Щоб зберегти водозабір “Минай”, депутати Ужгорода звернулися до правоохоронців та уряду

Відповідне звернення погодили сьогодні на сесії Ужгородської міської ради.

Щоб зберегти водозабір “Минай”, депутати Ужгорода звернулися до правоохоронців та уряду

Аби не допустити знищення Ужлаторицького родовища питних підземних вод, на якому розміщено водозабір “Минай”, що є основним джерелом водопостачання Ужгорода, сьогодні на сесії Ужгородської міської ради депутати підтримали звернення до Кабінету Міністрів України, Управління Служби безпеки України в Закарпатській області, Міністерства енергетики та захисту довкілля, Державної служби геології та надр України, Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, прокуратури Закарпатської області, Ужгородської місцевої прокуратури, Закарпатської ОДА, Ужгородської районної державної адміністрації.

У тексті йдеться про стурбованість діями Коритнянської сільської ради, її виконавчих органів і посадових осіб, дії яких загрожують знищенням родовища питних підземних вод. Депутати повідомляють про незаконне вилучення земель ІІ поясу зони санітарної охорони водозабору внаслідок дій Коритнянської сільської ради. Зокрема, проводиться зміна цільового призначення – із сільськогосподарських земель на землі під індивідуальне житлове будівництво, що суперечить Кодексу України про надра та іншим законодавчим актам. Подальший розвиток подій, пов'язаних із забудовою площ залягання корисних копалин – питних підземних вод, призведе до повного знищення родовища та позбавить населення гарантованого державою права на споживання якісної питної води, чим порушить конституційні права громадян на безпечне для життя і здоров'я довкілля, ідеться у зверненні.

Зазначено також: на неодноразові звернення щодо цієї ситуації в інстанції, які можуть вплинути на хід подій, відповідей не надходило.

Ужгородські депутати просять вплинути на ситуацію для захисту державних інтересів та запобігти незворотному процесу втрати родовища, через що життєдіяльність Ужгорода буде паралізовано.

04 червня 2020р.

Теги: водозабір, збереження, звернення, Минай

Коментарі

Водяний 2020-06-07 / 23:31:44
Не варто пов’язувати питання боргу Коритнянської сільради із чисто корупційною аферою - будівництвом на минайському водозаборі. Водозабор Минай - державного значення. Ним користується Ужгород й прилеглі села, в тому числі Коритняни. Плюс-мінус 80-90 тисяч гомосапієнсів щодня пють воду з цього водозабору. В часи СРСР про таке будівництво й мови не могло бути - засадили би відразу. Навіть при Ратушняку там зупинили будівництво кількох домів. А в даний час при імпотентних правоПохоронних органах - поліціянти, прокурорчеги - всім начхати, у них принцип "не чую, не бачу і знати не хочу"! Подивіться хто Боржаву від забудови захищає - небайдужі громадяни.

Кондур 2020-06-06 / 15:38:33
Могли рішенням сесії краще вирішити питання на надання компенсації Волоканалу у розмірі 20 млн., щакрити борг коритнян за водопостачання, а потім уже говорити за минайській волозабір і охоронні зони, то було б справедливо,а це болтовня і популізм

до НАБУ 2020-06-06 / 13:27:25
Одні великі керівники залишили обласний центр у тих межах, у яких він існує з часів СРСР, на даний час не врагуловано багато актуальних питань життєдіяльності громади, один з них водопостачання. За цей переріод існувало багато проектів, грантів, хороших ідей, які так і не були реалізовані, оскільки тримати на балансі збанкрутіле підприємство, з аварійними мережами набагато простіше, і вигідніше для свого карману, ніж його реформувати і створити дійсно якісну структуру, тариф води без водовідведення на території суміжних до Ужгорода ОТГ біля 12 грн., вода знаходиться на їх території, а у даному випадку винуваті все Коритняни, Карташов спочатку почав писати від свого імені заяви у всі правоохоронні органи, а коли звідки прилітела "ответочка" одразу дав задню і вирішив прикрити свій зад рішення сесії, в інтерні вже давно розміщення аналогічне рішення Коритнянської сільсько ради про звернення з аналогіними проблемами, але воно датовано набагато раніше ніж міське, проце ніхто чомусь не писав і гвалт не піднімав, що комунальне підприємство сусуднього населенного пункту, без будь-яких компенсацій вилучає з господарського обіну КСР більше 60 га землі, хто їм їх мав подарувати і за які заслуги чи послуги, враховуючи що той водоканал продає селянам воду за тарифами, які затверджені у місті Ужгород

З НАБУ 2020-06-06 / 00:08:43
На слідуючий тиждень мають приїхати хлопаки від НАБУ з антикорупційними шкарпетками і трусами за 500 гривень. Будуть саджати банду бо зажралася.

Прозекутори 2020-06-05 / 17:03:20
Не все так просто! Зверніть увагу як "потужно" відреагував мер Ужгорода на то що місто може опинитися без водопостачання. 20-30 секунд сказонув що депутати звернулися з цим, з "макулатурою" до "прийомних пунктів макулатури" - прокуратури, сбу, поліції...Але все набагато глибше. Як стало відомо з власних джерел из органів голова Коритнян Бадида Ігорьок (кличка "Рідкий") організував земельку для ТОВ Сонячна енергія, де засновниками є Ковач Сергій та брат мера УЖгорода Андрій Андріїв. Звісно що не безплатно. Як брешуть злі язики Бадида отримав за це 70 тисяч баксів. Трохи перепало місцевому жулью (депутатам, землерийним організаціям, районній архітектурі). За чисто символічну суму в 70 тисяч зелених відійшла у вічність земельна ділянка в 40 гектарів біля водозабору Минай під сонячну електростанцію. І ви думаєте, що брат піде проти брата? Бадида з отриманих грошей оплатив послуги суддів з Восьмого апеляційного адм. суду за чисто символічну суму в 20 тисяч зелених. Судді у Львові від такої суми були дуже розчулені і прийняли "єдине і правильне рішення" - скасували рішення Закарпатського адміністративного суду і таким чином дозволили будуватися на території ужлаторицького родовища звідки добувають воду для Ужгороду. Це все знають в компетентних органах але вони тільки тойво потроху "ссуть" Бадиду. Може хоч новий голова ОДА Олексій Петров зверне на це увагу.

