На споживчому ринку області у березні 2020р. порівняно з лютим ціни на продукти харчування збільшились на 0,4%. Найбільше подорожчали фрукти – на 4,5% та масло – на 2,7%. Водночас, на 6,3% подешевшали яйця, олія соняшникова – на 2,6%, сир і м’який сир (творог) – на 0,5%, м’ясо та м’ясопродукти – на 0,4%.
За січень–березень 2020р. порівняно з груднем 2019р. індекс споживчих цін по області на продукти харчування склав 101,1%.
За зазначений період зросли ціни на масло – на 4,0%, макаронні вироби – на 3,2%, сир і м’який сир (творог) – на 2,8%.
Суттєвого підвищення зазнали ціни на овочі на 11,0%. У цілому у січні–березні 2020р. підвищення цін на окремі овочі було досить суттєвим, зокрема, огірки зросли у ціні на 67,8%, перець солодкий – на 22,0%, цибуля ріпчаста – на 21,2%, помідори – на 11,6%, гриби – на 11,4%.
Крім того, відбулося зростання цін на фрукти на 5,5%. Найбільше подорожчали ягоди (свіжі, охолоджені, заморожені) – на 23,4%, лимони – на 20,9%, яблука – на 5,3%.
Поряд з тим, спостерігалося зменшення ціни на м’ясо та м’ясопродукти на 1,5%. Зокрема, птиця подешевшала – на 10,6%, свинина – на 1,5%.
Зафіксовано зниження ціни на яйця на 27,7% та цукор – на 3,4%, повідомили Закарпаття онлайн у ГУ статистики в Закарпатській області.
Степан Крук 2020-04-22 / 17:36:14
Ну й шо? А при Порошенкови цибуля була дорога!