Із загального обсягу виробництва культур зернових та зернобобових 2831,1 тис.ц (72,3% загального обсягу) становить кукурудза на зерно, 929,8 тис.ц (23,7%) пшениця, 81,1 тис.ц (2,1%) – ячмінь. У порівняні із 2018р. обсяг виробництва пшениці зріс на 9,8%, кукурудзи на зерно – на 4,1%. Водночас зменшено на 14,1% обсяг виробництва ячменю.
Середня урожайність культур зернових та зернобобових в цілому по Закарпатській області склала 47,1 ц з 1 га, що на 9,5% більше, ніж у 2018р.
За 2019 рік виробництво картоплі в області становило 4946,8 тис.ц, що на 6,6% менше, ніж у 2018 році. Урожайність картоплі з 1 га зібраної площі зменшилась на 2,8% і становила 154,3 ц з 1 га. Впродовж 2019р. господарствами усіх категорій було вироблено 2709,9 тис.ц овочів, що на 4,4% менше, ніж у 2018р., плодоягідних культур 1329,7 тис.ц – на 25,8% менше 2018р.