На Закарпатті деякі міські ДВК не запрацювали вчасно

Станом на 10 жовтня шість міських ТВК шести міст Закарпаття – Ужгородська, Мукачівська, Виноградівська, Рахівська, Тячівська та Хустська утворили дільничні виборчі комісії.

На Закарпатті деякі міські ДВК  не запрацювали вчасно

Станом на 12 жовтня – більшість із ДВК у цих містах вже провели перше засідання, повідомляють спостерігачі ОПОРИ, посилаючись на інформацію ТВК. 

В Ужгороді міська територіальна виборча комісія 9 жовтня утворила 70 ДВК. Всього членів дільничних виборчих комісій делегували 20 суб’єктів подання, із них 14 політичних партій та 6 кандидатів на посаду міського голови Ужгорода. Станом на ранок 12 жовтня 2 ДВК ще не провели перше засідання – тобто у встановлений календарним планом термін – 10 та 11 жовтня. Однак ці комісії мали провести свої засідання у понеділок, 12 жовтня. 

За інформацією спостерігача ОПОРИ, Мукачівська міська ТВК 9 жовтня утворила 53 дільничні виборчі комісії. Станом на 12 жовтня усі ДВК у місті запрацювали. Всього своїх членів та членкинь у ці ДВК подали 10 партії та два кандидати на посаду міського голови Мукачева. 

Найбільше місць у дільничних комісіях Мукачівської громади отримали представники партії «Слуга народу», найменше – представники партії «Наш край». Найбільше керівних місць у ДВК отримали представники від партії «Команда Андрія Балоги».

Хустська міська територіальна виборча комісія 8 жовтня утворила 43 ДВК. Всього у дільничних комісіях Хустської громади працюватимуть 722 членів та членкинь, яких подали 17 суб’єктів: 15 партій та двоє кандидатів на посаду міського голови. Найбільше місць у ДВК міста отримали представники партій «Слуга народу», із них 27 – керівні посади та ВО «Батьківщина», із них 2 – керівні посади. Як повідомили спостерігачу ОПОРИ у територіальній виборчій комісії, станом на 13 жовтня всі ДВК в місті розпочали свою роботу. 

Тячівська міська ТВК 7 жовтня утворила 9 дільничних виборчих комісій, станом на 12 жовтня 2 дільниці ще не провели перше засідання. Найбільше місць у дільничних комісіях отримала партія ВО «Батьківщина» – 24, із них 8 – керівні. Також як виявили представники ОПОРИ, у постанові про утворення ДВК Тячівською міською комісією йдеться, що одним із суб’єктів подання є Закарпатська обласна організація політичної партії «Солідарність жінок України», що уклала угоду про політичну співпрацю на місцевих виборах 25 жовтня 2020 року з парламентською депутатською групою «Довіра». Однак у додатках до постанови спостерігач ОПОРИ зафіксував і членів ДВК, суб’єктом подання яких є політсила «Солідарність жінок України» (8), і таких членів, суб’єктом подання яких є «Довіра» (4). У комісії спостерігачу ОПОРИ пояснили, що така ситуація виникла внаслідок технічної помилки. 

Рахівська міська ТВК утворила 10 дільничних виборчих комісій, із них 2 станом на 12 жовтня ще не запрацювали. Всього своїх кандидатів подали 13 суб’єктів виборчого процесу: 11 партій та двоє кандидатів на посаду голови громади. Найбільше своїх представників у комісіях матиме партія «Слуга народу», найбільше керівних посад – ця ж політсила. Відзначимо, що своїх представників у ДВК делегував і Михайло Фірка, який балотувався на посаду міського голови, однак 6 жовтня зняв свою кандидатуру. 

Виноградівська міська ТВК 8 жовтня утворила 29 дільничних виборчих комісій. Всього своїх представників делегували 13 суб’єктів: 10 політичних партій та троє кандидатів на посаду міського голови. За інформацією ОПОРИ, станом на 13 жовтня усі ДВК у місті розпочали свою роботу. Як виявив спостерігач ОПОРИ, суб’єктом подання кількох членів у ДВК Виноградова водночас є і політична партія «Команда Андрія Балоги» і кандидатка на посаду голови громади Марія Сігетій, яка балотується від цієї ж партії. 

Відзначимо, саме дільничні виборчі комісії здійснюватимуть підрахунок голосів після 20:00 25 жовтня.

14 жовтня 2020р.

Теги: вчасно, комісії

НОВИНИ: Соціо

11:12
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 2
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 18
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
/ 2
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 9
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
11:22
В Ужгороді у неділю відбудеться благодійний забіг під сакурами
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
» Всі новини