Василь Левкулич: Розвиток УжНУ забезпечить збільшення бюджету громади

Добробут міста Ужгород та всього Закарпатського регіону залежить від розвитку університету та створення додаткових можливостей для студентів.

Василь Левкулич: Розвиток УжНУ забезпечить збільшення бюджету громади

Заклад, де навчається понад 15 тисяч студентів, разом із персоналом та викладачами налічує близько 18 тисяч людей, які задіяні в освітньому просторі. Це більше, ніж у будь-якого іншого великого виробничого підприємства. Так вважає Василь Левкулич, кандидат у депутати Закарпатської обласної ради від партії «Команда Андрія Балоги».

«Доволі поширене уявлення про університет, як осередок суто гуманітарної взаємодії з громадою міста й області. Насправді за рівнем відрахувань у бюджет міста УжНУ не поступається бюджето- і містоутворюючим підприємствам індустріального поясу України. Більше того: після кількох хвиль деіндустріалізації, УжНУ, в межах Закарпаття, відповідає означеному статусу в більшій мірі, ніж чимало колишніх промислових гігантів у містах-мільйонниках України. Без зайвої скромності можна стверджувати, що за відсутності університету Ужгород, зокрема, а Закарпаття загалом мали б значно нижчий рівень соціально-економічних стандартів і репутаційної привабливості» - зазначає завідувач кафедри філософії УжНУ Василь Левкулич.

Як свідчить успішний досвід провідних університетів і країн світу, різнопрофільні наукові центри, що функціонують на базі закладів вищої освіти, спроможні розробляти чіткі, ефективні й практично акцентовані програми розвитку територіальних громад.

Крім того, за його словами, в Ужгорода є великі можливості для розвитку IT-сфери, створення IT HUBу і залучення інвесторів зі всього світу.

За словами Василя Левкулича, ІТ-кластер можна створити на базі трьох факультетів УжНУ: інформаційних технологій, інженерно-технічного та математичного. Така платформа може забезпечити оперативне інформування щодо різних аспектів, можливостей і перспектив Закарпаття. Окрім іншого, ІТ-кластер може стати тим, що на Заході називають think tank, – своєрідним аналітичним центром, що оперативно генерує стратегії розвитку Закарпаття, визначаючи оптимальні тактичні кроки для досягнення мети.

«Сьогодні деякі технологічні компанії, такі як Whats App, Preply, Restream, RefaceAI засновниками яких є українці, користуються шаленою популярністю у всьому світі, маючи капіталізацію у мільйони і мільярди доларів. Це та ніша сучасної економіки, яка завойовує індустрії та інтегрується в традиційні галузі, адже вирішує проблеми інноваційними шляхами, оптимізує процеси, трансформує галузі. Тому нам потрібно створювати умови для молоді, розвивати підприємницьку та стартап екосистему, адже це – нові можливості, високооплачувана робота, підняття рівня життя громади,» - розказав Василь Левкулич.

06 жовтня 2020р.

Теги: УжНУ, університет, Левкулич

Коментарі

Колега 2020-10-07 / 03:25:07
Відсутні докази,що попередні президенти займалися розкраданням державного бюджету та зловживанням владою.
А також те, що у верховній раді голоси продавалися,наші ліси, бідні ізза пожеж зникають, а не ізза вирубки, на митницях та правоохоронних органах присутня корупція. Відсутність доказів не оправдовує владу, а тільки свідчить про її бездіяльність, лицеміря,брехливість,егоїзм,жадність,намагання підмінити духовні моральні цінності фальшивими, байдужість до народу та молодого покоління яке має за нас в майбутньому дбати, безвідповідальність. Як ми можемо рухатися в кращу сторону коли ми голосуємо за таке явне зло, яке не хочемо бачити. Тільки наслідки після цього катастрофічні за які народ страждає, і за ці наслідки ніхто не хоче і не несе відповідальність.

"Колезі" 2020-10-07 / 01:36:45
Маєш докази, то подай у полцію, а не пискань тут анонімно

Колега 2020-10-07 / 01:10:09
По університету ходять массово чутки, що наш кандидат в депутати торгував і торгує по сьогоднішній день серед викладачів ужну мовними сертифікатами рівня В2, які засвідчують рівень володіння іноземною мовою і є необхідним документом з метою подачі в МОН для отримання вченого звання доцента та професора. В принципі - такі діі можна кваліфікувати як кримінальний злочин.

Адмін 2020-10-07 / 00:26:52


Колезі Вони загальновідомі і всюди однакові. Три пункти, які ви порушили, вам вказали.


Колега до Адміна 2020-10-07 / 00:03:34
Де я можу ознайомитися з правилами коментування?

ромаріо 2020-10-06 / 23:58:15
Вже минуло більше року, як наш герой захищав докторську дисертацію. Хтось може пояснити цей абсурд, чому нашому герою по сьогодні не присвоєно вченого ступеню доктора наук. ЗМІ - приховують від виборців цей очевидний факт: докторські роботи в Украіні після захисту завалюються тільки в одному випадку- наявності масштабного плагіату. Дана інформація є загальнодоступною: відома дата захисту і є факт відсутності наукового ступеню доктора наук. Навмисне приховування та блокування опублічнення такоі інформаціі про кандидатів в депутати з боку ЗМІ - це кримінальний злочин.

Колега до адміна 2020-10-06 / 23:42:25


Напишіть правду від власного імені і не апелюйте, всупереч правилам коментування, до Адміна. Бо підете в бан. Адмін


Колега 2020-10-06 / 22:37:26


Анонімний перехід на особистості і зловживання багатоніковістю з метою створення видимості дискусії. Видалено три коментарі. Адмін


студент-дистанцієць 2020-10-06 / 21:47:58
Пане Левкулич а що Ви за своє життя створили матеріальне?????

НОВИНИ: Соціо

11:03
/ 2
Підтверджено загибель Юрія Карпинця з Пастілок Дубриницько-Малоберезнянської громади, який майже рік вважався зниклим безвісти
04:22
Військовослужбовцеві з Хустщини, що п'яним забрав чуже авто, "апеляційно" присудили 5 років тюрми з конфіскацією
23:58
/ 8
ВАКС закрив справу проти "закарпатського" ексголови Рахункової палати Пацкана, визнавши його невинуватим
22:10
/ 10
Громада ПЦУ у селі Присліп на Міжгірщині після 5 років протидії МП увійшла до свого храму
11:40
27 квітня в центрі Ужгорода можна буде безкоштовно тестувати інфекційні хвороби, вакцинуватися та виміряти тиск
11:21
/ 2
Мукачево виділило 12,4 млн на безпілотники для двох бригад ЗСУ
10:53
/ 1
В Ужгороді заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач поспілкувався із міжнародними перевізниками
18:05
Учителі Закарпаття проходять сертифікацію: експерти з усієї України оцінюють їхню майстерність
15:19
Мешканці Чабанівки на Ужгородщині можуть залишитися без води через глиняний кар'єр "Голден тайлу" харківського депутата
11:22
/ 1
Підтверджено загибель Михайла Бадиди з Демечів на Ужгородщині, який понад рік вважався зниклим безвісти
22:39
/ 2
На Запоріжжі поліг Петро Ганич з Кам'яниці Оноківської громади
22:00
/ 4
Командир "Граду" з позивним "Ісус"
17:33
/ 6
У Лютій Костринської громади згоріли будинок і трактор
11:12
/ 2
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
/ 2
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
» Всі новини