Перевізники заблокували КПП "Тиса"

Cьогодні, у неділю, 31 травня, зранку, від 09.30, водії мікроавтобусів блокують в’їзди у пункт пропуску "Тиса". Заблокований також в’їзд на вантажний термінал, інформує пресслужба Чопського прикордонного загону.

Перевізники заблокували КПП "Тиса"

Зранку на КПП "Тиса" прибули резервні сили прикордонної служби.

Причиною блокування є протест проти перевірки посилок з Італії.

Як повідомляє в своєму телеграм-каналі журналіст Віталій Глагола, "Водії та пасажири бусів із посилками італійських заробітчан відмовляються розмитнювати свій вантаж і перекривають виїзд із КПП для усіх інших. Зараз там стоїть 50 неоформлених бусів.

На місце стягнути усі резерви Чопського прикордонного загону та додатково 50 прикордонників із міста Львів, які автівками і щитками заблокували можливість без оформлення покинути пункт пропуску «Тиса»."

Як повідомила вчора Закарпатська митниця Держмитслужби, "пасажири, які дотримались вимог до переміщення товарів через митний кордон України безперешкодно його перетнули.

Водії мікроавтобусів, які наразі перебувають на митному посту, окрім особистих речей громадян, переміщують посилки на замовлення. Деякі з них відмовляються письмово декларувати переміщувані товари та подавати документи до митного контролю. Складено кілька карток відмов. Це унеможливлює перетин кордону на законних підставах.

Крім того, проблемою є відсутність необхідних документів для переміщення посилок у громадян. Так, наприклад,  відсутні переліки товарів, що переміщуються в посилках та відповідні митні декларації CN23.

В окремих водіїв є договори, укладені із поштовими операторами, проте наявні перевищення обмежень щодо переміщення продуктів харчування чи вартості товарів понад норми (визначені в ч. 1 ст. 374 МКУ).

Усім "перевізникам" було запропоновано задекларувати товари згідно з вимогами Митного Кодексу, а обмежені до переміщення товари - здати на склад митного органу. 

Поки що жоден із водіїв не погодився на законні умови перетину кордону. На жаль, перебування їх на митному посту ускладнює перетин кордону іншим категоріям громадян. Митниця, зі свого боку, підсилила зміни на Тисі додатковими працівниками, щоб мінімізувати незручності іншим громадянам".

Раніше стало відомо, що за дорученням гшолови Закарпатської ОДА Олексія Петрова на Закарпатті мобільні групи перевірятимуть на кордоні з Угорщиною посилки заробітчан.

31 травня 2020р.

Теги: перевізники, блокування

Коментарі

Віка 2020-05-31 / 17:43:47
Для Данко,кого яке діло,хто де працює,жаба тисне?тут тим що в Україні немає що робити,немає де робити,а ви розказуєте про заробітчан,дрбре що люди поїхали,привезли в сім,ї гроші,сім,ї не поспивалися і не вимерли від голоду,а понесли заробітчанські гроші в магазини,які ви понавідкривали,і несуть гроші в будматеріали щоб трохи підремонтувати хати собі,дуже не плачте і не завидуйте заробітчанам,от буде в Україні робота адекватна зарплата,ф люди вернуться самі

Кук 2020-05-31 / 14:58:39
Бики вонячі ко вас туда всіх накликав, чого перед кордоном я проїзд стороні люди стоять на дорозі? Чого поліція нештрафує? Це проїжжа частина! Пси ви сигаретні шо вам там пообіцяли ради того зоб ви робили безпорядок за межами кордону!
Позор!!! Бариго продажні неможуть порядк навести!
Смертна казнь в країні треба впорадити! Тодіб всі за правилами працювали!

Останньому 2020-05-31 / 13:35:06
Ок. Але з справжньою контрабандою він не бореться. Це простим людям не можна продукти купити за кордоном, ось це є порядок?

Отанньому 2020-05-31 / 13:25:31
А при чому тут голова ОДА, в тому що порядок на митниці хоче навести? Нормальний турист, який за свої гроші хоче приїхати в Україну, один раз спровбує і через той безпредєл що там роблять господарі бусиків, ніколи в нашу сторону й оком не погляне. Розмитнюйте товар і проїзжайте - нема проблем. Якщо ви перевозите посилки, оформляйтесь поштарями й також сплачуйте подоходний налог хоча би. Не будьте хитроzопими.

... 2020-05-31 / 13:07:45
Був головою ода мент, тепер кгбешник. Може досить на посади цивільних призначати кадрових офіцерів?

