Навесні до армії призвуть 410 юнаків з Закарпаття та до 20 офіцерів запасу (ВІДЕО)

Епідемія коронавірусу вплинула і на військовий призов. Весняний відбудеться в Україні у травні-липні (замість квітня-червня) 2020-го. Кожному юнакові зроблять ПЛР-тест на COVID-19 та дотримуватимуться усіх продиепідемічних заходів.

Навесні до армії призвуть 410 юнаків з Закарпаття та до 20 офіцерів запасу (ВІДЕО)

Призову підлягають юнаки 18-27 років, які не мають проблем зі здоров’ям (серйозних патологій) та права на звільнення або відстрочку.

Опісля отримання повісток передбачений медичний огляд, згодом – навчання та перерозподіл у частини. Термін служби – 18 місяців, для юнаків із вищою освітою (магістр чи спеціаліст) – 12. Під час весняного призову в області військкомати мають залучити 410 закарпатців.

Юрій ВЕЛИЧКАНИЧ, заступник військового комісара Закарпаття:

- Призов здійснюватимемо до Збройних сил України, Національної гвардії України, Державної прикордонної служби України та Державної спеціальної служби транспорту. До ЗСУ та інших формувань, окрім Нацгвардії, здійснюється призив і молоде поповнення направляють до навчальних центрів. Для ЗСУ це навчальний центр «Десна», також це навчальний центр у Старичах (Львівська обл), навчальний центр «Васильков» (Київщина), та навчальний центр у Миколаєві. Для ДПСУ – навчальний центр у Львівській області. Для ДССТ – до Чернігова. Після 3 місяців навчання згідно потреб комплектації відправляють до військових частин за екстериторіальним принципом. При призиві на строкову службу від відправленні від  збірного пункту до військової частини передбачена матеріальна одноразова компенсація – 4054 грн. 

Призов також відбуватиметься і серед офіцерів запасу. В усій Україні, згідно із наказом Міністра оборони, йдеться про 500 фахівців за 16 військово-обліковими спеціальностями. Для Закарпаття – це до 20 офіцерів запасу. Їх призначать слухачами курсів перепідготовки та підвищення кваліфікації при профільних вищих військових навчальних закладах. Строк навчання – 3 місяці, а згодом – перерозподіл у військові частини країни.

Андрій ЛУЩАКЕВИЧ, начальник відділу офіцерів запасу і кадрів Закарпатського обласного військового комісаріату:

- Призову підлягають особи віком до 43 років, які пройшли повний курс військової підготовки за програмою підготовки офіцерів запасу, закінчили кафедри військової підготовки, мають вищу освіту не нижче бакалавра, яким присвоєне первинне військове звання «молодший лейтенант», придатні за станом здоров’я та не проходили військову службу.

Підготовку призову офіцерів планується робити із 2 липня. Офіцерів буде призначено на посади слухачів курсів перепідготовки та підвищення кваліфікації при вищих військових навчальних закладах і військових навчальних підрозділах закладів вищої освіти для проходження обов’язкової підготовки протягом трьох місяців. Ідеться про такі навчальні заклади: Національна академія сухопутних військ Львова (фах – механізовані підрозділи, артилерійські та психологи для потреб ЗСУ). Також Національна академія сухопутних військ Одеси (фахівці тилових підрозділів). Військовий інститут телекомунікацій та інформатизації м. Києва (фахівці зв’язку). Ще Військовий інститут танкових військ Національного технічного університету «Харківська політехніка» (фахівці радіаційного, хімічного, бактеріологічного захисту)

Опісля 6 місяців строкової, офіцери запасу можуть заключити річний контракт на службу. Грошове забезпечення у офіцерів — від 13 500 грн, відповідно до займаної посади. Передбачені й інші виплати.

