Керівника управління Ужгородської міськради, звинуваченого в розтраті пів мільйона грн, взяли під варту із заставою у майже 400 тис грн (ФОТО)

Йдеться про обрання запобіжного заходу підозрюваному в розтраті 520 тис. грн бюджетних коштів начальнику Управління капітального будівництва Ужгородської міської ради Адаму Юрку, якому оголошено підозру 2 січня.

Керівника управління Ужгородської міськради, звинуваченого в розтраті пів мільйона грн, взяли під варту із заставою у майже 400 тис грн (ФОТО)

Йдеться про ремонт покрівлі із зенітними ліхтарями Класичної гімназії Ужгородської міськради на вул. 8-го Березня у 2017 році на сумму понад 1 млн грн, вартість робіт яких начебто за версією слідства була завищена на майже 520 тис грн. 

Сьогодні, 11 січня, слідчий суддя Ужгородського міськрайонного суду Тамаз Деметрадзе розглянув клопотання прокуратури Закарпатської області за матеріалами закарпатського Управління стратегічних розслідувань Нацполіції  щодо обрання  запобіжного заходу підозрюваному начальнику Управління капітального будівництва Ужгородської міської ради Юрко А.А., який обіймає дану посаду з 2013 року.

Як повідомляє громадський правозахисник Віталій Грегор, за підсумком розгляду суд ухвалив частково задовільнити клопотання правоохоронців і обрав підозрюваному 58-річному ужгородцю заставу в розмірі майже 400 тис грн, яку він має внести протягом 5 днів.

Сторона захисту стверджує, що роботи були виконанні без завищеної ціни і в повному обсязі, але в зв'язку із прийнятими змінами до проектної документації щодо форми зенітних ліхтарів, ліхтарі були встановлені, але іншої форми, ніж планувались початково. 

Окримий факт, що заслуговує на увагу, як зауважує В. Грегор: так званий хабар посадовцю, про який повідомляли правоохоронці в ЗМІ на початку поточного року, був виявлений ними ще в 2017 році, однак інкримінований йому майже через 2 роки. Правоохоронці, начебто, мають відео, що якась невідома особа в капюшоні занесла в кабінет посадовця за його відсутності кошти, які  через 2 дні слідчі виявили в кабінеті і встановили цю сумму в розмірі 20 тис грн. Однак, нібито з метою подальшого документування справи про розтрату бюджетних коштів цей епізод не озвучувався майже 2 роки.

"Слід зазначити, що за дивним збігом, не зважаючи на категорію інкримінованого злочину, який є особливо тяжким і аналогічних справ, прокурор прокуратури Закарпатської області Ю. Кавка просив обрати запобіжний захід підозрювному чиновнику лише у вигляді застави", - відзначає В. Грегор. 

Як повідомляло Закарпаття онлайн, у ході проведених слідчих дій прокурорами прокуратури області спільно із співробітниками Управління стратегічних розслідувань НП України задокументовано схему отримання неправомірних вигод та розтрати бюджетних коштів керівником одного із управлінь Ужгородської міської ради. Наразі встановлено, що посадовець отримав від приватного підприємця 20 тис грн неправомірної вигоди за підписання актів виконаних робіт. Вказані документи мали "підтвердити" обсяг виконаних робіт, який не відповідав реальному. Проведені по даному об'єкту експертизи засвідчили факт заподіяння  бюджету 520 тис грн збитків.

В подальшому, 2 січня, керівникові одного з управлінь Ужгородської міської ради було повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 2 ст. 366 (службове підроблення) та ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

 
11 січня 2020р.

