Під час карантину літак Медведчука 16 разів літав між Києвом і Ужгородом в умовах "закритого неба" (ФОТО, ВІДЕО)

У внутрішній системі 8 рейсів між Києвом та Ужгородом було позначено як «переліт без завантаження», а решта – «перевезення народного депутата»

Під час карантину літак Медведчука 16 разів літав між Києвом і Ужгородом в умовах "закритого неба" (ФОТО, ВІДЕО)

Приватний літак із бортовим номером T7GEM, яким користується один із лідерів ОПЗЖ народний депутат Віктор Медведчук, під час посиленого карантину в Україні здійснив 16 перельотів із аеропорту «Київ» в аеропорт «Ужгород» і звідти. Згідно з постановою Кабміну, обидва ці аеропорти мали тимчасово припинити роботу на відправлення і приймання пасажирів. За виключним правом здійснювати перельоти в умовах «закритого неба» Віктор Медведчук звертався та отримував дозволи від кількох відомств, зокрема від Державної авіаційної служби, а також від Служби безпеки України. Про це йдеться в розслідуванні «Карантин не для олігархів» журналістів програми «Схеми» (проєкт Радіо Свобода і телеканалу «UA:Перший»).

Журналісти зафіксували, як Віктор Медведчук із родиною приземлився у аеропорту «Київ» 7 травня, літак прилетів із Ужгорода. Після цього «Схеми» отримали інформацію про всі перельоти борту Медведчука під час карантину від джерел у Державній авіаційній службі і в аеропорту «Київ».

У внутрішній системі вісім рейсів між Києвом та Ужгородом було позначено як «переліт без завантаження». У інших восьми рейсах за тими ж напрямками зазначена така підстава для надання дозволу: «перевезення народного депутата».

«За 100 кілометрів від Ужгорода в селищі Жденієво у Карпатах розташовується дача народного депутата. Десятки гектарів землі й великий маєток оформлені на фірму, якою володіє його дружина Оксана Марченко. Судячи з дат, депутат, схоже, більшість часу проводив на Закарпатті, а до Києва прилітав лише на позачергові засідання Верховної Ради, подекуди протягом одного дня», – мовиться в розслідуванні журналістів.

Сам Віктор Медведчук на запитання, як йому вдавалося під час карантинних обмежень і фактично закритого неба регулярно здійснювати перельоти, заявив: «З відповідним дозволом. Дозволи я отримував у зв’язку з тим, що я приїжджав на позачергові пленарні засідання. Ці дозволи брала компанія, яка обслуговує. Це не не мій літак, це літак, який я орендую. А єдиний він був тому, що була необхідність відвідувати позачергові пленарні засідання».

 

 

 

 

Журналісти зафіксували, як Віктор Медведчук із родиною приземлився в аеропорту «Київ» 7 травня, літак прилетів із Ужгорода

 

 

 

Під час карантину постанова Кабінету міністрів забороняла роботу всіх українських аеропортів на прийняття і відправлення пасажирів, окрім двох: у Борисполі і Львові, – мовиться в матеріалі.

«Cхеми» зв’язалися з керівниками аеропортів «Ужгород» і «Київ» (Жуляни) із запитанням, на яких підставах ці аеропорти регулярно обслуговували борт Віктора Медведчука під час карантинних обмежень і закритого для решти українців неба.

«Був дозвіл у нього, так ми і приймали. Дозвіл з Державіаслужби. Вони ж подають план – і ми приймаємо», – відповів директор Міжнародного аеропорту «Ужгород» Руслан Лііс.

У свою чергу, генеральний директор «Міжнародного аеропорту «Київ» Олександр Нестеренко спершу зазначив, що аеродром працював, бо виконувались «польоти підрозділів авіації спеціального призначення». На уточнення, чому аеропорт під час карантину обслуговував також борт Віктора Медведчука, він відповів: «Це заявка, яка подається в Державіаслужбу, потім, наскільки я знаю, проходила на погодження в Службі безпеки України».

Тимчасовий виконувач обов’язків першого заступника голови Державіаслужби Сергій Коршук на запитання «Схем», на яких підставах Вікторові Медведчуку погоджували перельоти під час карантину, зазначив лише таке: «Ми не даємо дозволи на переліт конкретних фізичних осіб. Ми давали дозволи на перельоти повітряних суден. Я не відстежую, на якому літаку літають якісь фізичні особи», – і порадив написати запит. Станом на момент виходу матеріалу в ефір відповідь від Державіаслужби не надійшла.

Також журналісти звернулися до СБУ: на яких підставах там погоджували перельоти для Віктора Медведчука.

