Відбулось "дистанційне" засідання Вченої ради УжНУ

У четвер, 27 серпня, відбулось нестандартне засідання Вченої ради УжНУ. Уперше члени Вченої ради засідали дистанційно – обговорювали й затверджували низку важливих питань за допомогою відеоконференції GoogleMeet, відповідно до рекомендації Уряду та Міністерства освіти й науки України.

Відбулось "дистанційне" засідання Вченої ради УжНУ

Зокрема, розглянули питання про затвердження Плану роботи Вченої ради ДВНЗ «УжНУ» на 2020/2021 навчальний рік, рекомендацію претендентів на здобуття іменної стипендії Верховної Ради України для молодих учених - докторів наук, конкурсні та атестаційні справи, затвердження та уточнення тем дисертаційних досліджень,  зміну наукових керівників, надання дозволу на наукове керівництво, утворення спеціалізованої вченої ради з метою присудження ступеня доктора філософії та інше.

Щодо затвердження Плану роботи Вченої ради УжНУ інформував голова Вченої ради, ректор УжНУ Володимир Смоланка. Кожен член Вченої ради мав можливість заздалегідь ознайомитись з Планом, який був усім розісланий на електронну пошту напередодні.

Про атестаційні справи інформував голова Атестаційної комісії, проректор з наукової роботи Ігор Студеняк. За його словами, атестаційна комісія на засіданні 25 серпня (протокол № 3) розглянула кандидатури десяти здобувачів вчених звань, із них – 2 професорів та 8 доцентів. Комісія одноголосно рекомендувала Вченій раді всіх претендентів до присвоєння вчених звань. Оскільки кафедри, науково-методичні комісії, Вчені ради факультетів їх рекомендували, кандидати мають усі необхідні здобутки, а також матеріали атестаційних справ відповідають порядку присвоєння вчених звань.

Конкурсною комісією УжНУ на засіданні 18 червня 2020 року було розглянуто подані документи на заміщення двох вакантних посад - завідувача кафедри історії Угорщини та європейської інтеграції, а також завідувача кафедри міжнародних студій та суспільних комунікацій. Конкурсною комісією встановлено, що документи претендентів -  кандидата історичних наук Ласлова Зубанича, та кандидата історичних наук, доцента Віталія Андрейка відповідають всім вимогам. Тож кандидатури були допущені до таємного голосування.

Також розглядали запропонованого Радою Молодих вчених претендента на здобуття іменної стипендії Верховної Ради України для молодих вчених, доктора наук – Віктора Заборовського, професора кафедри цивільного права та процесу УжНУ. 

Після розгляду всіх питань порядку денного члени Вченої ради мали час з 12.00 год. до 15.30 долучитись до таємного голосування у ректораті. А о 16.30 год. знову зустрітися на  відеоконференції GoogleMeet для затвердження результатів голосування. Що з успіхом і було зроблено, повідомляє офіційний сайт УжНУ. 

28 серпня 2020р.

Теги: засідання, рада, УжНУ

Коментарі

До до речi 2020-08-30 / 08:16:25
Кафедра рекомендуе, рада факультета рекомендуе! Нафiга тодi цю комiсiю старцiв в головi з аферистом Студеняком! Попереднi ректорати були бiльш ефективнi та дiловi! Зараз бiлiтристика про рейтингi!

До речi 2020-08-29 / 15:44:21
Про атестацiйну комiсiю! Вона щось рiшае? ВАК рiшае а це прокладка бюорократiв! Попереднi ректори такою дуросьтю не страдали! Якщо ви розумiете для чого ця структура?

НОВИНИ: Соціо

11:03
/ 2
Підтверджено загибель Юрія Карпинця з Пастілок Дубриницько-Малоберезнянської громади, який майже рік вважався зниклим безвісти
04:22
Військовослужбовцеві з Хустщини, що п'яним забрав чуже авто, "апеляційно" присудили 5 років тюрми з конфіскацією
23:58
/ 8
ВАКС закрив справу проти "закарпатського" ексголови Рахункової палати Пацкана, визнавши його невинуватим
22:10
/ 10
Громада ПЦУ у селі Присліп на Міжгірщині після 5 років протидії МП увійшла до свого храму
11:40
27 квітня в центрі Ужгорода можна буде безкоштовно тестувати інфекційні хвороби, вакцинуватися та виміряти тиск
11:21
/ 2
Мукачево виділило 12,4 млн на безпілотники для двох бригад ЗСУ
10:53
/ 1
В Ужгороді заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач поспілкувався із міжнародними перевізниками
18:05
Учителі Закарпаття проходять сертифікацію: експерти з усієї України оцінюють їхню майстерність
15:19
Мешканці Чабанівки на Ужгородщині можуть залишитися без води через глиняний кар'єр "Голден тайлу" харківського депутата
11:22
/ 1
Підтверджено загибель Михайла Бадиди з Демечів на Ужгородщині, який понад рік вважався зниклим безвісти
22:39
/ 2
На Запоріжжі поліг Петро Ганич з Кам'яниці Оноківської громади
22:00
/ 4
Командир "Граду" з позивним "Ісус"
17:33
/ 6
У Лютій Костринської громади згоріли будинок і трактор
11:12
/ 2
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
/ 2
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
» Всі новини