Протокол засідання регіональної комісії ТЕБ та НС не містить ЗАБОРОНИ виходити з помешкань

Сьогодні, 10 квітня 2020 року, в Закарпатській обласній державній адміністрації під головуванням в.о. голови Закарпатської ОДА Олексія Гетманенка відбулося засідання регіональної комісії ТЕБ та НС.

Протокол засідання регіональної комісії ТЕБ та НС не містить ЗАБОРОНИ виходити з помешкань

На відміну від заяви Закарпатської ОДА, сам текст протоколу не містить прямої заборони закарпатцям виходити зі своїх помешкань у вказаний проміжок часу.

Що, однак, на думку редакції порталу, не применшує загрози, яку несе з собою пандемія нового коронавірусу, яка вимагає від всіх громадян України, і мешканців Закарпатської області, максимальної самоорганізації і необхідності дотримуватися запроваджених Кабінетом міністрів України умов карантину, ігнорування яких загрожує серйозними штрафами.

У цьому контексті Закарпаття онлайн публікує текст ПРОТОКОЛу № 4 планового засідання регіональної комісії у тій частині, в якій його оприлюднено на офіційному сайті Закарпатської ОДА, та скріншоти цього документа.

 

 3. Враховуючи особливий ризик інфікування коронавірусною інфекцією COVID-19 у вихідні та святкові дні: 

3.1. Рекомендувати райдержадміністраціям, міськвиконкомам, об’єднаним територіальним громадам з урахуванням статей 29, 30, 32 Закону України „Про захист населення від інфекційних хвороб” і постанови Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 р. № 211 „Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19” запровадити відповідно до законодавства додаткові обмежувальні протиепідемічні заходи на період карантину, шляхом виконання додаткових профілактичних немедикаментозних заходів, під час вихідних та святкових днів, серед яких: 
- обмежити пересування та перебування громадян в громадських місцях;
 - без особливої потреби, утриматися від перебування у громадських місцях;
 - не виходити на вулиці населених пунктів;
 - утриматися від використання власних транспортних засобів; 
- утриматися від переміщення між населеними пунктами;
 - без особливої потреби, утриматися від відвідування аптек, продовольчих магазинів, автомобільних заправних станцій, тощо.

 Термін: у період вихідних (святкових) днів (з 13 год. 00 хв. суботи до 6 год. 00 хв. першого робочого дня після вихідних (святкових) днів 

 4. Райдержадміністраціям, міськвиконкомам: 

4.1. На підставі зведеного переліку об’єктів критичної інфраструктури, сформувати та подати на затвердження місцевих комісій з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій детальний перелік об’єктів критичної інфраструктури діяльність яких є критично необхідною і не може бути обмеженою в умовах карантину.

 5. Керівникам підприємств, установ, закладів та організацій всіх форм власності: 
5.1. Забезпечити безперебійну/стабільну роботу об’єктів критичної інфраструктури діяльність яких є критично необхідною і не може бути обмеженою в умовах карантину.

 6. Головному управлінню Національної поліції у Закарпатській області, управлінню патрульної поліції в Закарпатській області, військовій частині 3002 Національної гвардії України: 
6.1. Забезпечити безперешкодне пересування на роботу та з роботи осіб, які працюють на об’єктах критичної інфраструктури діяльність яких є критично необхідною і не може бути обмеженою в умовах карантину.
 6.2. Під час здійснення охорони громадського порядку та патрулювання територій населених пунктів забезпечити проведення активної роз’яснювальної роботи та рекомендувати громадянам дотримуватися вищенаведених рекомендаційних профілактичних заходів. 
 7. Контроль за виконанням рішення регіональної комісії з даного питання покласти на департамент інфраструктури, розвитку і утримання мережі автомобільних доріг загального користування місцевого значення та житлово-комунального господарства облдержадміністрації (Едуарда МАЛЯРА) та головне управління Національної поліції у Закарпатській області (Олександр Шляховський).

Закон України “Про основні засади забезпечення кібербезпеки України”
 Ст. 1, п.16 критично важливі об’єкти інфраструктури (далі - об’єкти критичної інфраструктури) - підприємства, установи та організації незалежно від форми власності, діяльність яких безпосередньо пов’язана з технологічними процесами та/або наданням послуг, що мають велике значення для економіки та промисловості, функціонування суспільства та безпеки населення, виведення з ладу або порушення функціонування яких може справити негативний вплив на стан національної безпеки і оборони України, навколишнього природного середовища, заподіяти майнову шкоду та/або становити загрозу для життя і здоров’я людей.

10 квітня 2020р.

Теги: коронавірус, COVID-19, карантин

Коментарі

До Просто так... 2020-04-11 / 09:50:22
Підтримую. Зараз у владі люди не грамотні і не компетентні у питаннях держуправління! яка у них освіта? Вони не розуміють який документ що робить, хто його може видавати і т.п. Цьому пеціально вчать. А як про це можуть знати фотографи Бе-команди? Що попередній майстер пончиків і тістечок щось розумівся у держуправлінні? Не залежно від кольору влади на таких посадах як і на інших мають працювати спеціалісти з відповідною освітою. А у нас мода - прийшов новий керівник і вигнав попередників не дивлячись хто і що вони. Прикладів таких дуже багато. І як результат такі нікчеми не вміють написати грамотного документа!

Чтт 2020-04-11 / 09:18:28
А перед тим хто був? Інтелігенти, білі комірці? Серед випускників і викладачів професійно-технічних училищ багато достойних людей а серед сьогоднішніх випускників вишів багато бикоти. Не ображай баранів.

