У містах Закарпаття передчасно завершують опалювальний сезон

Три дні тому неочікувано закарпатські газовики припинили подачу газу на кілька котелень міста Ужгорода. Причина – борги і перевищення споживання блакитного палива від встановлених лімітів. Мешканці міста нарікають, що в помешканнях ще холодно, а влада каже – завершення опалювального сезону відбувається в багатьох містах, усе проходить в рамках чинного законодавства.

Від вівторка подавати тепло припинили в гірському містечку Рахові, і це попри те, що навколо ще лежить сніг. Влада міста каже, вимушені так зробити, бо єдина міська котельня працює на мазуті, а його запаси закінчилися. До того ж, потепліло на вулиці, тому такий крок – панацея. Рахівчанам щиро співчувають ужгородці, які опинилися в такій самій ситуації: від минулого тижня через примусове відключення газовиками трьох міських котелень без тепла кілька тисяч ужгородців та середня школа.
«Я офіційно запрошую до себе додому газовиків, хай поживуть у мене кілька днів – без опалення, хай відчують, як це!», – зазначає мешканка міста Любов.
Газовики пояснюють відключення опалення в Ужгороді тим, що місто використало ліміти блакитного палива і не сплатило за нього. Ужгородська міська влада переконує, боргів немає, а про відключення можна було й попередити, бо «варварське» припинення постачання газу призвело до значних проблем у місті, стверджує Олег Подебрій, речник міськвиконкому.
«Це призвело до аварійної зупинки котлів. Це призвело до серцевого нападу в однієї літньої жінки, яка працює в котельні, і яка налякалася, коли почали «бахкати» котли. Ми вже подали всі необхідні документи до прокуратури та інших контролюючих органів, аби відреагували на цей, так би мовити, газовий «безпрєдєл», – обурюється Олег Подебрій
Обласна влада намагається запобігти відключенню тепла
Обласна влада каже, про ситуацію знає, але зокрема Ужгороду зарадити не може нічим, бо міська влада з такими проханнями не зверталася. Що ж стосується власне постачання газу теплогенеруючим підприємствам області, то ситуація справді критична, бо газовики вже два тижні вимагають примусово припинити постачання газу житлово-комунальним підприємствам Закарпаття. З огляду на похолодання, обласна влада дозволити це не може, переконує заступник голови Закарпатської ОДА Віктор Лукеча.
«Враховуючи той факт, що погіршилися погодні умови і таке погіршення передбачалося й надалі, питання про відключення газу підприємствам теплокомуненергетики розглядалося на обласній комісії з надзвичайних ситуацій та техногенної безпеки. Комісія ухвалила рішення, посилаючись на статтю 6 Закону України «Про теплопостачання», заборонити ВАТ «Закарпатгаз» під час опалювального сезону здійснювати відключення котелень від газу», – заявив Віктор Лукеча.
Наразі обласна влада й міська намагаються знайти вихід із ситуації – як обмежити споживання газу. Для цього вдень тепло вимикають, а на ніч – запускають. Але вже відомо, що розпорядження про офіційне завершення опалювального сезону таки готують в Мукачеві та Ужгороді, обіцяють ухвалити їх ще до кінця тижня. Решта закарпатців наразі гріються…

Надія Петрів, RadioSvoboda.Ua
03 квітня 2008р.

Теги:

Коментарі

прохожий 2008-04-03 / 13:39:00
! 03/04/2008 10:37. Погоджуюсь з "!". На Репортері можна висловити різні погляди на ту чи іншу проблему, а у вас можна тільки одних хвалити інших критикувати в рознос. Ти розумієш про кого це я.

orange 2008-04-03 / 11:09:00
!, ти просто хворий. Я не маю відношення до цого сайту, хоча особисто мені він довподоби. Якщо тобі не подобається, можеш сюди не заходити. Або зробити власний сайт.

Звідки я можу знати, чого не працює Репортер? Я знаю, що в цього сайту вже тиждень теж проблеми. Пробував вчора зайти на нього, він теж не працював. І зараз, бачу, працює не в повному обсязі.


До речі, з чого ти взяв, що Репортер - основний сайт Закарпаття? На мою думку він швидше є основною інформаційною помийною ямою Закарпаття. А кращим сайтом Закарпаття, якщо я нічого не плутаю, за підсумками минулого року було названо якраз Закарпаття онлайн.

Урзус 2008-04-03 / 10:50:00
Реально кажучи, нафіг потрібно це центральне опалення. У моєму під"зді лише одна квартира не має автономки, та й ті гроші мають, просто ліньки зайнятись. Проте труба опалення не відрізана, і регулярно заливає підвал. Це ж повний маразм - на вулиці не холодно, а котельня за кілометр шурує гарячу воду, обігріваючи кілька квартир на дом. Та ще й тонни гарячої води виливає в землю. Ні, це давно пора припиняти...

! 2008-04-03 / 10:37:00
orange Ось буд-ласка. На мій попередній пост у тебе не має готової відповіді, тому що на інших інет-ресурсах не напечатано таких і ти ухиляєшся від прямоі відповіді на моє пряме твердження !

Погоджуюсь, що останній часом ваш сайт втрачає в якості і обєктивності. Тут можна почути тільки однобоку інформацію. І відвідування вашого ресурсу зменшуються. Це при тому, що основний сайт Закарпаття - Репортер, паралізований. Цікаво хто убирає конкурентів з медіа-простору нашого краю, таких, як Репортер ? Ти випадково не знаєш ?

orange 2008-04-03 / 10:23:00
Студент, ти вже почав жіночі плаття одягати і губи фарбувати?:)

Віта 2008-04-03 / 10:11:00
Так у вас нічого не має свого ! Ви тільки паразитуєте на перепичатуванні чужих матеріалів, але тільки тих, де у вигідному ракурсі висвітлюється Балога, і Ко.

orange 2008-04-03 / 09:47:00
Стаття взагалі з "Радіо Свобода". І до чого тут "восхвалянням мукачівських пройдисвітів із барви?".

Атар 2008-04-03 / 09:43:00
Вита, если достал, то зачем, спрашивается,сюда заходить?:)

Віта 2008-04-03 / 09:33:00
Не багато закарпатців знає, що в Чопі опалення було відключено ще в кінці лютого (!)А ви все про УжгороД, про Ужгород. Напевне тому, що там Ратушняк мер. Про відключення опалення в містах де мерами посажені балогівські кадри - мовчок. А в загалі, цей сайт дістав всіх закарпатців, своїм восхвалянням мукачівських пройдисвітів із барви.

НОВИНИ: Соціо

22:15
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 9
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 9
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
11:23
/ 1
Нижньоворітська громада провела у останню земну дорогу Героя Віктора Петриканина
23:00
/ 12
Ексміністр внутрішніх справ Аваков офіційно став власником 900 га плантацій фундука на Закарпатті
11:40
Зарічанську громаду сколихнула звістка про смерть Героя з Вільхівки Михайла Матіки
» Всі новини