Закарпаття: Мешканці мукачівського мікрорайону "Шипка" звернулися до Тимошенко

Звернення мешканців мікрорайону `Шипка` міста Мукачево до Прем’єр-міністра України

Закарпаття: Мешканці мукачівського мікрорайону "Шипка" звернулися до Тимошенко

Шановна Юліє Володимирівно!
На минулих позачергових парламентських виборах чимало мешканців нашого військового містечка «Шипка» голосували за блок Вашого імені, особисто за Вас. Хоч тверезомислячі люди і розуміли, що ваші обіцянки відмінити призов наших юнаків на строкову службу з 1 січня 2008 року, виплатити всі втрачені заощадження в колишньому „Ощадбанку” СРСР за 2 роки, допомагати простим людям та багато чого іншого нездійсненні, що підтвердило і життя з самого початку Вашої діяльності на посту Прем’єр-міністра. Де відміна призову до армії? Малоймовірно, що всі вкладники колишнього ”Ощадбанку” СРСР отримають свої кошти. Ми сподівалися, що на посаді Прем’єр-міністра Ви допоможете нам вирішити проблеми нашого містечка „Шипка”, адже обіцяли „допомагати простим людям”. Так, чимало нас піддалися на Ваші лозунги й обіцянки і тепер шкодують, що зробили такий вибір. Бо Ваша політика торкнулася негативно і нас безпосередньо. Але про все по порядку.
Наше військове містечко «Шипка» належало до Міністерства оборони України. Як не прикро це визнавати, але в останні десятиліття у нас нічого не робилося для підтримання в належному стані житлового сектору, комунальної інфраструктури, вирішення, нарешті, соціальних питань. А в містечку живе майже півтисячі чоловік, діти, які потребують світла, газу, тепла, води. Військова частина. Що обслуговувала РЛС, припинила своє існування, Росія відмовилася від послуг нашої РЛС і ми, мешканці містечка залишилися у розбитого корита. Ми тепер не потрібні ні Міністерству оборони, ні Мукачівському району, на території якого розташоване наше містечко.
Надія прийшла з розташованого неподалік міста Мукачево, де трудиться переважна більшість наших чоловіків і жінок. Депутати міської ради, влада Мукачева погодились прийняти в комунальну власність міста наш житловий фонд. Однак, як вам добре відомо, передача відомчої нерухомості в комунальну власність органу місцевого самоврядування передбачає або приведення її (нерухомості) в належний стан, або передачу коштів новому власникові на ремонт та реставрацію цієї нерухомості. У випадку з нашим містечком «Шипка» за погодженням з Міністерством оборони було вирішено, що у комунальну власність Мукачева передаються, як компенсація за відбудову „Шипки”, також окремі об’єкти нерухомості, належної міністерству, на території самого міста.  Треба зазначити, що ці об’єкти вже багато років не використовувались і зазнавали руйнувань. Натомість місто береться привести в належний стан житло і комунальну інфраструктуру нашого містечка, надати житло відставним офіцерам. Доречно нагадати, що вже давно міська влада взяла під свою опіку соціальну сферу нашого містечка, зокрема, утримує на своєму балансі навчально-виховний комплекс „Первоцвіт”, до якого входять дошкільний заклад та загальноосвітня школа.
Здавалося б, такий розвиток ситуації вигідний всім, особливо нам, мешканцям «Шипки». І дуже прикро, шановна Юліє Володимирівно, що цього Ви не знали чи не хотіли знати і тому відмінили минулорічну Постанову Кабінету Міністрів Віктора Януковича, ухвалену за погодженням з Міністерством оборони України про передачу належних міністерству об’єктів нерухомості в комунальну власність Мукачева. А тим часом за такого розвитку ситуації наступну зиму ми можемо залишитись без тепла, бо Національне аерокосмічне агентство, правонаступник військової частини, що обслуговувала РЛС, погрожує припинити подачу до нас тепла зі своєї котельні. Ви збудуєте нам котельню? А міська влада Мукачева уже цього року заклала в  бюджет міста 2 мільйони гривень на ремонт водогону, будівництво нової котельні, заміну плоских дахів на шатрові. У планах перетворити наше містечко в мікрорайон Мукачева, який би не відрізнявся за благоустроєм, комунальною інфраструктурою, відремонтованим житловим фондом від інших мікрорайонів міста.
Даруйте, шановна Прем’єр-міністр, але нам здається, що за рішенням про відміну минулорічної постанови Кабінету Міністрів щодо передачі військових об’єктів органам місцевого самоврядування стоять не наші, простих українців, інтереси, а Ваші намагання хоч якимось чином виправити ситуацію, за якої державу почали переслідувати одна криза за іншою – газова, інфляційна, адже інфляція в лютому сягнула рекордного за останні роки рівня. І Ви прагнете відволікти увагу людей від цих процесів такими кроками, як, зокрема,  „турбота”, так би мовити, про військових, недоторканість їх майна. І кого Ви хочете обманути, в кого хочете знайти підтримку своїм популістським, а вірніше шкідливим для суспільства, територіальних громад крокам? У нас, колишніх військових, їх сімей, яким мукачівська влада запалила світло в кінці тунелю безвиході? Не вийде! Тому настійливо просимо Вас відмінити своє рішення про скасування минулорічної Постанови Уряду Віктора Януковича.
Мешканці мікрорайону "Шипка"

19 березня 2008р.

Теги:

Коментарі

Гетлі 2008-03-20 / 00:16:00
НЕ метушіться. Юля знає , що робити. Вона і дальше буде розбиратись і ніякі письма не допоможуть ворюгам.

Макс 2008-03-19 / 21:27:00
А почали-то як? Чому все ще призов діє до армії, малоймовірно, що виплатять компенсації Ощадбанку. А потім примітивно підійшли до відібраних у Балоги об*єктів. Ще більше підтримую Юлю. Так їм, щоб аж від злоби тріснули...

Гуцул 2008-03-19 / 19:47:00
Цікаво хто зі штабу Нашої України чи міської ради писав це звернення??? І чог підписано мешканці а не вказано скільки їх чолівік і що підписи зберігаються в редакції?

Юрко 2008-03-19 / 16:51:00
Какая разница,кто подписав.Главное цель.Ставит палки в колеса.Хотя б понимала,что делает.А то власть глаза застелила.Пожила б, помучалась. как люди,которые не здесь и не там...

Йосип 2008-03-19 / 16:45:00
Вона як та баба-яга, яка ще все против...

Иван 2008-03-19 / 16:43:00
...умом нынешнюю коалицию не понять:уряд Януковича поддерживает решение "нашеукраинцев"в лице Петевки,а коалиция,куда входит та же "Наша Украина",в лице Тимошенко-нет.

! 2008-03-19 / 15:10:00
Під листом потрібно було поставити істинні підписи організаторів написання цього листа: Балога, Кріль,Петьовка !

НОВИНИ: Соціо

18:05
Учителі Закарпаття проходять сертифікацію: експерти з усієї України оцінюють їхню майстерність
15:19
Мешканці Чабанівки на Ужгородщині можуть залишитися без води через глиняний кар'єр "Голден тайлу" харківського депутата
11:22
/ 1
Підтверджено загибель Михайла Бадиди з Демечів на Ужгородщині, який понад рік вважався зниклим безвісти
22:39
/ 2
На Запоріжжі поліг Петро Ганич з Кам'яниці Оноківської громади
22:00
/ 4
Командир "Граду" з позивним "Ісус"
17:33
/ 5
У Лютій Костринської громади згоріли будинок і трактор
11:12
/ 2
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
/ 2
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 9
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
» Всі новини