читач 2020-04-11 / 08:21:57
У владу ЗАЙШЛО СТАДО БАРАНІВ (ПТУшники,Соросятники з дипломами курсів,фотографи)і всякий непотріб на яких впала корона депутата, дякуючи клоуну Зелі,якому парувала б роль у фільмі "Иван Васильевич меняет професию" замість Крамарова!!!

Майк 2020-04-11 / 07:57:16
Чому не написали "ЗАБОРОНЕНО" виходити?! Вийшов на вулицю заламали руки ноги, впаяли 17000 штрафа і відвезли додому. Вийшов вдруге 32000! І все ні кроку з дому ні за яких обставин(прості громадяни, комерційні і тд. всіх). А то рекомендації вводять! Подиветесь всі будуть і далі шлятися і забють на рекомендації!

до-ВСІХ 2020-04-11 / 06:03:01
Рішення ОДА НОРАМАЛЬНЕ-ПІДТРИМУЮ!Люди -СИДІТЬ ДОМА!І Не Треба Вишукувати в Рішенніе ШОСЬ-ТО..Люди-Шануймося і БЕРЕЖІМОСЯ Всі,таБЕРЕЖІМО Наших ШАНОВНИХ МЕДИКІВ!Ще РАЗ-СИДІТЬ ДОМА!Дай Бог!

ЩУР 2020-04-11 / 00:51:27
Міжгіря в Украіні померают лікарі,відсутність грошей для закупівлі елементарного захисту наших Героів ,а зеля деребанить таможню бувший міністер фінансів доповів йому про це авін його звільнив за три тижні це достовірна інформація від депутата ВР Лунченка,я зрозумів що це ворюги і підтримував Порошенка .Хотіли звільнити голову району но це вних невдалося,а наш депутат ВР здувся .

читач 2020-04-10 / 22:33:05
підтримую вас закон

закон 2020-04-10 / 22:06:25
шановні виборці, які обирали зелю і не могли мати гадку , що так далеко будуть порушуватись всі конституційні права і свободи , громадян нашого краю , а з цим і українців . До влади прийшли особи , які не розуміються ні в чьому і в певний час будуть відповідати за перевищенння влади але це буде завтра , а воно буде точно , думайте придурки у владі.

Просто так... 2020-04-10 / 20:56:59
За ст.44-3, КУпАП, відповідальність настає, за невиконання рішення органу виконавчої влади. Протокол засідання в якому брало участ 34 присутніх, таким документрм, бути не може. Це стенограма, а рішенням може бути розпорядження, або наказ керівника/заступника ОДА.
Або робіть по закону, або не робіть взагалі. Напіаміри результату не дають. Не можна бути трішки вагітним...

Адмін 2020-04-10 / 20:36:08
Майку
Як мінімум є карантинні обмеження від Кабміну, невиконання яких карається штрафом до 17 тис грн.
А в цьому випадку все залежить швидше від самосвідомості і самодисциплінованості громадян.

Майк 2020-04-10 / 20:13:27
Я так зрозумів це означає що нічого не заборонено.

НОВИНИ: Надзвичайні ситуації

14:52
/ 2
У Білках від незачиненої "буржуйки" в "ремонтному" гаражі загорівся мікроавтобус
11:32
В Ужгороді пожежні врятували від вогню будинок
13:00
У Сокирниці на Хустщині в Тисі виявили потопельника
23:23
У Мукачеві горіла закинута будівля колишньої тютюнової фабрики
11:30
У понеділок в Бобовищі на Мукачівщині вигорів гараж, а в Мукачеві – саманна "конюшня"
11:17
У Дюлі на Берегівщині горів будинок
11:49
За вихідні на Закарпатті ліквідували 7 загорань сухостою і сміття, в Нижніх Воротах врятували аптеку
10:53
У Богдані згорів будинок, у якому приймав ванну чоловік, що наглядав за власністю сусіда-заробітчанина
19:11
У Перечині вигорів цех готової продукції деревообробного підприємства
17:37
/ 1
У "наркоп'яному" зіткненні вантажівки та легковика в Заріччі одна людина загинула, ще двоє травмовані – офіційно
11:47
У Заріччі Хустського району зіткнулися легковик і вантажівка, є постраждалі
10:47
У Тересві на Тячівщині під час спалювання сміття отримали сильні опіки двоє працівників підприємства
10:39
У Липовці Хустської громади вигорів покинутий будинок біля лісу
16:53
Між Стеблівкою та Сокирницею на Хустщині Chery Amulet на швидкості врізався в дерево на узбіччі
16:41
На пожежі дачі в ужгородських Горянах отримав опіки рук 35-річний господар
16:27
/ 22
З'явилося відео з салону Audi Q5 безпосередньо перед смертельною ДТП на Слов'янській набережній в Ужгороді
14:52
У пожежі в житловому будинку в Берегові загинуло 19 котів, ще 40 врятували
11:58
У Білках горіла надвірна споруда, будинок поруч врятували
11:52
На Рахівщині відшукали заблукалого туриста, що заблукав на Говерлі. Пошуки його друга тривають
10:58
/ 4
В Ужгороді опівночі група молодиків на Audi на швидкості влетіла в дерева: двоє загинули на місці, ще троє – в реанімації
17:36
У Синевирі цілу ніч шукали 10-річного хлопчика, що втік після сварки з матір'ю
12:32
У Ясіні вогонь з надвірної споруди перекинувся на сусідську дровітню
11:43
/ 3
У Рахові жінка хотіла прийняти ванну, а загорівся будинок
22:28
У Лазах Тячівської громади через пожежу в мансарді прибудованого гаража вигорів також дах будинку
11:19
/ 2
Житель Нижніх Воріт втопився, долаючи Латорицю вбрід до свого будинку
» Всі новини