На виїзному засіданні колегії МВС України Луценко вручив начальнику закарпатської міліції подяку від Тимошенко за вагомі результати в роботі

Сьогодні, 22 березня, на базі УМВС України у Вінницькій області відбулось виїзне засідання колегії МВС України під головуванням Міністра внутрішніх справ України Юрія Луценка, де були проаналізовані результати діяльності міліції та сфокусовано подальші зусилля правоохоронців на п’яти основних пріоритетах : забезпечення прав та свобод людини, підвищення рівня безпеки дорожнього руху, боротьба з організованою злочинністю, корупцією, хабарництвом, іншими злочинами у сфері службової діяльності; протидія наркоманії, нелегальній міграції та торгівлі людьми.

На виїзному засіданні колегії  МВС України Луценко вручив начальнику закарпатської міліції подяку від Тимошенко за вагомі результати в роботі

Озвучені Міністром акценти в роботі МВС, викликані реаліями часу та масштабними демократичними перетвореннями в суспільному житті країни.
У зібранні взяли участь члени колегії МВС, керівники структурних підрозділів та начальники обласних управлінь міліції. Юрій Луценко зазначив, що для зняття старих пострадянських нашарувань в роботі МВС та переводу роботи міліції на сучасні стандарти за погодженням з Прем’єр-міністром України затверджено нову структуру центрального апарату МВС. Відповідно до неї створено один, ліквідовано два, реорганізовано 8 структурних підрозділів міністерства, скорочено 4 посади заступників Міністра, заміщено 270 керівних посад УМВС, ГУМВС, номенклатури міністерства. Великі надії у боротьбі зі злочинами, пов’язаними з сексуальною експлуатацією неповнолітніх, покладаються керівництвом МВС на новостворений підрозділ по боротьбі з кіберзлочинністю. «Трагічний випадок донецького серійного педофіла поставив нас обличчям до цієї проблеми, яка сьогодні є актуальною в державі», - зазначив Юрій Луценко.
Для належного захисту конституційних прав і свобод громадян у МВС створено управління моніторингу прав людини в діяльності органів внутрішніх справ, на регіональному рівні введено посади помічників начальників УМВС з цих питань.
Міністерством взято курс на якісне посилення протидії економічним злочинам. Сьогодні сили і засоби міліції зосереджено на викритті тяжких багатоепізодних злочинів зі значними матеріальними збитками. Юрій Луценко звернув увагу керівників обласних міліцейських підрозділів на те, що результатом роботи міліції має бути не прикрашена статистика, а реальна боротьба з високопоставленими чиновниками-хабарниками, що є демонстрацією суспільству ефективної роботи міліції.
Під час колегії Міністр внутрішніх справ започаткував нову традицію відзначати найкращих міліціонерів, які здобули вагомих результатів на фронті боротьби з економічною злочинністю, спеціальною відзнакою МВС «Козацька слава». Першими , хто був удостоєний честі отримати з рук Міністра внутрішніх справ сувенірний кортик стали підполковник міліції Олексій Хлєбніков, начальник сектору протидії хабарництва ВДСБЕЗ УМВС України у м. Севастополі, за викриття отримання хабара у розмірі 450 тисяч доларів та майор міліції Олександр Гуцал, заступник начальника відділу боротьби з корупцією УБОЗ ГУМВС у м. Києві, під керівництвом якого було затримано «на гарячому» високопосадовця з хабарем у сумі 500 тисяч доларів.
Юрій Віталійович висловив подяку усім присутнім керівникам за роботу, здійснену у напрямку забезпечення безпеки дорожнього руху на автошляхах держави. Завдячуючи ефективній роботі підрозділів ДАІ у цьому році було збережено 274 людських життя. Міністр проінформував, що в найближчому майбутньому буде законодавчо закріплено відеофіксацію порушень на дорогах, що полегшить процедуру притягення винних осіб до відповідальності.
В ході зібрання Юрій Луценко вручив начальникам УМВС України у Вінницькій та Закарпатській областях Василю Поліщуку та Віктору Чіпаку Подяки Прем’єр-міністра України за вагомі результати в напрямку правоохоронної діяльності та активну життєву позицію.
На завершення виступу очільник Міністерства наголосив на головному завданні , яке наразі стоїть перед працівниками міліції - « всі, хто стоїть на обліку як кримінальні злочинці, мають бути притягнуті до відповідальності, або покинути територію України».

За інформацією ВЗГ УМВС України у Вінницькій області
22 березня 2008р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Соціо

18:05
Учителі Закарпаття проходять сертифікацію: експерти з усієї України оцінюють їхню майстерність
15:19
Мешканці Чабанівки на Ужгородщині можуть залишитися без води через глиняний кар'єр "Голден тайлу" харківського депутата
11:22
/ 1
Підтверджено загибель Михайла Бадиди з Демечів на Ужгородщині, який понад рік вважався зниклим безвісти
22:39
/ 2
На Запоріжжі поліг Петро Ганич з Кам'яниці Оноківської громади
22:00
/ 4
Командир "Граду" з позивним "Ісус"
17:33
/ 6
У Лютій Костринської громади згоріли будинок і трактор
11:12
/ 2
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
/ 2
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 9
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
» Всі новини