Закарпатські депутати звернулися до центральної влади щодо додаткових заходів із підтримки платників податків на час карантину

Звернення щодо додаткових заходів із підтримки платників податків на період запровадження карантину прийнято депутатами облради на минулій позачерговій сесії. Його скерували до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України.

Закарпатські депутати звернулися до центральної влади щодо додаткових заходів із підтримки платників податків на час карантину

У документі зазначається, що у зв’язку з надзвичайною ситуацією, пов’язаною з можливим виникненням  коронавірусної епідемії в Україні, уряд запровадив карантинні заходи.

Поширення захворювання, в першу чергу, призведе до зниження економічної активності в країні та світі, зупинення роботи деяких суб’єктів господарювання, що викликане відсутністю організаційних або технічних умов, необхідних для здійснення господарської діяльності, у зв’язку із  обставинами невідворотної сили. Таким чином, виникає гостра необхідність із боку держави у підтримці платників податків на цей період.

Так, 17 березня Верховною Радою  прийнято Закон України щодо підтримки платників податків на період здійснення заходів із запобігання виникнення і поширення короновірусної хвороби, який надає бізнесу низку преференцій. Також внесено зміни і до низки інших   законодавчих актів. Однак, депутати облради, позитивно оцінюючи намагання органів центральної влади підтримати нині суб’єктів господарювання, вважають, що перелік заходів є недостатнім. Тому «суб’єктів господарювання, які підпадають під обмежувальні заходи, але продовжують виплачувати зарплату співробітникам, треба звільнити від сплати ПДФО та ЄСВ», – наголошується у зверненні та додається, що необхідно також вжити заходів щодо запровадження кредитних канікул для суб’єктів господарювання, що призупиняють свою діяльність на цей період, та утриматися від відключення електро- та газопостачання всіх категорій споживачів  і  нарахування відповідних санкцій за несвоєчасну оплату наданих послуг.

Йдеться у зверненні і про те, що «з розумінням ставлячись до максимально можливого обмеження невимушених соціальних зв’язків, ми вважаємо неправильною тотальну транспортну блокаду країни. Шкода від такого рішення суттєво більша за користь, оскільки повністю паралізує економічну діяльність і позбавляє домогосподарства, бізнес, територіальні громади та державу засобів для протидії пандемії – для цього потрібні кошти і товари, роботи і послуги, заробити / виробити /  і надати які в таких умовах неможливо».

З огляду на це, депутати облради пропонують негайно скористатися досвідом європейських країни, які відмовляються від повної транспортної блокади, натомість, запроваджуючи ряд обмежувальних заходів. Відтак доцільно щонайменше встановити виключення, аналогічні передбаченим для АТ «Укрзалізниця» – дозволити виконання рейсів за окремими погодженнями із суб’єктами владних повноважень, повідомили Закарпаття онлайн у пресслужбі Закарпатської облради.

30 березня 2020р.

Теги: депутати, платники, карантин

НОВИНИ: Надзвичайні ситуації

10:03
У Мукачеві в готелі загорівся матрац в номері
17:31
На ужгородській об'їзній водійка Subaru вилетіла через бордюр на газон і збила дорожній знак
11:29
По дорозі між Сімером і Ворочовом Перечинської громади згорів Mercedes, що їхав на ремонт (РОЗШИРЕНО)
11:01
У середу у Ясіні на Рахівщині горіла "дев'ятка", а у Ворочові на Ужгородщині – Mercedes
10:43
На пожежі в Нижніх Воротах на Мукачівщині отримала опіки власниця будинку
10:34
Уночі в Чопській міській лікарні вигоріла надвірна споруда
11:37
У Буштині, поки власники спали, загорілася надвірна споруда з 2 тоннами сіна
16:57
У Синевирі на Хустщині вигорів мансардний поверх дерев'яного будинку
10:58
На Ужгородщині бобри норами пошкодили дамбу Латориці
11:22
У Буштині вогонь з підпаленого сухостою ледь не перекинувся на житлові будинки
11:09
В Ужгороді через саморобну піч горіла споруда, пристосована під житло
10:48
У пожежі в літній кухні у Вишкові загинув 68-річний чоловік
11:08
Спалюючи сміття на кладовищі, ужгородець спалив розташовану поруч надвірну споруду з сіном
21:56
Неподалік села Карпати внаслідок ДТП перекинувся Mercedes Sprinter
11:52
/ 2
Біля Горінчова на Хустщині Skoda вилетіла в кювет і перекинулася. Водій загинув, пасажирка травмована
10:26
У Синевирській Поляні горіла дровітня, від вогню довелося рятувати два будинки поруч
11:17
У Руському Полі на Тячівщині гасили пожежу в надвірній споруді
10:56
В Ужгороді горіло в місці "щільної забудови" на Гранітній
15:47
/ 1
43-річний житель Рахова з необережності впав з моста у річку і загинув (РОЗШИРЕНО)
14:15
/ 1
На Закарпатті в Тисі виявили тіло 22-го потопельника-"ухилянта" – 33-річного харків’янина
12:36
/ 13
Закарпатський ОТЦК: "ухилянт-суїцидник" Хабаров лише незначно "подряпав" руки, подряпини на обличчі "симулював", а при ньому знайшли транквілізатор
11:22
У Рахові вночі на неділю чоловік впав у Тису і втопився
10:47
В Ужгороді горіла квартира багатоповерхівки
13:41
У Руській Мокрій на Тячівщині Ford злетів у річку, загинули водій та пасажир
11:36
У Текові Королівської громади врятували будинок, в якому загорівся дах
» Всі новини