Розкрадати Ужгород Ратушнякові допомогав головний бютівець Закарпатської облради Сербайло?!

Ужгород був шокований тією "спритністю", з якою місто позбулося одного зі своїх візуальних символів – старої аптеки (перша згадка - у 1682 році), розташованої на розі вулиці Корзо і площі Театральної в самісінькому центрі древнього міста. Це не залишило байдужим нікого, інша річ, що більшість городян просто не здогадувалися про суть того, що відбулося, думаючи, що першу аптеку всього лиш тимчасово закрили на ремонт.
Насправді все значно гірше: ще одна неповторна частинка древнього міста лягла в широку приватну кишеню.

Розкрадати Ужгород Ратушнякові допомогав головний бютівець Закарпатської облради Сербайло?!

В чию?

Ужгород уже майже не задається цим питанням. Якщо тільки десь в центрі починається ремонт, вікна міняються на пластикові з вакуумними склопакетами, ужгородці вже знають: "То Рата… Це Ратушнячка викупила…"

Джерело раптово зрослої купівельної активності сімейства Ратушняків теж уже давно не є секретом: земля. За два останні роки в Ужгороді землі "продано" стільки, що усі попередні влади разом узяті можуть позаздрити. Інша річ, що міська скарбниця отримує з цього жалюгідні мідяки, тоді як мільйони (!) доларів осідають у кишені головного чиновника міста. Ланцюг корупції тягнеться і тягнеться: "дерибан" землі дає гроші, які "вкладаються" потім у "дерибан" міської нерухомості. Аптека №1 стала лише однією з багатьох його ланок. Втім, ланкою показовою, через яку можна збагнути усю злочинну сутність нинішньої ужгородської влади.

Загалом не піддається логіці, за якою такою нагальною необхідністю місто мало позбутися такого необхідного ужгородцям аптечного закладу, а заодно – і одного із найкращих комунальних приміщень.

Все починає бути зрозумілим, коли дізнаєшся, що принаймні два члена "народної" команди ужгородського мера Ратушняка – його перший заступник Володимир Бобков і очільник фракції "Народна" в облраді Михайло Сятиня – є підприємцями на "ниві" торгівлі ліками. Саме тому "прибрати" з ринку своїх основних конкурентів – комунальні аптеки, які завдяки ряду бюджетних пільг мали змогу продавати ліки за відносно невисокими цінами – для них "свята справа". Комунальне підприємство "Аптека", створене "народною" владою ( і очолене, до речі, людиною з тим же прізвищем Сятиня), часу не гаяло. І вже нині, після того, як не контрольований ніким і нічим "народний" апетит зріс до абсурдних меж, "прихватизаційні" горизонти замаячили і перед соціальною аптекою №130, яка постачала справді дешевими ліками соціально незахищені верстви населення Ужгорода. Не важко здогадатися, що в перспективі її просторе приміщення ляже в ту саму бездонну кишеню, а бізнес панів Бобкова й Сятині позбудеться одного із найдієвіших конкурентів.

Тобто, "народно"-командний інтерес тут взаємний: нищенням мережі комунальних аптек одні члени "народної" владної команди позбуваються конкуренції, тоді як вождь як трофей здобуває головне –

напівдармову нерухомість.

Напівдармову, це, загалом, м’яко сказано. Як повідомила на нещодавній прес-конференції Олена Литвин, завідувачка аптеки №1, це приміщення в центрі міста було оцінене всього в 69 тисяч гривень.

Не дивно, що на такий ласий і дешевий "шмат" комунального майна знайшлося чимало бажаючих. Але не для того все це затівалося, аби процес пройшов неконтрольовано, а чудове приміщення попало у "випадкові" руки.

Не важко здогадатися, що на "проголошений" владою аукціон потрапив лише один претендент, який згодом і став власником зазначеного приміщення – відоме в місті "горілчане" підприємство "Сільвер". Спитайте в Ужгороді будь-якого дітвака, і він скаже вам, що його власником є сам ужгородський мер.

Інших бажаючих до конкурсу просто не допустили. Не силою, звичайно. Їх просто позбавили можливості дізнатися про сам факт проведення аукціону: відповідне оголошення було надруковане в спецвипуску комунальної газети "Ужгород", з якого реально світ побачило всього кілька потрібних для "звіту" газетних примірників. Формальну причину для друку позачергового випуску "Ужгорода" шукали не довго: замовником спецвипуску виступило знову ж таки створене цією ж владою і їй же підпорядковане комунальне підприємство "Ужтепло", якому "зовсім випадково" саме в цей момент забаглося оприлюднити в пресі списки своїх боржників.

