Жодного випадку захворювання на COVID-19 з часу відкриття дитсадків і шкіл в Ужгороді на зафіксовано (ФОТО)

Що показав перший тиждень навчання у школах Ужгорода, з урахуванням карантинних обмежень, як працюють дитячі садочки, де з 1 вересня почали діяти молодші та ясельні групи, сьогодні розповів на брифінгу Ужгородський міський голова Богдан Андріїв.

Жодного випадку захворювання на COVID-19 з часу відкриття дитсадків і шкіл в Ужгороді на зафіксовано (ФОТО)

На щастя, жодного випадку, щоб захворіли діти чи працівники дитсадків, а тепер уже й шкіл, з часу відновлення їх роботи, не було.

Насамперед Богдан  Агдріїв зазначив, що міське управління освіти щоденно моніторить відвідуваність дитячих садків та шкіл, а також збирає інформацію про забезпеченість закладів засобами захисту.

Майже місяць назад, 5 серпня, відновили роботу всі дитячі дошкільні заклади Ужгорода, їх 24. Спочатку запрацювали старші і середні групи, із 1 вересня – молодші та ясельні групи. При вході працівники дитсадків приймають діток із урахуванням санітарно-епідемічних правил, проводять обов’язковий температурний скринінг. Усе це прописано в рекомендаціях міністерства охорони здоров’я.

У перший день відновлення роботи у дитсадки привели лише 10% дітей, в одному із дитсадків не було жодної дитини. Відвідуваність коливалася у межах 16-25% протягом трьох тижнів, на сьогодні – близько 37%.

Для шкіл та садочків Ужгорода за кошти міського бюджету закупили захисні маски, щитки для співробітників, деззасоби, безконтактні термометри. За словами Богдана Андріїва, 15-го вересня на сесії міськради розглядатимуть зміни до бюджету і планується виділити 1,2 мільйона гривень на додаткові закупівлі, це буде забезпечення на кілька місяців уперед.

 «Якщо дитина загубить маску чи забуде вдома, їй у школі дадуть, усього є достатньо.  Тому якщо будуть випадки вимагання, аби якісь дезінфектори чи ще щось купили батьки – прошу повідомляти, ми будемо це зупиняти», – наголосив міський голова.

У школах затверджено  тимчасовий порядок організації освітнього процесу в період карантину для кожного окремого закладу,  виходячи  з можливостей та кількості дітей. Всі учні 1-4 класів вчаться щоденно, а старші – в школах №2, №4, №5, 6, 8, 12,15, 19, №20, Класичній гімназії – через день або через тиждень. Такий поділ запроваджено в класах, де більше 30 дітей.  

На 1 вересня цього року в закладах освіти міста навчається 16 тисяч 614 учнів, поки що близько 2 тисяч заняття не відвідували. 2-3 вересня в класах було 90% дітей і тільки 4 вересня – на 2% менше.  Випадків   захворювання учнів  на коронавірусну хворобу (COVID-19) не зафіксовано.

Учора на позачерговому засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій затвердили нові зони епідемічної небезпеки поширення COVID-19. Ужгород і далі залишається у помаранчевій зоні.  Щодня у місті багато нових хворих, у вівторок, 1 вересня, був антирекорд – аж 30. «Дуже важливо, щоб місто не перейшло в червону зону, тому вкотре прошу  всіх не легковажити, дотримуватися карантинних вимог, обмежень», – сказав міський голова.

Загалом із початку епідемії захворіли 1334 мешканці міста, одужали 741, на жаль, 21 людина померла, активних хворих на сьогодні 629. Серед усіх захворілих – 91  дитина.  Якщо порівнювати 2 останні місяці, то у липні було 224  випадки, а вже у серпні – 495 випадків. Багато проводять ПЛР-тестів, у середньому щотижня – 670 тестувань, це перевищує нормативні показники майже в 25 разів.

Богдан Андріїв також відповів на запитання журналістів. Щодо святкування Дня Ужгорода, то, на жаль, фестивалів, концертів, інших масових заходів не буде через карантин, повідомив Богдан Андріїв. 

04 вересня 2020р.

Теги: захворювання, дитсадки, школи

НОВИНИ: Соціо

04:22
Військовослужбовцеві з Хустщини, що п'яним забрав чуже авто, "апеляційно" присудили 5 років тюрми з конфіскацією
23:58
/ 2
ВАКС закрив справу проти "закарпатського" ексголови Рахункової палати Пацкана, визнавши його невинуватим
22:10
/ 9
Громада ПЦУ у селі Присліп на Міжгірщині після 5 років протидії МП увійшла до свого храму
11:40
27 квітня в центрі Ужгорода можна буде безкоштовно тестувати інфекційні хвороби, вакцинуватися та виміряти тиск
11:21
/ 1
Мукачево виділило 12,4 млн на безпілотники для двох бригад ЗСУ
10:53
В Ужгороді заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач поспілкувався із міжнародними перевізниками
18:05
Учителі Закарпаття проходять сертифікацію: експерти з усієї України оцінюють їхню майстерність
15:19
Мешканці Чабанівки на Ужгородщині можуть залишитися без води через глиняний кар'єр "Голден тайлу" харківського депутата
11:22
/ 1
Підтверджено загибель Михайла Бадиди з Демечів на Ужгородщині, який понад рік вважався зниклим безвісти
22:39
/ 2
На Запоріжжі поліг Петро Ганич з Кам'яниці Оноківської громади
22:00
/ 4
Командир "Граду" з позивним "Ісус"
17:33
/ 6
У Лютій Костринської громади згоріли будинок і трактор
11:12
/ 2
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
/ 2
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
» Всі новини