На споживчому ринку області у травні 2020р. порівняно з квітнем ціни на продукти харчування збільшились на 2,3%. Найбільше подорожчали фрукти – на 19,3%, яйця – на 15,2%, овочі – на 4,0% та цукор – на 2,9%. Водночас, на 2,3% подешевшали макаронні вироби, м’ясо та м’ясопродукти – на 1,1%, сир і м’який сир (творог) – на 0,4%.
Ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби підвищилися на 1,7%, у т.ч. на тютюнові вироби – на 2,0%, алкогольні напої – на 1,4%.
На 0,6% знизилися ціни на одяг і взуття, в основному за рахунок зниження цін на одяг на 2,1%.
За січень–травень 2020р. порівняно з груднем 2019р. індекс споживчих цін по області на продукти харчування склав 105,2%. За зазначений період зросли ціни на фрукти на 39,5%, крупи гречані – на 27,1%, овочі – на 17,2%, цукор – на 9,8%, борошно пшеничне – на 9,2%, крупи манні – на 7,6%, масло – на 6,1%, рис – на 5,4%. Водночас, найбільше подешевшало пшоно на 31,4%, птиця (тушки курячі) – на 21,5% та яйця – на 10,2%.
Алкогольні напої і тютюнові вироби стали дорожчі на 5,6%, при цьому ціни на тютюнові вироби зросли на 10,9%, алкогольні напої – на 1,5%.
Одяг і взуття за зазначений період подешевшали на 1,0%, повідомили Закарпаття онлайн у ГУ статистики в Закарпатській області.