легковика в Заріччі одна людина загинула, ще двоє травмовані – офіційно
11:47
У Заріччі Хустського району зіткнулися легковик і вантажівка, є постраждалі
10:47
У Тересві на Тячівщині під час спалювання сміття отримали сильні опіки двоє працівників підприємства
10:39
У Липовці Хустської громади вигорів покинутий будинок біля лісу
16:53
Між Стеблівкою та Сокирницею на Хустщині Chery Amulet на швидкості врізався в дерево на узбіччі
16:41
На пожежі дачі в ужгородських Горянах отримав опіки рук 35-річний господар
16:27
/ 22
З'явилося відео з салону Audi Q5 безпосередньо перед смертельною ДТП на Слов'янській набережній в Ужгороді
14:52
У пожежі в житловому будинку в Берегові загинуло 19 котів, ще 40 врятували
11:58
У Білках горіла надвірна споруда, будинок поруч врятували
11:52
На Рахівщині відшукали заблукалого туриста, що заблукав на Говерлі. Пошуки його друга тривають
10:58
/ 4
В Ужгороді опівночі група молодиків на Audi на швидкості влетіла в дерева: двоє загинули на місці, ще троє – в реанімації
17:36
У Синевирі цілу ніч шукали 10-річного хлопчика, що втік після сварки з матір'ю
12:32
У Ясіні вогонь з надвірної споруди перекинувся на сусідську дровітню
11:43
/ 3
У Рахові жінка хотіла прийняти ванну, а загорівся будинок
22:28
У Лазах Тячівської громади через пожежу в мансарді прибудованого гаража вигорів також дах будинку
11:19
/ 2
Житель Нижніх Воріт втопився, долаючи Латорицю вбрід до свого будинку
14:02
У Мукачеві на пожежі загинув чоловік
11:00
В Ужгороді на об'їзній горів Mercedes
10:51
У Виноградівській громаді горіли "будка" в циганському таборі Підвиноградова та надвірна споруда у Виноградові
11:12
/ 1
У Сваляві 21-річний водій мікроавтобуса Ford, рухаючись задом, смертельно травмував 76-річну жінку
» Всі новини