Що найцікавіше, забирати потрібні примірники газети з друкарні, як свідчать працівники видавництва, приїхала абсолютно несподівана особа – заступник керівника обласного БЮТу, очільник БЮТівської фракції в облраді Андрій Сербайло власною персоною.

Той, що з усіх публічних трибун виступає палким поборником прозорості усіх приватизаційних процесів, що відбуваються в області, і чия фракція в Ужгородській міськраді разом з "народниками" Ратушняка "засвітилася" в найцинічниших оборудках з "дерибаном" ужгородської землі.

"Влада – земля – гроші – нерухомість – ще більші гроші…" Корупційна логіка самозбагачення запущена ужгородською владою на повну, так би мовити, котушку. Влада багатіє, а місто Ужгород все більше і більше впадає у злидні. Здавалося б, кримінальна "лафа" мала би десь і урватися. Але самі ужгородці наразі мовчать, а ужгородський мер поїхав до столиці стелитися під нову владу, здобувати нову, бютівську "кришу" над своїми вже зробленими і ще лише запланованим злочинним оборудкам. В обмін на милість Юлії Володимирівни він, не важко здогадатися, обіцяє те, що і без того робив з величезним задоволенням виходячи зі свого патологічного прагнення посісти головне крісло області – "мочити" Балогу. Точно так, як колись "мочив" усіх інших попередніх керівників Закарпаття.

І імідж борця за справедливість "відшліфовується", і увага людей від земельно-аптечних криміналів відволікається…

Галина Кертиця, "Глас народа", UA-Reporter
27 березня 2008р.

Теги:

Коментарі

романЕЦ 2008-04-02 / 22:38:00
На Репортері було повідомлення, що сайт "розбомбили", атакуючи щосекундно більше мільйона сигналів -користувачів. Звичайно, що таку атаку, організувати силами інтернет-користувачів не можливо. Напевне ці розрушаючі сигнали виходили із якоїсь генератор-установки (або щось подібного), котра і похоронила Репортер. А жаль, що СБУ не фуриче !

Атар 2008-04-02 / 20:11:00
У кого-нибудь вообще есть какие-нибудь обоснованные умовыводы по поводу того, что это было и кто это был?

Адмін 2008-04-02 / 19:28:00
Полковник, ви не бачили того, що бачили всі? "Закарпаття online" протягом кількох днів "лежав" точно так, як і ваш "конкуруючий" сайт. Якщо у вас дві ліві руки, і ви не можете справитися з проблемою, то чого чіплятися до інших?

Полковник 2008-04-02 / 19:22:00
Адмін 02/04/2008 18:34.Оооооочень підозріло, що zakarpattya.net.ua і Мукачево нет спокійно преспокійно, працюють, а конкуруючий сайт давлять.

Адмін 2008-04-02 / 18:34:00
Те саме, що було і з сайтом "Закарпаття online" і з рядом інших закарпатських ресурсів: хтось пробував його "завалити". Ми просто швидше з цього вийшли.

Рита 2008-04-02 / 18:31:00
Кто знает, что случилось с сайтом www.ua-reporter.com с вашего региона?

! 2008-04-02 / 09:25:00
Статті проти Сербайла пише Кузмінська - за гроші балоги !

І.І. 2008-04-02 / 08:57:00
Статті проти Сербайла пише Кузмінська!

Шоні 2008-03-28 / 13:04:00
Та правда, носити за ратою газети, то не найвищий політ

вася 2008-03-28 / 12:49:00
Да, Андрюша, низько ти впав: обслуговувати рату - це вже нижче плінтуса

журналюга 2008-03-28 / 09:21:00
Балоган інд корпорейшен зі шкури вилазить, щоб хоть чим небудь компроментувати БЮТ, але все марно і марно. Уже пянчушку Мартина підключили,котрий красується на всіх пробалоговських ЗМУ- не помагає, а тепер взялись виносити на світ божий і множити анонімки, якою по суті є ця стаття. Раджу вам не старатись, ваша праця приносить тільки зворотній результат. Закарпаття уже зрозуміло: хто такий балоган і яку загрозу він несе для нашого краю.

Адміну і Редактору сайту потрібно бути більш розбірливим і не перетворюватись, вибачте у помойний ящик сплетень і анонімок.

Суддя 2008-03-27 / 22:14:00
Чтоб они здохли и каждый день помнили,что им желают,а те кто поддерживают воров знали,что они в очереди.Кто попробует опротестовать знайте сработает защита ,а пожелания перейдувт на вас иблизких.Обязан предупредить.

Українець 2008-03-27 / 17:23:00
"Статтю" передруковано з "Глас народа" - Ua-reporter. Тобто написати її міг хто завгодно. В її правдивість абсолютно не вірю.


