Голова Закарпатської ОДА видав доручення щодо успішного проведення в регіоні земельної реформи і підготовки професійних кадрів

27 березня на засіданні колегії ОДА розглядалось питання „Про стан проведення земельної реформи в області”. За підсумками колегії голова облдержадміністрації видав доручення.
Зокрема райдержадміністрації, міськвиконкоми, відповідні структурні підрозділи облдержадміністрації, головне управління земельних ресурсів у Закарпатській області, управління з контролю за використанням та охороною земель в Закарпатській області повинні привести у відповідність документацію щодо проекту землеустрою (передбачивши території для громадських пасовищ, сміттєзвалищ, кладовищ, перспективних вулиць, мікрорайонів, індивідуальної забудови, закладів культури, освіти, медицини) відповідно до Порядку складення плану земельно-господарського устрою території населеного пункту. Буде також проведено аналіз ефективності і цільового використання земель Збройних Сил України та вирішуватиметься в установленому порядку питання щодо подальшого використання цих земель.

До кінця  2008 року  має бути завершено видачу  державних актів на право власності на землю власникам сертифікатів на право власності на земельну частку (пай), а до кінця 2009 року – роботи з інвентаризації та нормативної грошової оцінки земель, а також роботи із розмежування земель державної та комунальної власності.
Крім того, до кінця 2009 року необхідно завершити встановлення меж населених пунктів, насамперед віднесених до курортних, меж територій  природно-заповідного фонду, водоохоронних зон і прибережних захисних смуг, меж земельних  ділянок  лісогосподарського призначення, а до 1 червня 2009 р. – розроблення та затвердження в установленому порядку генеральних планів забудови населених пунктів.
Що важливо, в місцевих бюджетах мають бути закладені кошти для проведення інвентаризації та грошової оцінки землі на території районів і міст. А для наповнення бюджетів необхідно затвердити перелік земельних ділянок несільськогосподарського призначення для продажу через аукціони, а також продаж права оренди земельних ділянок.
Низка доручень стосується агропромислового комплексу. Так, голова облдержадміністрації доручив розробити заходи та подати на розгляд сесії обласної ради Програму щодо збільшення площ ріллі в області, придатних для посіву зернових, для овочівництва, виноградарства, садівництва. В рамках чинного законодавства вирішуватимуть і питання роздержавлення земель та майна радгоспів. В дорученні йдеться і про створення комісії з проведення  розмежування земель м. Ужгород та Ужгородського району.
* * *
Голова облдержадміністрації видав також доручення, яке стосується взаємодії обласної служби зайнятості з органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування щодо забезпечення подолання дисбалансу між попитом і пропозицією робочої сили на ринку праці області. Як відомо, вже сьогодні великі підприємства, що працюють на сучасних технологіях, відчувають гостру нестачу кваліфікованих кадрів. Тому це важливе питання також розглядалось на засіданні колегії облдержадміністрації.
Дорученням голови ОДА передбачено здійснити комплекс організаційних та інформаційних заходів щодо сут-тєвого підвищення конкурентоспроможності трудового потенціалу на ринку праці шляхом впровадження ефективної підготовки кадрів для подальшого роз-витку конкретних підприємств та економіки області. Для цього вивчать стан та перспективи розвитку підприємництва в кожному населеному пункті, зокрема щодо розвитку малого і середнього бізнесу, сільського зеленого туризму, відродження художніх промислів, виробництва і переробки сільськогосподарсь-кої продукції, збору ягід, грибів тощо, забезпечивши при цьому відповідну професійну під-готовку безробітних.
Серед іншого, зобов’язано управління освіти і науки, головні управління економіки, праці та соціального захисту населення облдержадміністрації, обласний центр зайнятості до початку липня ц. р. внести пропозиції щодо створення навчального центру державної служби зайнятості в Закарпатській області. А також вжити конкретних заходів, спрямованих на підвищення мотивації учнівської молоді до праці, особливо до набуття робітничих професій; забезпечити спільно з місцевими органами виконавчої влади ефективне бронювання робочих місць у відповідності з вимогами чинного законодавства та реальних потреб у працевлаштуванні осіб з числа соціально вразливих верств населення і сприяти працевлаштуванню найбільш незахищених верств населення, насамперед дітей-сиріт, одиноких матерів, інвалідів.

Управління інформації та зв’язків із громадськістю Закарпатської ОДА
02 квітня 2008р.

Теги:

Коментарі

orange 2008-04-03 / 09:56:00
Точно, Пітер: Такого дерибану землі, як влаштували в Ужгороді Рата з БЮТом, світ ще не бачив

Пітер 2008-04-03 / 09:47:00
Такого безприделу із землею, як робить теперішня влада , не робила жодна попере5дня влада

Кусi 2008-04-02 / 20:45:00
Дають "зелене свiтло" на привласнення i розкрадання землi , поки ще нема чiткоi законодавчоi бази. Тепер це легше зробити.

НОВИНИ: Соціо

11:03
/ 2
Підтверджено загибель Юрія Карпинця з Пастілок Дубриницько-Малоберезнянської громади, який майже рік вважався зниклим безвісти
04:22
Військовослужбовцеві з Хустщини, що п'яним забрав чуже авто, "апеляційно" присудили 5 років тюрми з конфіскацією
23:58
/ 8
ВАКС закрив справу проти "закарпатського" ексголови Рахункової палати Пацкана, визнавши його невинуватим
22:10
/ 10
Громада ПЦУ у селі Присліп на Міжгірщині після 5 років протидії МП увійшла до свого храму
11:40
27 квітня в центрі Ужгорода можна буде безкоштовно тестувати інфекційні хвороби, вакцинуватися та виміряти тиск
11:21
/ 2
Мукачево виділило 12,4 млн на безпілотники для двох бригад ЗСУ
10:53
/ 1
В Ужгороді заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач поспілкувався із міжнародними перевізниками
18:05
Учителі Закарпаття проходять сертифікацію: експерти з усієї України оцінюють їхню майстерність
15:19
Мешканці Чабанівки на Ужгородщині можуть залишитися без води через глиняний кар'єр "Голден тайлу" харківського депутата
11:22
/ 1
Підтверджено загибель Михайла Бадиди з Демечів на Ужгородщині, який понад рік вважався зниклим безвісти
22:39
/ 2
На Запоріжжі поліг Петро Ганич з Кам'яниці Оноківської громади
22:00
/ 4
Командир "Граду" з позивним "Ісус"
17:33
/ 6
У Лютій Костринської громади згоріли будинок і трактор
11:12
/ 2
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
/ 2
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
» Всі новини