В Ужгороді підписують петицію проти забудови багатоповерхівками понад сторічних тенісних кортів

В Ужгороді хочуть забудувати багатоповерхівками єдині тенісні корти в місті, які в місті вже 130 років.

В Ужгороді підписують петицію проти забудови багатоповерхівками понад сторічних тенісних кортів

Аби не допустити забудови на землях тенісних кортів «Спартак» ужгородці створили відповідну петицію.

Нею містяни вимагають заборонити будівництво багатоквартирного житлового корпусу на землях тенісних кортів «Спартак», корти які були збудовані за народні кошти 130 років тому. Корти, як і басейн, знаходились в «охоронній» парковій зоні, тому будівництво інших об’єктів, крім спортивних, було заборонено, без зміни цільового призначення і відповідною постановою Кабінету Міністрів.

"На жаль, попередня міська влада «обійшла» цю заборону, незаконно давши можливість приватизувати об’єкти... Попередній розгляд плану-забудови був розглянутий на містобудівній раді. До честі членів містобудівної ради, він був відхилений", - ідеться в петиції.

При цьому, автори петиції додають: містобудівна рада має право лише дорадчого органу. Тоді як у Господарському суді буде розглядатися позов прокуратури міста Ужгород щодо законності придбання цієї ділянки, адже тут є кілька порушень закону, зокрема «Про фізичну культуру і спорт» та «Земельного кодексу України».

"Взагаліщодо «спартаківськіх» тенісних кортів, як на нас, депутати Ужгородської міської ради могли б на черговій сесії прийняти рішення щодо відкриття на них меморіального панно легендарному атлету з Ужгорода Й. Гагеру, а також віднести ці корти до історичної пам’ятки, бо на них відображені різні етапи розвитку історії спорту краю, життя і діяльність відомих людей. І через те вони мають історичну цінність для громади Ужгорода. Адже на цих кортах свого часу свою майстерність шліфував легенда закарпатської тенісної школи, перший майстер спорту СРСР в Ужгороді Й. Гагер (1953 рік). А після його смерті на «спартаківських» кортах 20–23 липня 1989 року відбувся дебютний міжнародний Меморіал пам’яті легендарних майстрів великої ракетки і чудових тренерів Гагера–Мозера. Учасники: школярі та ветерани зі США та Молдови, Угорщини та Словаччини, практично з усіх регіонів України та Закарпаття. Ці змагання стали традиційними (на цих кортах свого часу грали композитори Людвіг Мартон, Ігор Яцкович та Дезидерій Задор, художник Борис Мартон, головні лікарі міської лікарні Іван Яцкович та Валерій Черничко, мери Ужгорода Еміл Попович та Еміл Ландовський, до речі, почесні громадяни Ужгорода!, ректор УжДУ Володимир Лендєл, професори цього «вишу» Василь Комендар, Михайло Бойко — усіх іх знаних людей обласного центру важко перелічити).
Ми стверджуємо, що закарпатці Гагер та Мозер — це легенди світового тенісу. Наведемо такий разючий факт. У 1956 році до престижного і символічного списку «10 кращих тенісистів СРСР» були внесені такі прізвища: 1. Сергій Андріїв (Москва), 2. Михайло Корчагін (Московська область) 3. ….., Микола Озеров (відомий спортивний коментатор, м. Москва); 5. Анатолій Бойцов (Ленінград), 6……., 7. Андрій Лукирський (Ленінград); 8. Віктор Анісімов (Ростов–на–Дону); 9. Святослав Мірза (Москва), 10. Семен Фрідлянд (Москва). Спеціально були випущені два прізвища під №№3 та 6. Під ними прізвища представників України. А ними були: №3 — Михайло Мозер (Мукачево) та №6 — Йосип Гагер (Ужгород). Гадаємо, що тут коментарі зайві", - йдеться у петиції.

Підтримати петицію проти забудови можна за посиланням: https://bit.ly/3f9I3dC.

07 липня 2020р.

Теги: петиція, забудова, корти

Коментарі

ужгород 2020-07-07 / 23:11:22
Вот вот і я додам ніяких стандартів відстані між будинками нема .В Жк Сакура або на Боздоші якщо відкрите вікно то весь двір чує як хтось займається сексом там ще ліпша акустика ніж на англійських стадіонах

AssA 2020-07-07 / 21:33:37
Задрали ці забудовники! Будують хоч де, хоч що. Ні двора нормального в тих новобудовах немає, ні парковки, ні садочка для дітей, ні школи поруч, ні майданчика спортивного нічого! Зате будинки наліплять один біля одного - з сусідом навпроти спокійно поговорити можна без телефону і кричати не доведеться, а як щось не поділять, то і доплюнути не важко. З вікна не гори та дерева видно і не далечінь, а сусідську білизну, що сушиться. Ніякого плану забудови, тільки гроші, гроші, гроші. А наш косоглазий, разом з мером це недолуге будівництво погоджують, теж за гроші. От тільки Ужгород від того тільки втрачає.

НОВИНИ: Соціо

11:40
27 квітня в центрі Ужгорода можна буде безкоштовно тестувати інфекційні хвороби, вакцинуватися та виміряти тиск
11:21
Мукачево виділило 12,4 млн на безпілотники для двох бригад ЗСУ
10:53
В Ужгороді заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач поспілкувався із міжнародними перевізниками
18:05
Учителі Закарпаття проходять сертифікацію: експерти з усієї України оцінюють їхню майстерність
15:19
Мешканці Чабанівки на Ужгородщині можуть залишитися без води через глиняний кар'єр "Голден тайлу" харківського депутата
11:22
/ 1
Підтверджено загибель Михайла Бадиди з Демечів на Ужгородщині, який понад рік вважався зниклим безвісти
22:39
/ 2
На Запоріжжі поліг Петро Ганич з Кам'яниці Оноківської громади
22:00
/ 4
Командир "Граду" з позивним "Ісус"
17:33
/ 6
У Лютій Костринської громади згоріли будинок і трактор
11:12
/ 2
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
/ 2
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
» Всі новини