На Закарпатті відзвітували про результати боротьби з нелегальними АЗС та гральним бізнесом (ФОТО)

Сьогодні, 16 січня, у пресцентрі ОДА представникам мас-медіа розповіли, як ведеться боротьба з тіньовою економікою в області, зокрема з нелегальними АЗС, гральним бізнесом.

На Закарпатті відзвітували про результати боротьби з нелегальними АЗС та гральним бізнесом (ФОТО)

У Закарпатській ОДА створена робоча група до складу якої входять працівники Нацполіції, прокуратури, податкової служби, ДСНС, ДАБІ, Держпраці та інших установ. Вони проводять масштабні та раптові перевірки в різних районах краю і кожен представник у межах своєї компетенції вживає конкретних заходів впливу.

Як зазначив начальник ГУ Нацполіції в Закарпатській області Олександр Канцідайло, з 26.12.2019 по 15.01.2020 року міжвідомчою групою з питань протидії нелегальній діяльності автозаправних станцій та автогазозаправних пунктів на території області припинено діяльність 43 АЗС. Зареєстровано 2 кримінальні правопорушення щодо реалізації незаконно виготовлених нафтопродуктів Місцева прокуратура забезпечує процесуальний контроль за ходом слідства. Загалом, правоохоронцями вилучено 28 тон палива на суму 879 тис. грн.

Що стосується протидії гральному бізнесу, то правоохоронці вживають оперативно-розшукові заходи з метою ліквідації в краї нелегальних гральних закладів та притягнення винних у цьому осіб до передбаченої законом відповідальності. Зокрема, припинено діяльність на території Закарпатської області 349 закладів, у яких надавалися послуги забороненого в Україні грального бізнесу. Під час обшуків вилучено 272 одиниці грального обладнання, зокрема 214 компютерів, 8 гральних апаратів, 3 столи для гри в покер, 74 одиниці іншого грального обладнання. За даними фактами розпочато 14 кримінальних проваджень.

10 особам слідчі оголосили про підозру в скоєнні злочинів даної категорії. Після завершення досудового розслідування кримінальні провадження буде скеровано до суду.

Начальник ГУ ДФС у Закарпатській області Олексій Петріченко поінформував, що з початку 2020 року оперативним підрозділом ГУ ДФС у Закарпатській області припинено діяльність 4 АЗС, що здійснювали діяльність без необхідної дозвільної документації. Із незаконного обігу вилучено 14,6 тон на суму 485 тис грн паливно-мастильних матеріалів та вилучено автозаправні комплекси орієнтовною вартістю 900 тис грн.

За результатами проведених заходів на громадян складено протоколи про адміністративне правопорушення за статтею 164 Кодексу України «Про адміністративні правопорушення». Також  ході проведення заходів з протидії незаконному обігу та роздрібній торгівлі пальним ділками самостійно демонтовано 14 незаконних АЗС.

Насамкінець в.о. прокурора області Андрій Манькут наголосив, що торік в області викрито злочинну організацію, учасники якої налагодили роботу мережі незаконних гральних закладів. Десяти закарпатцям прокуратура погодила підозру у створенні, налагодженні чи забезпеченні роботи вказаної злочинної організації з незаконного зайняття гральним бізнесом. В ході слідства зібрано докази того, що фігуранти злочину, у період з вересня 2018 року по теперішній час налагодили роботу підпільних гральних закладів на території м.Ужгорода, м.Чоп, Ужгородського району, м.Виноградів, Виноградівського та Тячівського районів. В основному, азартні ігри проводились на комп’ютерних симуляторах. Усі заклади були замасковані під інтернет-клуб.

Загалом, в ході розслідування проваджень вказаної категорії, правоохоронцями проведено 57 обшуків та 92 огляди. За їх результатами вилучено значні суми готівки (1600 доларів США, 760 Євро, майже 138 тис грн.), понад 660 одиниць комп’ютерної техніки, 249 одиниць іншого обладнання, 2 гральні столи в покер (разом з ігровими костями, картами, фішками різного номіналу), записники і чорнову документацію. Зазначене майно визнано речовим доказом та на нього накладено арешт.

Насамкінець журналісти мали змогу поставити питання. Їх цікавило, хто стоїть за незаконними АЗС в краї, в яких районах найбільше фіксуються нелегальні АЗС та ігрові заклади, за якими характеристиками їх виявляють та чому після закриття, вони через деякий час починають незаконно функціонувати, повідомили Закарпаття онлайн у пресслужбі Закарпатської ОДА.

 

 

16 січня 2020р.

Теги: результати, боротьба, ігротеки

Коментарі

Костя 2020-01-16 / 22:13:54
А у нас у іршаві робить ліва заправна на виїзді у сторону дубрівки ,але вона добромільського і кришує її Волошиновський В.із поліції

Читач 2020-01-16 / 13:28:54
А де Ви були раніше? Чекали команди боротися з явними порушеннями? Просто раніше усі брали хабарі за "кришу"!!! А зараз розвели бурхливу діяльність!!! Наступним етапом цієї боротьби є притягнення до кримінальної відповідальності службових осіб правоохоронних органів за бездіяльність та укриття злочину!!!

НОВИНИ: Соціо

22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
/ 1
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 8
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 7
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
11:23
/ 1
Нижньоворітська громада провела у останню земну дорогу Героя Віктора Петриканина
23:00
/ 12
Ексміністр внутрішніх справ Аваков офіційно став власником 900 га плантацій фундука на Закарпатті
11:40
Зарічанську громаду сколихнула звістка про смерть Героя з Вільхівки Михайла Матіки
11:12
В Ужгороді у середу проведуть в останню земну дорогу полеглого захисника Мілана Бабілу
09:12
У Тереблі Буштинської громади попрощаються з Анатолієм Несухом, що помер через поранення
» Всі новини