Навіть, якщо б Сербайло був причетним, в чому сумніваюсь, але, щоб особисто приїжджав за газетами...:))) Коли вже щось придумувати, то щось бульш реальне. Видно у автора фантазія слабенька.

модератор 2008-03-27 / 15:48:00
(прошу вибачення, допустив помилку)Макс . Правила прості:

1) Адмін завжди прав, запамятай, це основне правило;

2)не можна досить жорстко (мягко деколи допускається, що правда, то правда) критикувати владу, Балогів та їх комерційні фірми

3) нічого поганого не говорити про власника сайту, що охоплює п 2).

4) заохочується критика, та ні, не критика, а мочилово БЮТу, Тимошенко і всії її отприсків

5)Не згідний з п.п 2-4, читай п.1.

Адмін 2008-03-27 / 15:43:00
Для вас було б достатньо не порушувати загальноприйняті моральні принципи і закони України.

Макс 2008-03-27 / 15:24:00
адміну: а де можна ознайомитися з правилами поведінки в рубриці коментарів?

orange 2008-03-27 / 14:59:00
Це ти так факти навів?:-)

чесна людина 2008-03-27 / 14:50:00
orange Розумію, чесноти зараз не в ціні.

orange 2008-03-27 / 14:19:00
Правильно видалили. У тебе, "чесна людина", є факти на підтвердження своїх глупих звинувачень на адресу сайту? Я б на їх иісці тобі взагалі доступ на сайт заборонив. Вони ще дуже добрі

чесна людина 2008-03-27 / 13:41:00
Читайте коментар за адресою : http://www.ua-reporter.com/glas/541/

НОВИНИ: Кримінал

18:35
У Полянській громаді безпідставно віднесли до земель сільськогосподарського призначення 92 га земель лісового фонду. Справа в суді
17:56
/ 1
У Великому Бичкові патрульний поліцейський на бусі смертельно травмував велосипедиста
17:25
/ 1
За службову недбалість під час ремонту лікарні в Перечині інженеру з технагляду повідомили про підозру
16:55
Ужгородець, який до смерті побив співмешканця матері, з яким пиячив, перебуватиме під вартою без права на заставу
19:01
/ 1
За сприяння поліції Закарпаття вилучено ввезеного з ЄС кокаїну на $250 тисяч
22:07
На Тячівщині затримали прикордонника за сприяння контрабанді сигарет
11:25
/ 2
"Схеми" детально розповіли про апартаменти родини очільника Антимонопольного комітету Кириленка в преміальному ЖК Residents Park в Ужгороді
22:31
Біля Мукачева "безправний" і п'яний водій тікав від патрульних та наїхав на поліцейське авто
18:11
У горах на Рахівщині виявили трьох виснажених втікачів до Румунії з Житомирщини
12:55
/ 1
У Міжгір'ї "на гарячому" затримали двох наркоторговців
12:47
/ 1
Свалявчанка на Lexus-і смертельно травмувала пенсіонера, що переходив вулицю
16:20
/ 2
У Виноградові посеред дня 33-річний раніше судимий чоловік поранив з "травмата" 28-річного містянина
10:46
/ 1
На Закарпатті по відео свідка водійку "Тесли" оштрафували за порушення на "зебрі"
21:54
/ 2
У Мукачеві 19-річна донька вбила ножем у шию свого 52-річного батька
21:13
На Закарпатті біля кордону з Румунією затримали двох псевдоволонтерів-"ухилянтів" та їх провідника
18:31
/ 2
Мукачівцеві, який готував до збуту 250 доз наркотиків, суд призначив домашній арешт
20:39
"Мерседес Спрінтер" неподалік села Карпати на Мукачівщині "перекинув" п'яний водій попутної "Шкоди Октавія"
20:19
/ 1
У Горонді на Мукачівщині 20-річний молодик сокирою вбив свого 24-річного односельця
18:19
/ 1
Підприємство з Дніпропетровщини через суд змусили відшкодувати 560 тис. грн завищеної ціни газу для опалення закладів освіти Мукачівщини
11:36
/ 3
Справу депутатів з Хуста і підрядника, які вкрали на ремонті опалення шкіл в Ужгороді 6,4 млн грн, передано до суду
10:55
В Ужгороді затримали організатора переправлення "ухилянтів" через кордон
17:20
У Мукачеві затримали жінку, яка намагалась вкрасти техніку в магазині
13:55
На Закарпатті судитимуть власника мережі магазинів за незаконний обіг електронних сигарет
22:49
/ 2
В Іршаві чоловіка затримали на продажі гранат
21:45
У Мукачеві рекордно п'яного "безправного" водія, що наїхав на клумбу, оштрафували на 50 тис. грн
» Всі новини