Під час посиленого карантину в Україні діяла постанова Кабінету міністрів, у якій ішлося про такі обмеження роботи українських аеропортів. «Заборонити (…) прийняття і відправлення повітряних суден, що виконують пасажирські перевезення, крім перевезень, які здійснюються через державне підприємство «Міжнародний аеропорт «Бориспіль», або, у разі неможливості прийняття й відправлення повітряних суден державним підприємством «Міжнародний аеропорт «Бориспіль», – через державне підприємство «Міжнародний аеропорт «Львів» імені Данила Галицького» як резервне. У разі необхідності задоволення державних потреб прийняття і відправлення повітряних суден, що виконують пасажирські перевезення, здійснюється за погодженням із відповідним міністерством», – повідомили журналістам у відомстві.

Журналісти звернулися до Міністерства інфраструктури з запитаннями про особливості обмеження роботи українських аеропортів під час карантину – але протягом майже двох тижнів до ефіру відповіді не отримали.

26 червня 2020р.

Теги: коронавірус, COVID-19, карантин

Коментарі

Вуву 2020-06-27 / 06:17:19
Аксіова.
Якщо в людей не хоче працювати голова то тоді (втч. по закордонах) мають працювати руки.
Що ми і спостерігаємо.

Ждиняєво 2020-06-26 / 15:56:09
Із-за таких сук як Мертветчук,Суркіс,шуфрич і всяких Рабіновича,нам скоро і яфини заборонять зберати в полонинах,а може народ і того заслуговує???

До Копчі 2020-06-26 / 15:46:29
З такими керівниками країни, як за останні 6 років, він точно стане хазяїном країни.

Копча 2020-06-26 / 13:35:57
Ось хто справжній хазяїн країни.

до Ужгород 2020-06-26 / 12:23:34
яка ганьба йому?Всі його в закарпатті бояться-бо 10-15років Мав Вотчину-Штаб Хату ЦЕЙ кум Путіна в Жденієві і Всі це Знали-под Прикриттям Цих Усіх Воловецьких і обласних Регіоналів-і партіі ЗаЖОП -шо були в Партіі Регіонів-там Усі Повьязані-і Бувші і Теперішні-Наальникиі з Воловец РДА і правоохорон системи -прокуратури міліція і мчс і др-А І ТЕПЕР при Владі-ОТ ТАК!...і все ШИТО -КРИТО і ТЕПЕР....Нікого Вони Не Бояться -Роблять як ЇМ треба і все...

Ужгород 2020-06-26 / 10:30:45
Яка ганьба для Закарпаття, що ця московська воша отаборилася тут

ЛОХОТРОН-73 2020-06-26 / 10:27:36
ДЕБIЛИ! Самолёт колись впаде!

порохоботу Димі 2020-06-26 / 09:28:54
Твій Порошенко спочатку вкрав у нас гроші, а потім з ними полетів на Мальдіви, ти або наівний або тупий як той симбірський валянок, а Медведчук не мій, а Марченко, це треба знати.

Дима 2020-06-26 / 09:10:35
Ти не дуже злий, а дуже дурноватий) Порошенко літав за свої гроші. А от віслюк оманський літав і відпочивав за які гроші? А твій медвечук взагалі має сидіти у тихому симбірську без вихідних.

Дуже злий 2020-06-26 / 08:55:40
Якщо має у Жденієві дачу то для чого йому сидіти в Києві під час карантину, а заодно і гуманітарну допомогу підвозив на Закарпаття, нічого кримінального там немає, краще б зайнялися мародером Порошенком коли за наші гроші він літав на Мальдіви, чи це уже забули?

Вуву 2020-06-26 / 07:29:59
Тимчасовий якийсь заступник Серожа Коршук дурного із себе клейіть.
Невже ніхто з керівництва (бо таке дурне стає за гроші) не міг поцікавитись у компанійі перевізника яка ціль перельту і кого або що вони збираються перевозити і яка ціль цього в цей карантинний час ... Коли діє сувора заборона на переліт навіть приватних (в даному випадку арендованих суден) літаків ???

Вуву 2020-06-26 / 07:19:01
Висновок простий.
Бойіться сука кащей йіздити пойіздом щоб не вбили раз.
А по друге якщо накраденого бабла в народу сотні міліонів і ніхто не садить ... То чого відмовляти собі в таких комфортах.
А інакше для чого було ті міліони красти ?

Земляк 2020-06-26 / 05:42:07
Цi лiтаки не падають?

НОВИНИ: Соціо

11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 8
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 7
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
11:23
/ 1
Нижньоворітська громада провела у останню земну дорогу Героя Віктора Петриканина
23:00
/ 12
Ексміністр внутрішніх справ Аваков офіційно став власником 900 га плантацій фундука на Закарпатті
11:40
Зарічанську громаду сколихнула звістка про смерть Героя з Вільхівки Михайла Матіки
11:12
В Ужгороді у середу проведуть в останню земну дорогу полеглого захисника Мілана Бабілу
» Всі новини