Колекційні дамські сумочки від 1,5 тис до 26 тис євро залишив на митниці на Закарпатті буковинець (ФОТО)

Повертаючись на вихідних з Мілану, чернівчанин «прихопив» з собою колекційні бренди відомих торгових марок «LOUIS VUITTON», «ALESSANDRA RICH», «JIL SANDER», «ISABEL ETOILE», «KHAITE», «BALENCIAGA», вирішив їх не декларувати, аби зекономити на сплаті податку.

Колекційні дамські сумочки від 1,5 тис до 26 тис євро залишив на митниці на Закарпатті буковинець (ФОТО)

Заїхав в Україну 26-річний житель м.Чернівці на митний пост «Тиса» Закарпатської митниці Держмитслужби на мікроавтобусі «Мерседес-Бенц». У червоному коридорі вказав у декларації багаж з особистими речами, правда не вказавши точної кількості місць. Усно заперечував про наявність товару, що підлягає обов’язковому декларуванню та оподаткуванню.

Та коли інспектори спільно з робочою групою посадових осіб Держмитслужби України, яка відряджена для проведення контрольних заходів в зоні діяльності Закарпатської митниці Держмитслужби, та прикордонниками провели детальний огляд мікроавтобуса, то виявили не вказаний в митній декларації та не заявлений при усному опитуванні товар іноземного виробництва.

У 32-х картонних коробках молодик перевозив жіноче та чоловіче взуття в асортименті, різних торгівельних марок, різних моделей та  розмірів, загальною кількістю 50 пар; жіночі сумки різних торговельних марок у загальній кількості 13 штук;  сережки торговельної марки «ALESSANDRA RICH»;  застібка на волосся у вигляді банта, декорована кристалами, торговельної марки «ALESSANDRA RICH»; ланцюг на шию, золотого кольору, торговельної марки «JIL SANDER»; штани текстильні для чоловіків різних моделей та  розмірів, загальною кількістю 16 штук; пальто бавовняне для жінок торговельної марки «ISABEL ETOILE»; 7 жіночих курток в асортименті, різних торгівельних марок, моделей та  розмірів; плащ текстильний бавовняний для жінок, торговельної марки «KHAITE»; светр трикотажний  із натуральних волокон, торгівельної марки «VETEMENTS»; светр чоловічий трикотажний  із натуральних волокон торгівельної марки «BALENCIAGA»; сукня жіноча, торговельної марки «ALEXANDRE VAUTHIER»; спідниця жіноча, яскраво зеленого кольору з чорним принтом, торгівельної марки «BALENCIAGA»; джемпер шерстяний з в’язаними рукавами, торгівельної марки «OFF WHITE»; топ жіночий трикотажний торгівельної марки «Jacquemus»; парфумована туалетна вода, торговельної марки «LOUIS VUITTON», країна виробництва – Франція.

Виявлені товари чернівчанин не визнав своєю власністю, зіславшись, що коробки передали йому малознайомі люди в Мілані для доставки за вказаною адресою.

Вартість частини виявленого товару згідно ярликів складає 7910 євро. Це при тому, що згідно митного законодавства дозволяється ввозити із-за кордону товару до 500 євро. Інша частина вилученого товару потребує додаткової оцінки із залученням спеціаліста-експерта. До слова, в Інтернет-мережі, до прикладу, колекційні сумки вартують від 1,5 тис євро до 26 тис євро, а золотий ланцюжок з підвіскою – понад 30 тис грн.

Тож, не надавши митному органу точних відомостей про переміщуваний товар, який в даному випадку підлягає обов’язковому оподаткуванні, відносно українця складено протокол про порушення митних правил за статтею 472 Митного кодексу України. Колекційні бренди вилучено до рішення суду, повідомдяє пресслужба Закарпатської митниці Держмитслужби.

 

 

 

 

12 вкладених файлів

 
21 вересня 2020р.

Теги: сумочки, митниця

Коментарі

Місцевий 2020-09-21 / 13:28:17
«спільно з робочою групою посадових осіб Держмитслужби України, яка відряджена для проведення контрольних заходів в зоні діяльності Закарпатської митниці»
Ось чому результат!
Я все ще надіюся...

Барыга 2020-09-21 / 12:51:53
Но тепирь чекайте на таможинокох нові причандалля :)

НОВИНИ: Соціо

21:05
/ 9
У православних і греко-католиків України розпочався Великий піст. Вперше в історії – без греко-католиків Закарпаття
19:25
/ 9
Ужгородський депутат-військовий звинуватив Ужгородську міськраду, мера Андріїва та депутата-блогера Глаголу у "дроновій" брехні
14:45
В Ужгороді за тиждень народилося 26 малюків, у Мукачеві – 24
14:34
В Ужгороді у вівторок попрощаються із полеглим захисником Сергієм Шпонтаком
23:18
На Закарпатті збирають підписи під зверненням до міністра захисту довкілля проти забудови Карпат вітряками
21:36
Відкрито продаж квитків на перший рейс потяга RegioJet Чоп – Прага на 27 березня (ДЕТАЛІ)
18:08
/ 1
В Ужгороді попрощаються з полеглим Героєм Сергієм Нестеренком
10:37
/ 15
Закарпатський "військкомат" розповів про спробу самогубства, вчинену в Хустському РТЦК затриманим на кордоні "ухилянтом"
20:05
/ 1
У Вишківській громаді зустріли та провели в останню дорогу Героя з Яблунівки Василя Канюку
13:28
У Тячеві бюджетним коштом стерилізують, вакцинують і чипують безпритульних собак
02:33
/ 4
У Білках провели в останню дорогу полеглого Героя Юрія Пітру
23:23
На Закарпатті відзначать 85-ї річницю проголошення незалежності Карпатської України та 150-річчя від дня народження Августина Волошина
19:38
/ 8
Ужгородці вимагають від міської влади зберегти Липову алею. Триває збір підписів
17:42
/ 19
Військовослужбовець ЗСУ і депутат міськради повідомив, що влада Ужгорода не закупила жодного дрона
18:32
/ 26
Щоби відкрити аеропорт в Ужгороді треба сотні мільйонів доларів, які потрібні для армії – нардеп
16:17
На Тячівщині медики "швидкої" майже годину пішки добиралися до травмованого хлопчика-велофрістайліста
15:36
/ 1
В Ужгороді на Фединця - Баконія збільшили кількість платних паркомісць
09:54
/ 2
"Титановий" Стас з РТЦК та СП: "Гидко бачити чоловіків, які ховаються, замість захистити свою країну"
18:34
/ 6
У середу в Берегові поховають ексзаступницю мера і ексдепутатку міськради, військовослужбовицю ЗСУ Ольгу Бізілю, яка загинула в ДТП
15:43
/ 1
У Поляні попрощалися з полеглим Героєм Дмитром Куцкіром
21:48
/ 1
В Ужгороді попрощалися з полеглим захисником Олексієм Хотіним
21:25
/ 3
Нересницька громада на Закарпатті блокує евакуацію людей із прифронтових територій – "Схід SOS"
10:36
/ 2
В Ужгороді відбудуться громадські слухання щодо перейменування ряду вулиць і площі
15:01
/ 1
У понеділок в Ужгороді попрощаються з полеглим захисником Олексієм Хотіним
10:52
/ 1
У лікарні в Дніпрі від важких поранень, отриманих на початку березня, помер Юрій Пітра з Білок
» Всі новини