Теги: варта, застава, керівник, управління, розтрата

Коментарі

Катерина 2020-01-22 / 12:27:22
Читаю статтю і очам своїм не вірю. Думала, що комікси читаю. Люди добрі......це ж МАРАЗМ!
Вдумайтеся в ці слова...."Правоохоронці, начебто, мають відео, що якась невідома особа в капюшоні занесла в кабінет посадовця за його відсутності кошти, які через 2 дні слідчі виявили в кабінеті і встановили цю сумму в розмірі 20 тис грн."
Молодці слідчі.
Ніколи не відчувала якоїсь особливої поваги до чиновників....але...
Але заради банальної, бодай мінімальної справедливості, хочеться розглянути цю ситуацію.
Якась невідома особа занесла в кабінет посадовця за його відсутності кошти!!!!!
Сума коштів відома, а особа невідома???
Цей невідомий що.....ці кошти на камеру показував перед тим як занести....та ще й за відсутності в кабінеті керівника????
А коли заносив????
Вночі???
А як правоохоронці встановили, що ці 20тис. це саме ті кошти, які заносила невідома особа??? Особа, яка завбачливо одягнула капюшон!!!

Знаєте як це кваліфікується ????
Ці кошти банально підкинули!!!!
А той керівник про це знав???
Може тому за ці два роки мусора й мовчали, бо банально спалилися???
Може тому, що пальчиків того керівника на цих грошах, коли через два дні нагрянули, не знайшли? Не знайшли, бо певно той і сам таким поворотом був ошарашений. Бо і не підозрював, що у нього там лежить. Може тому і не торкався цих коштів, як на це розраховували мусора?
Читаючи все це, навіть не здивуюся, якщо це операція УБЕЗу. Зараз їх там якось по іншому називають. Табличку поміняли на дверях.....сутність гнила залишилась.
Не маю жодного наміру виправдовувати когось, але.....але все це якиїсь мусорський БЕЗПРЕДЄЛ !!! Причому , настільки ГАЛІМИЙ, що на голову не налазить !!! Навіть дітки в садочку у цю казочку не повірять!
Читаю далі....."Йдеться про ремонт покрівлі із зенітними ліхтарями Класичної гімназії Ужгородської міськради на вул. 8-го Березня у 2017 році на сумму понад 1 млн грн, вартість робіт яких начебто за версією слідства була завищена на майже 520 тис грн."
Ну-у-у це явно розраховано на ЛОХА.
Будь-який фахівець вам пояснить, що у вартості подібних будівельних робіт орієнтовно 30% це вартість трудозатрат, машин та механізмів , а приблизно 70% це вартість будівельних матеріалів. Це орієнтовний поділ, оскільки дана розкладка залежить від виду будівельних робіт. На трудозатратах сильно не накрутиш... це факт....значить 520тис. грн за версією ментів вкрали в основному на матеріалах. Тобто, орієнтовно з 700тис. грн вкрали 520тис.грн.
Це як розуміти ??? Вартість матеріалів була 180тис.грн.???
Вартість матеріалів штучно збільшили в 3,89 разів ???
Це або будівельники разом з цим керівником дебіли, або мусора щось попутали !!!
Вартісні показники на матеріали дуже легко встановлюються, навіть якщо проведуть їх через офшори. Це як два пальці об асфальт !!!
Щось мені підказує, що методи роботи цих "правоохоронців" дебільні.
А якщо вони так жартують, то і жарти їхні також ДЕ-БІЛЬ-НІ !!!!
Пропоную редакції відслідковувати хід судової справи та інформувати нас як все буде відбуватись. Подивимось, чим все це закінчиться.

Пресса 2020-01-12 / 16:56:40
Ю.Кавка , це мега хабарник і бандит. Іванків, це настоящий мафіозі в погонах, бандит.

///// 2020-01-12 / 14:01:39
Хабар буде іти вуд мера до прокурора через малецького слідкуєм за ручками останнього НАБУ. Востаннє шось трохи млнцький не доніс і лишився посади керівника

Додо 2020-01-12 / 12:46:06
Бодя заплатить! Щоб цей хабарник не здав нікого.

