Про це в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна" заявив народний депутат Микита Потураєв.
"Згідно з даними по HoReCa (готелі, ресторани, кафе/кейтеринг - ред.) до карантину у нас було 30 тисяч закладів громадського харчування в Україні: від маленького кафе/бару до великого ресторану.
12 тис з цих 30 - ліквідовані. Не в сенсі "закрилися на карантин", а в сенсі "ліквідовувалися як підприємства", - заявив Потураєв.
Він допускає, що це може бути пов'язано з проваленим першим голосуванням за "антикризовий бюджет", оскільки в тому пакеті, який був пов'язаний з бюджетом, було відповідне законодавче підґрунтя для запуску процедури форс-мажору.
"Так що люди могли закритися, бо вони не в змозі виконувати свої зобов'язання по оренді", - додав нардеп.
За словами Потураєва, частина з ліквідованих підприємств можуть повернутися до своєї діяльності після закінчення карантину: "Можливо, хтось із цих 12 тисяч ліквідованих підприємств повернеться, але ми не знаємо скількиі, і це проблема".
Нагадуємо:
У опублікованому законі про Держбюджет-2020 знову змінили текст щодо звільнення від сплати оренди для підприємців, які через карантин не можуть користуватися майном.
Генек 2020-05-04 / 00:06:14
Можливо, хтось із цих 12 млн мігрантів-заробітчан повернеться, але ми не знаємо скільки, і це проблема".
сорри 2020-05-03 / 18:55:43
Біда :(