Понтій Пилат 2020-05-31 / 12:55:09
Не розумію чому все затягується! Так, народ знає репутацію митників яка сформувалась за багато років. Але зараз правда на боці держави. Жити цивілізовано це відповідальність і зобов‘язання. Тому платіть податки !!!

М1сцевий 2020-05-31 / 12:45:08
Вони чекають на громадський осуд. Ніякого хлопчики осуду не буде, позаяк ви є трутні для нашого суспільства. Ви прикриваєтесь допомогою заробітчанам, а по суті ви піджачки торгових воротил та базарних бариг. Податки треба платити. Але з того живуть усі, якби не так то тим хто блокує проїзд всього-навсього треба в паспорт покласти відповідну відмітку, щоб на КПП хоч пять років не міг попасти. Як миленький стане законопослушним.

Типу того 2020-05-31 / 12:42:11
Мені здається що спершу варто взятись за митників, і поки кожен не буде чистий, і його родичі не будуть обписані бентлі і картьєр доти звичайних людей ниж шо трогати. Ті з кого РЕАЛЬНО треба знімати і питати по повній, за них чому не возьмуться?? Коли вичистять і перестануть продавати ваканції от тоді й можна питати з простих людей.

Василь 2020-05-31 / 12:34:08
Блокування пункту пропуску є вже криминальним злочином! І треба реагувати на це відповідним чином, передбаченим статтями кримінального кодексу України. Небажання сплачувати податки, не є підставою для виправдання.

данко 2020-05-31 / 12:24:56
італія а як в посилках наркота і вірус най роблять дома зовсім народ забув свою землю слуги слугами після рабства раби воліли залишатися рабами свобода це порядок і відповідальність

НОВИНИ: Соціо

23:51
30 родин із прифронтової Харківщини оздоровилися та відпочили на Закарпатті за час дії програми "Турбота"
23:19
/ 1
Словаччина хоче відновити пасажирське залізничне сполучення із Ужгородом, яке припинилося 80 років тому
18:22
"Укрзалізниця" ще цьогоріч планує запустити потяг "Київ – Кошиці"
15:29
/ 6
Як "танець з бубном" за вітряки на Руні гудуть сільрада, лісівники та закарпатська влада
14:15
/ 1
Приватний поїзд "Прага – Чоп" сьогодні здійснив свій перший рейс
11:22
/ 3
Запис мого діда і сепаратне святкування Паски
11:11
/ 1
У Ракоші Вишківської громади попрощалися з полеглим Героєм Святославом Корнійчуком
20:19
/ 5
В Ужгороді на об'їзній депутати-"слуги" планують "роздерибанити" понад 1 га землі із заниженням вартості в 10 разів
21:59
/ 21
На Закарпатті було зроблено спробу дестабілізації шляхом перекриття доріг "через мобілізацію". Поліція звільнила проїзд
18:44
/ 36
Головою Ужгородського міськрайонного суду переобрано Віктора Данка
18:38
На війні поліг Віталій Петах зі Страбичова Мукачівської громади
02:00
/ 30
Комбат Руслан Каганець: "Без людей виграти цю війну неможливо. Ми не зробимо мільйон роботів із штучним інтелектом, які за нас воюватимуть"
00:32
/ 1
Відсьогодні на Закарпатті розпочалася нерестова заборона
21:48
Біля Солотвинського солерудника виявлено смітники, пластикові пляшки в карстових проваллях і забруднення потоку Глод
16:44
/ 3
В Ужгороді пойдуть чемпіонат України з велоспорту-МТБ та чемпіонат області
11:26
/ 4
На війні з росією поліг Ігор Сакало з Горінчова Хустського району
10:53
У лютому споживчі ціни на Закарпатті в цілому не зросли – статистика
11:15
"Щасливі діти" запускають новий цикл відновлювальних ретритів для мам із дітьми "Сила Карпат"
10:56
/ 6
В Усть-Чорній на Тячівщині попрощалися з полеглим Героєм Октавіаном Коненком
22:53
/ 3
У понеділок в Сваляві проведуть в останню дорогу полеглого 21-річного Героя Василя Томащука
22:20
/ 2
У Великій Копані попрощалися з Віталієм Чонкою, що загинув на Запоріжжі ще торік у червні
15:31
У лютому в порівнянні з торішнім груднем ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
14:57
Торік на Закарпатті прийняли в експлуатацію житла на 17,8% більше, ніж у 2022-му
14:10
/ 1
Кабмін перерозподілив освітню субвенцію на 2024 рік: місцеві бюджети Закарпаття втратили 2,4 млн грн
23:00
/ 3
На війні поліг ровесник Конституції України Василь Цьока з Крайникова Хустської громади
» Всі новини