Ужгородки про ситуацію в Італії: "Andrà Tutto Bene - Все буде добре" (ФОТО, ВІДЕО)

Ситуація з коронавірусом в Італії може стати уроком для українців - нація спершу недооцінила загрозу від хвороби, але тепер, у надзвичайно критичній ситуації, демонструє порядок і згуртованість. Тому "Закарпаття онлайн" публікує наступні дописи з цієї країни наших земляків. "Поінформований - значить озброєний".

Ужгородки про ситуацію в Італії: "Andrà Tutto Bene - Все буде добре" (ФОТО, ВІДЕО)

Ужгородка Емілія Матола, 14 березня, 17.45:

"Дорогі мої рідні друзі та знайомі! За останній тиждень я отримала значну кількість стурбованих дзвінків та повідомлень, тому вирішила написати Вам про ситуацію в країні з середини, яка сьогодні стала епіцентром епідемії Короноавірусу. Цим постом я не хочу наводити паніку, констатую лише факти.
З 20 чисел лютого з екранів телевізору ми щодня спостерігали за кількістю хворих та померлих і докінця не розуміли, що відбувається... Спалахом подій став один з регіонів Італії під назвою Ломбардія, де почалось масове зараження і так як цифри заражених зростали до 100 чоловік в день, влада не вважала за потрібне ізолювати область і заборонити рух... Нас заспокоювали, розповідали, про те, що щороку від вірусних інфекцій помирає набагато більше людей і це такий собі звичайний грип, що дає ускладнення на пневмонію... Ніхто не очікував, що менше ніж за тиждень вибухне другий спалах зараження в регіоні Венето... Наразі кількість заражених людей на всій території Італії лякає, їх понад 17 тисяч... Коли смерність зросла в декілька разів, нарешті влада занепокоїлась і 10 березня видала Указ про карантин з усіма його наслідками
Країну нарешті закрили на в'їзд та виїзд, заборонено покидати міста та домівки без поважної на те причини.
Зараз ситуація в країні дійсно складна, медики звертаються до людей з проханням не виходити з дому, так як можливості надати всім медичну допомогу не можливо, місця в палатах інтенсивної терапії обмежені, антивірусу не існує... хворіють нажаль всі, як старше так і молоде покоління, зафіксовані випадки зараження діток, а кількість летальних випадків зростає щодня.....

Відкиньмо політику та економічну кризу, вона неминуча, будьмо мудрішими і передбачуваними. Не повторюйте помилок італійців, не чекайте коли Вам повідомлять, що зафіксували вірус у Вашому місті чи області, дотримуйтесь всіх рекомендацій, що дають нам медики, тримайте відстань, уникайте скупчення людей і слідкуйте за гігієною рук, тільки наша свідомість і відповідальність допоможе уникнути нам поширення вірусу та його наслідків.
Бережім один одного🙏❤"


Світлана Рассказова, 14 березня:

"Доброго вечора. Я народилася і виросла в Ужгороді. Вже 17 років я живу в Італії в регіоні Венето і це є другий регіон по інфекції на коронавірус.

Наші діти не ходять в школу вже з 23 лютого, закрили всі спорт гуртки, змагання, закрили всі бари, магазини, лишилися відкритими лиш продуктові, в які на вулиці стоять черги, бо пускають лиш по 10 чоловік. Лікарні переповнені хворими. В інтенсивній терапії вже нема місць і лікарям на жаль потрібно вибирати кого рятувати - літнього віку людину чи молоду або дитину. Масок і в нас вже не знайдеш. Людей закликають не виходити з хати. Можна вийти лиш в крайніх випадках. Стоять блок пости, які перевіряють і дають заповняти бланк в якому ви вказуєте, чому вийшли з хати і куди направляєтесь.

Люди кожного дня в 12.00 виходять на балкони, щоб аплодувати всім медикам, які борються із цим ворогом, а в 18.00 теж на балконах співають гімн Італії.

Я вам скажу, що це просто страшно бачити безлюдні вулиці. Місто просто вимерло. Я працюю в міжнародному аеропорті у Венеції і на даний момент я без роботи. В ці дні до закриття кордонів України із Італії прибуває десь по 5 рейсів: 2 із Риму, 1 із Неаполя, 2 з Мілана, останній із самого серця епідемії.

В людей можуть не виявити симптомів, вони можуть бути здоровими носіями цього вірусу, але заразити купу інших. Найбільше страждають літні люди, особливо ті, в яких є вже інші хвороби. Люди! Це не жарт! Бережіться, бо це страшне.