Андрій ЛУЩАКЕВИЧ, начальник відділу офіцерів запасу і кадрів Закарпатського обласного військового комісаріату:

- Ідеться ще про грошову допомогу на оздоровлення – 13 500 грн, раз у рік матеріальна допомога для вирішення соціальних питань. Щомісячна компенсація, передбачена для віднайому житла (1900 – 5700 грн).  У разі підписання контракту офіцером запасу йому виплачується також допомога – 17 600 грн. Також після 3 місяців курсів та направлення до військової частини отримує також грошову допомогу – 13 тисяч грн. Є також щорічна оплачувана відпстку протягом 30 діб. За громадянами, які призиваються на військову строкову службу за призовом, зберігається робоче місце із середньомісячною заробітною платою.

Важливо! Призвані на строкову службу юнаки та офіцери запасу участі в операції Об’єднаних сил залучатися не будуть. Згідно із законодавством, за порушення правил військового обліку, неявку за викликом до військового комісаріату без поважних причин призовники можуть притягатися до адміністративної та кримінальної відповідальності.

 

27 травня 2020р.

Теги: призов, армія, офіцер

НОВИНИ: Соціо

21:05
/ 9
У православних і греко-католиків України розпочався Великий піст. Вперше в історії – без греко-католиків Закарпаття
19:25
/ 9
Ужгородський депутат-військовий звинуватив Ужгородську міськраду, мера Андріїва та депутата-блогера Глаголу у "дроновій" брехні
14:45
В Ужгороді за тиждень народилося 26 малюків, у Мукачеві – 24
14:34
В Ужгороді у вівторок попрощаються із полеглим захисником Сергієм Шпонтаком
23:18
На Закарпатті збирають підписи під зверненням до міністра захисту довкілля проти забудови Карпат вітряками
21:36
Відкрито продаж квитків на перший рейс потяга RegioJet Чоп – Прага на 27 березня (ДЕТАЛІ)
18:08
/ 1
В Ужгороді попрощаються з полеглим Героєм Сергієм Нестеренком
10:37
/ 15
Закарпатський "військкомат" розповів про спробу самогубства, вчинену в Хустському РТЦК затриманим на кордоні "ухилянтом"
20:05
/ 1
У Вишківській громаді зустріли та провели в останню дорогу Героя з Яблунівки Василя Канюку
13:28
У Тячеві бюджетним коштом стерилізують, вакцинують і чипують безпритульних собак
02:33
/ 4
У Білках провели в останню дорогу полеглого Героя Юрія Пітру
23:23
На Закарпатті відзначать 85-ї річницю проголошення незалежності Карпатської України та 150-річчя від дня народження Августина Волошина
19:38
/ 8
Ужгородці вимагають від міської влади зберегти Липову алею. Триває збір підписів
17:42
/ 19
Військовослужбовець ЗСУ і депутат міськради повідомив, що влада Ужгорода не закупила жодного дрона
18:32
/ 26
Щоби відкрити аеропорт в Ужгороді треба сотні мільйонів доларів, які потрібні для армії – нардеп
16:17
На Тячівщині медики "швидкої" майже годину пішки добиралися до травмованого хлопчика-велофрістайліста
15:36
/ 1
В Ужгороді на Фединця - Баконія збільшили кількість платних паркомісць
09:54
/ 2
"Титановий" Стас з РТЦК та СП: "Гидко бачити чоловіків, які ховаються, замість захистити свою країну"
18:34
/ 6
У середу в Берегові поховають ексзаступницю мера і ексдепутатку міськради, військовослужбовицю ЗСУ Ольгу Бізілю, яка загинула в ДТП
15:43
/ 1
У Поляні попрощалися з полеглим Героєм Дмитром Куцкіром
21:48
/ 1
В Ужгороді попрощалися з полеглим захисником Олексієм Хотіним
21:25
/ 3
Нересницька громада на Закарпатті блокує евакуацію людей із прифронтових територій – "Схід SOS"
10:36
/ 2
В Ужгороді відбудуться громадські слухання щодо перейменування ряду вулиць і площі
15:01
/ 1
У понеділок в Ужгороді попрощаються з полеглим захисником Олексієм Хотіним
10:52
/ 1
У лікарні в Дніпрі від важких поранень, отриманих на початку березня, помер Юрій Пітра з Білок
» Всі новини