Захар 2020-01-11 / 23:08:09
Юрко це особа яка займається збором грошей постійно, а прокуратура і поліція Молодці.
Поки в нас такий прокурор області до того часу буде і порядок

ужгородець 2020-01-11 / 20:20:11


Тролінг і анонімний перехід на особистості. Коментар видалено. Адмін


Гаврилюк 2020-01-11 / 16:22:45
Є гроші то є правда!

Микола 2020-01-11 / 16:11:56
Туго ти думаєш, Грегоре! За 2 роки проценти ж то накапали...

До грегора 2020-01-11 / 15:55:10
Хлопче, ты чув дзвін, но не знаєш де він.

Віталій Грегор 2020-01-11 / 15:37:32
Дуже щось мутно. Схоже Гаврилюк з Іванківим виришіли знову заробити додаткову "премію". Де ви хлопці були 2 роки, якщо кажете що виявили хабар в 2017 ??, чи чекали поки вам "занесуть"??

НОВИНИ: Кримінал

10:28
У Грушові на Тячівщині чоловік увірвався в будинок односельчанки та пограбував її
10:13
Мукачівець, після спільного відпочинку, побив свою колишню дружину до реанімації
18:35
У Полянській громаді безпідставно віднесли до земель сільськогосподарського призначення 92 га земель лісового фонду. Справа в суді
17:56
/ 4
У Великому Бичкові патрульний поліцейський на бусі смертельно травмував велосипедиста
17:25
/ 1
За службову недбалість під час ремонту лікарні в Перечині інженеру з технагляду повідомили про підозру
16:55
Ужгородець, який до смерті побив співмешканця матері, з яким пиячив, перебуватиме під вартою без права на заставу
19:01
/ 1
За сприяння поліції Закарпаття вилучено ввезеного з ЄС кокаїну на $250 тисяч
22:07
На Тячівщині затримали прикордонника за сприяння контрабанді сигарет
11:25
/ 2
"Схеми" детально розповіли про апартаменти родини очільника Антимонопольного комітету Кириленка в преміальному ЖК Residents Park в Ужгороді
22:31
Біля Мукачева "безправний" і п'яний водій тікав від патрульних та наїхав на поліцейське авто
18:11
У горах на Рахівщині виявили трьох виснажених втікачів до Румунії з Житомирщини
12:55
/ 1
У Міжгір'ї "на гарячому" затримали двох наркоторговців
12:47
/ 2
Свалявчанка на Lexus-і смертельно травмувала пенсіонера, що переходив вулицю
16:20
/ 2
У Виноградові посеред дня 33-річний раніше судимий чоловік поранив з "травмата" 28-річного містянина
10:46
/ 1
На Закарпатті по відео свідка водійку "Тесли" оштрафували за порушення на "зебрі"
21:54
/ 2
У Мукачеві 19-річна донька вбила ножем у шию свого 52-річного батька
21:13
На Закарпатті біля кордону з Румунією затримали двох псевдоволонтерів-"ухилянтів" та їх провідника
18:31
/ 2
Мукачівцеві, який готував до збуту 250 доз наркотиків, суд призначив домашній арешт
20:39
"Мерседес Спрінтер" неподалік села Карпати на Мукачівщині "перекинув" п'яний водій попутної "Шкоди Октавія"
20:19
/ 1
У Горонді на Мукачівщині 20-річний молодик сокирою вбив свого 24-річного односельця
18:19
/ 1
Підприємство з Дніпропетровщини через суд змусили відшкодувати 560 тис. грн завищеної ціни газу для опалення закладів освіти Мукачівщини
11:36
/ 3
Справу депутатів з Хуста і підрядника, які вкрали на ремонті опалення шкіл в Ужгороді 6,4 млн грн, передано до суду
10:55
В Ужгороді затримали організатора переправлення "ухилянтів" через кордон
17:20
У Мукачеві затримали жінку, яка намагалась вкрасти техніку в магазині
13:55
На Закарпатті судитимуть власника мережі магазинів за незаконний обіг електронних сигарет
» Всі новини