Вже Словенія заражається, далі буде Угорщина, бо межує, а там один крок і...Україна. Не робіть масових скупчень, принаймі в цей період.

У нас в цей період ні весілля, ні похорон не справляють. Прийшов священник 2-3 людини від сім’ї, відспівав і закопали. Церкви теж закриті. Служби лиш в прямому ефірі в закритій церкві де є лиш священник.

Як відкривають супермаркет, то запускають десь до 20 чоловік, а потім 1 виходить і 1 заходить. Всіх закликають тримати відстань, охорона контролює. При вході стоїть стіл, на ньому гель дизинфікуючий і рукавички. Всі продавці в масках. Люди по 2 візка беруть, скуповуються як на третю світову війну. Хоча президент казав, що харчі завжди будуть.

В лікарнях хворі, яких не можуть виходити і помирають, не мають навіть змогу попрощатися з рідними, бо туди нікого не пускають. Так і помирають на самоті. Вже мед.персонал почав відеодзвінки рідним робити, щоб хоч по телефону попрощались.

Щодо законослухняності. Як почали штрафувати, бо зловили на вулиці без причини та стали всі дуже законопослушні. Ну і є такі, як я, що заради здоров’я свого і своєї сім’ї сидять вдома. Я ще 2 тижні тому скупилася і тепер виходжу із того, що вдома є. Маю 3 дітей і боюся, тому і сидим вдома.

Бережіться всі! До речі ось це «все буде добре» (Andrà Tutto Bene) люди тепер вивішують із вікон. Мої діти теж зробили."

Раніше Закарпаття онлайн опублікувало меріал, у якому закарпатки розповіли, як живуть в умовах карантину в Італії та Німеччині.

15 березня 2020р.

Теги: коронавірус, COVID-19, Італія

НОВИНИ: Надзвичайні ситуації

10:03
У Мукачеві в готелі загорівся матрац в номері
17:31
На ужгородській об'їзній водійка Subaru вилетіла через бордюр на газон і збила дорожній знак
11:29
По дорозі між Сімером і Ворочовом Перечинської громади згорів Mercedes, що їхав на ремонт (РОЗШИРЕНО)
11:01
У середу у Ясіні на Рахівщині горіла "дев'ятка", а у Ворочові на Ужгородщині – Mercedes
10:43
На пожежі в Нижніх Воротах на Мукачівщині отримала опіки власниця будинку
10:34
Уночі в Чопській міській лікарні вигоріла надвірна споруда
11:37
У Буштині, поки власники спали, загорілася надвірна споруда з 2 тоннами сіна
16:57
У Синевирі на Хустщині вигорів мансардний поверх дерев'яного будинку
10:58
На Ужгородщині бобри норами пошкодили дамбу Латориці
11:22
У Буштині вогонь з підпаленого сухостою ледь не перекинувся на житлові будинки
11:09
В Ужгороді через саморобну піч горіла споруда, пристосована під житло
10:48
У пожежі в літній кухні у Вишкові загинув 68-річний чоловік
11:08
Спалюючи сміття на кладовищі, ужгородець спалив розташовану поруч надвірну споруду з сіном
21:56
Неподалік села Карпати внаслідок ДТП перекинувся Mercedes Sprinter
11:52
/ 2
Біля Горінчова на Хустщині Skoda вилетіла в кювет і перекинулася. Водій загинув, пасажирка травмована
10:26
У Синевирській Поляні горіла дровітня, від вогню довелося рятувати два будинки поруч
11:17
У Руському Полі на Тячівщині гасили пожежу в надвірній споруді
10:56
В Ужгороді горіло в місці "щільної забудови" на Гранітній
15:47
/ 1
43-річний житель Рахова з необережності впав з моста у річку і загинув (РОЗШИРЕНО)
14:15
/ 1
На Закарпатті в Тисі виявили тіло 22-го потопельника-"ухилянта" – 33-річного харків’янина
12:36
/ 13
Закарпатський ОТЦК: "ухилянт-суїцидник" Хабаров лише незначно "подряпав" руки, подряпини на обличчі "симулював", а при ньому знайшли транквілізатор
11:22
У Рахові вночі на неділю чоловік впав у Тису і втопився
10:47
В Ужгороді горіла квартира багатоповерхівки
13:41
У Руській Мокрій на Тячівщині Ford злетів у річку, загинули водій та пасажир
11:36
У Текові Королівської громади врятували будинок, в якому загорівся дах
» Всі новини