Прокурвор Васько 2020-06-05 / 13:05:02
Контрабандист Бадида який тепер підробляє головою села Коритняни має кума-прокурвора Кавку в обласній прокурватурі. То він прикриває гузицю його, все порішав. Інші прокурори теж мають ділянки на водозаборі. То Бадида тепер може строїтися хоч на трассі Київ-Чоп.

з Минаю 2020-06-05 / 02:52:05

Знову починається "ревання" підсудного Андріїва про тяжку долю Ужгорода))
По чому для ужгородців, інших споживачів ця "минайська" вода? - Дорого...
А скільки має з того село, де розміщена ця скважина? - Ноль...
І???
Чекай, Бодя, скоро і за землю під базаром "Краснодонців" треба буде платити.
Нехай лише інші селяни роздупляться...)))

Водяний 2020-06-04 / 23:34:36
Сільський головака Бадида коло свердловин на свою жону оформив 2 гектари. Вже підводить каналізацію за рахунок села. Пак пісяти й какати біля свредловин не мош. Пуйде всьо у воду і пак на варош в краники.

проблема набагато глибша 2020-06-04 / 20:02:13
Ну, кожен собі хоче бути князем. А з Богданом ніхто з навколишніх князів справи мати не хоче. Жертвами андріївського ненажерливого, недалекоглядного керування (відсуність грамотного менеджменту, державницької позиції та стратегії розвитку громади), щоби сусідніх населених пунктів князьків-казнокрадів обіграти саме на користь громад, є мешканці міста та сусідніх громад, які й самі страждають від свавілля своїх доморощених злодюг-голів та їх приближених депутатів. Чекаймо законодавчого (рахуй, адміністративного) вирішення проблеми. Ну, і не забуваймо про вибори

Кондур 2020-06-04 / 18:53:59
Хай собі у вароші водуладять, а не звертаються куда не треба

петро 2020-06-04 / 18:39:36
от вам і місцеве самоврядування всі села за 10-20 км біля ужгорода повинні увійти в склад міста

НОВИНИ: Соціо

23:51
30 родин із прифронтової Харківщини оздоровилися та відпочили на Закарпатті за час дії програми "Турбота"
23:19
Словаччина хоче відновити пасажирське залізничне сполучення із Ужгородом, яке припинилося 80 років тому
18:22
"Укрзалізниця" ще цьогоріч планує запустити потяг "Київ – Кошиці"
15:29
/ 3
Як "танець з бубном" за вітряки на Руні гудуть сільрада, лісівники та закарпатська влада
14:15
/ 1
Приватний поїзд "Прага – Чоп" сьогодні здійснив свій перший рейс
11:22
/ 3
Запис мого діда і сепаратне святкування Паски
11:11
/ 1
У Ракоші Вишківської громади попрощалися з полеглим Героєм Святославом Корнійчуком
20:19
/ 4
В Ужгороді на об'їзній депутати-"слуги" планують "роздерибанити" понад 1 га землі із заниженням вартості в 10 разів
21:59
/ 20
На Закарпатті було зроблено спробу дестабілізації шляхом перекриття доріг "через мобілізацію". Поліція звільнила проїзд
18:44
/ 36
Головою Ужгородського міськрайонного суду переобрано Віктора Данка
18:38
На війні поліг Віталій Петах зі Страбичова Мукачівської громади
02:00
/ 29
Комбат Руслан Каганець: "Без людей виграти цю війну неможливо. Ми не зробимо мільйон роботів із штучним інтелектом, які за нас воюватимуть"
00:32
/ 1
Відсьогодні на Закарпатті розпочалася нерестова заборона
21:48
Біля Солотвинського солерудника виявлено смітники, пластикові пляшки в карстових проваллях і забруднення потоку Глод
16:44
/ 3
В Ужгороді пойдуть чемпіонат України з велоспорту-МТБ та чемпіонат області
11:26
/ 4
На війні з росією поліг Ігор Сакало з Горінчова Хустського району
10:53
У лютому споживчі ціни на Закарпатті в цілому не зросли – статистика
11:15
"Щасливі діти" запускають новий цикл відновлювальних ретритів для мам із дітьми "Сила Карпат"
10:56
/ 6
В Усть-Чорній на Тячівщині попрощалися з полеглим Героєм Октавіаном Коненком
22:53
/ 3
У понеділок в Сваляві проведуть в останню дорогу полеглого 21-річного Героя Василя Томащука
22:20
/ 2
У Великій Копані попрощалися з Віталієм Чонкою, що загинув на Запоріжжі ще торік у червні
15:31
У лютому в порівнянні з торішнім груднем ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
14:57
Торік на Закарпатті прийняли в експлуатацію житла на 17,8% більше, ніж у 2022-му
14:10
/ 1
Кабмін перерозподілив освітню субвенцію на 2024 рік: місцеві бюджети Закарпаття втратили 2,4 млн грн
23:00
/ 3
На війні поліг ровесник Конституції України Василь Цьока з Крайникова Хустської громади
» Всі новини